Een prima Sony televisie voor maar 5 euro, hoe kan dat?


Publicatie datum:

Door de komst van nieuwe technieken is de standaard CRT TV nu voor weinig geld te koop.

Gesponsorde koppelingen

De Sony Trinitron televisie is nog steeds één van de beste televisies. Qua beeldkwaliteit doet hij niet onder voor de meeste LCD, LED en plasma televisies die momenteel op de markt zijn. De Sony Trinitron televisie is wel zwaarder en groter dan vergelijkbare hedendaagse grootte TV's. Als je echter de ruimte hebt zul je zodra je hem op zijn plaats hebt gekregen meer dan blij zijn met het beeld. En zolang je de ruimte hebt is de Sony Trinitron net wat je zoekt in een TV.

Waarom een andere televisie?
Deze week hebben we de meer dan 25 jaar oude Aristona televisie van mijn zoon weg gedaan omdat hij niet meer met de afstandsbediening te bedienen was. De Aristona televisie was dus niet stuk maar omdat mijn zoon meestal vanuit zijn bed televisie kijkt kwam het steeds vaker voor dat hij hem de hele nacht aan liet staan omdat hij niet uit zijn bed wilde opstaan om de televisie uit te zetten. Dit zorgt niet alleen voor onnodig stroomverbruik maar wat nog belangrijker is, een oude beeldbuis televisie  geeft een grote kans op brand.

Een prima Sony televisie voor maar 5 euro, hoe kan dat?
In een paar jaar tijd is het televisie landschap enorm veranderd. De televisies zijn niet alleen platter geworden maar ook veel groter. Hierdoor zijn de oude beeldbuis televisies die een relatief klein beeldoppervlak hebben ten opzichte van hun volledige formaat volledig in onmin geraakt. Dat is de reden dat je een prima Sony Trinitron televisie tegenwoordig voor maar 5 euro kunt kopen via Marktplaats.

Sony Trinitron televisie

Waarom voldoet een Sony Trinitron televisie nog goed?
De meeste mensen denken dat een LCD of een LED televisie meer kijkplezier geeft. Dit is echter niet het geval. Je kijkplezier wordt namelijk bepaald door het programma of de film waar je naar kijkt. Het maakt namelijk voor je kijkplezier niets uit of je een goed programma of een goede film kijkt op een oude of op een nieuwe televisie. De meeste mensen willen ook een, liefst zo groot mogelijke,  LCD of een LED televisie omdat ze denken dat de beeldkwaliteit beter is. Ook dit is echter betrekkelijk. Absoluut gezien is de beeldkwaliteit van een LCD of LED televisie wel beter maar na een maand heb je er geen erg meer in. De uiteindelijke beeldkwaliteit wordt namelijk niet door de televisie bepaalt maar door de hersens van de kijker. Je hersens corrigeren namelijk automatisch het getoonde  televisiebeeld naar het door de hersens verwachte beeld. Dit fenomeen was vooral goed te zien bij mensen die als eerste een breedbeeld televisie hadden. Omdat er de eerste jaren geen breedbeeld uitgezonden werd, werd alles opgerekt. De eigenaars van de eerste breedbeeld televisie zagen dit echter na een paar weken niet meer omdat hun hersens het beeld in hun hoofd corrigeerde. Uit deze waarneming kun je opmaken dat de beeldkwaliteit van veel minder belang is dan de meeste mensen denken. Daarom voldoet een oude Sony Trinitron televisie nog uitstekend.

Sony Trinitron Mental 3D televisie

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Geld voor je oude mobiele telefoon!

In dit artikel lees hoe je oude mobiele telefoon die je waarschijnlijk toch niet meer gebruikt geld waard is. Binnen een paar dagen het geld op je rekening

Soorten stroom

Informatie over soorten stroom: groene stroom, grijze stroom, enz. En uitleg over het stroometiket.

Is de Lenovo IdeaPad Z50-70 (59442943) een goede laptop voor weinig geld.

Ben je op zoek naar een voordelige laptop met een Intel® Core™ i7 processor dan is de Lenovo IdeaPad Z50-70 (59442943) misschien een goede keus.

Samsung galaxy s3

De nieuwe Samsung galaxy s3 1 van de meest succesvolle telefoon series van sumsung ooit gemaakt, wat valt er te verachten van de nieuwe galaxy s?

Hoe ziet de toekomstige iPhone 10 er uit?

Apple Nieuws, de iPhone 10 over een aantal jaar klaar voor productie.

Sphero Ball

Een elektronische bal, bestuurbaar met je iphone of ipad.

Het nieuwe digitale TV kijken met CAM CI+

Digitaal TV kijken zonder extra digitale ontvanger (kastje) en afstandsbediening is nu mogelijk met de CAM CI+ module. Mooi technisch hoogstandje binnen de ontwikkeling van de nieuwe LED televisies!

Digitale televisie

Sinds het jaar '90' is digitale televisie aan zijn opmars bezig.

Wanneer groeit 3D printing uit tot technologische grootmacht?

3D printing domineert al een tijd het nieuws. Echter blijft de 3D printer nog uit beeld voor consumenten en bedrijven. Hoe komt dit?

De onbegrensde mogelijkheden van een tablet

Tablets zijn net als smartphone's helemaal van 2013. Ook onze koning maakt er graag gebruik van. Dat is helemaal niet gek, want je kunt zo veel doen met een tablet.

Zelf goedkoop een iPhone maken, iPod als iPhone

Iedereen kan goedkoop zelf een iPhone maken, lees hier hoe.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Na ATF, Greenpoint en GSM nu 3G en 4G. Netwerken worden steeds sneller. Wat zijn de verschillen tussen 3G en 4G mobiele telefonie netwerken ?

Bada 2.0 op Samsung Wave

Bada 2.0 op Samsung Wave

Populariteit mobiel internet nekt sms-berichten

Mobiel internet

De Wolfgang at-as28d een prima goedkope smart Phone voor maar 25 euro.

Na het overlijden van mijn 10 jaar oude Nokia 1100 moest ik op zoek naar een nieuwe goedkope betrouwbare mobiele telefoon. Via marktplaats vond ik de Wolfgang at-as28d smart Phone.

Automatische zelfstandige oorlogsrobot.

Oorlogsrobots die helemaal zelfstandig en automatisch mensen doden zijn de toekomst.

Onbeperkt internet op je mobiel lang niet altijd de beste deal

Heel veel consumenten staren zich blind op onbeperkt internet terwijl dit vaak voor hun op zijn minst gezegd overbodig is.

Hoe kies ik een nieuwe mobiele telefoon?

Handleiding bij het uitzoeken van een mobiele telefoon

Geen geld voor een echte Mac?

Installeer Mac op een normale PC

Goedkope smart tv of smart televisie

Ben je op zoek naar een goedkope smart televisie, lees hier welke soorten smart televisies er zijn en wat de voordeligste zijn.

Samsung Galaxy S, de review.

Overal zie je hem, maar is ie nu echt zo goed?

Digitale fotografie

Wat u moet weten over digitale fotografie - de basis

De beste navigatie, de goedkoopste navigatie

Overzicht van de best geteste navigatiesystemen, de beste koop, het best beoordeeld en de voordeligste keus.

iPhone 4 vs iPhone 3gs

Is het de moeite waard om de iPhone 4 aan te schaffen?

Samsung galaxy note 10.1

De Samsung galaxy note 10.1 (N8000) is de nieuwste top tablet van Samsung. Het is eigenlijk een grote note, want je kan er zelfs mee bellen