Online dagboek


Publicatie datum:

Is het hebben van een online dagboek wel zo'n goed idee?

Gesponsorde koppelingen

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat er sites bestaan waar je een online dagboek bij kunt bijhouden wat je kunt delen met de rest van de wereld. 

Mijn vraag is nu: is dat wel zo'n goed idee?

Ikzelf ben een fanatiek iemand als het aankomt op het schrijven van een dagboek. Ik heb hele dagboeken vol geschreven waar al mijn gedachtes, gevoelens en meningen instaan. Over mezelf, maar ook zeker over de huidige samenleving.

Nu kwam ik per toeval laatst op een site terecht waar je niet alleen je dagboek online kunt bij houden, maar waar je dit ook kan delen met de rest van de wereld als je dat wilt. Uiteraard werd mijn onbedwingbare nieuwsgierigheid meteen geprikkeld en heb ik een kijkje genomen op zo'n site. Daar stond ik per plex van sommige verhalen die in het openbaar werden geschreven en met iedereen gedeeld die het maar lezen wilde.

Het bestaat dus echt, een online dagboek bijhouden dat iedereen kan lezen en waar iedereen op kan reageren. Ik ben vanmezelf nogal kritisch ingesteld en zette meteen vraagtekens bij dit idee. 

Ik ben dus even achterover geleund op mijn stoel gaan zitten, knagend op mijn pen. Jawel, ik schrijf mijn dagboek nog altijd met pen en papier..

De eerste vraag die me te binnen schoot was, een online dagboek bijhouden, is dat nou wel zo'n goed idee? Ik heb hierover mijn twijfels, maar misschien zal dat ook wel niemand verassen bij het idee dat ik mijn dagboek nog steeds met pen en papier schrijf. Want voor mij is een dagboek nog steeds voor je eigen binnenwereld gericht, op je eigen gedachtes en op je eigen, diepste, geheime gevoelens gebasseerd. 

Natuurlijk is het prettig om bepaalde dingen met mensen te delen. Maar om nou je hele binnenwereld op straat te gooien, gaat in mijn optiek te ver. Want waar is die goede oude privacy dan nog gebleven? Wat is er gebeurt met de dagboeken die ik vroeger nog had, waarna je erin had geschreven stevig het slotje dicht maakte en de sleutel ergens in je kamer verstopte? Met de hele goede hoop dat je moeder deze nooit zou vinden? 

Natuurlijk mag iedereen dit voor zich weten, maar is dit een tak van social media wat wel heel erg ver gaat? Ik kan me indenken dat het prettig is om sommige dingen met anderen te delen. Maar de verhalen die ik daar las waren zo intiem dat ik me schaamde dat ik ze aan het lezen was. Ik heb het verhaal ook maar snel weggeklikt want bij het idee dat ik in iemands dagboek aan het lezen was, stond het schaamrood me op de kaken. 

Nog erger vond ik het feit dat het niet eens nodig was om een account aan te maken op zo'n site. Nee, ik mocht meteen beginnen met lezen en hoefde me nergens te registreren. Dat vond ik ergens toch wel een klein beetje schokkend. Want er is totaal geen garantie dat alleen echt je vrienden dit zullen lezen. Iedereen met een computer heeft toegang tot je dagboek. 

Bij mij liepen in ieder geval de koude rillingen over mijn rug bij de gedachten dat iemand anders in mijn dagboek aan het lezen was. Misschien een beetje ouderwets, maar ik ben blij dat mijn dagboek van mij is, waar verder niemand in leest. 

Wat vinden jullie daar nou van? 

Groetjes Manuela

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie discussie

Moeten we genetisch gemanipuleerd (gemodificeerd) voedsel toestaan?

Wat zijn de gevaren en de mogelijkheden van genetisch gemanipuleerd (gemodificeerd) voedsel.

Het dierwelzijn in Nederland

Is het dierwelzijn in Nederland goed geregeld of hebben dierenactivisten gelijk?

Discussie artikelen: een goed initiatief?

Begin dit jaar werd een discussieplatform gelanceerd op Foobie. Er wordt voorzichtig al wat gebruik van gemaakt, is deze categorie de categorie van de toekomst?

Online dagboek

Is het hebben van een online dagboek wel zo'n goed idee?

Houdt mijn huisdier van mij?

Is mijn huisdier een verzameling van geconditioneerd gedrag of is mijn hond mijn trouwe maatje?

Shell in Nigeria

Is (Royal Dutch) Shell nou goed voor de economie in Nigeria? of juist niet?

Liever snel geld verdienen of liever zekerheid in je leven?

Wat heb jij liever en wat is volgens jou verstandiger of belangrijker?

Mensen bestaan om andere mensen omlaag te halen

Hoe bestaan we met elkaar? Waarom zijn we op aarde? Wie zijn we?

Zelf Crystal Meth maken, goedkoop Crystal Meth maken

Lees hier hoe je zelf eenvoudig en goedkoop Crystal Meth kunt maken.

Robots in de zorg: vooruitgang?

Robots zullen steeds meer onderdeel worden van ons dagelijks leven. Ook in de gezondheidszorg. Vooruitgang of onbetrouwbaar?

Is de romp van een mooie vrouw in bikini als kunst acceptabel?

Het is de schrik van iedere treinmachinist, de romp van een mooie vrouw in bikini langs het spoor.

Zakelijke mediation is…

Vaak denk je dat het bij zakelijke mediation enkel draait om onderhandelen. De kracht van mediation ligt