Wat is de beste instelling voor de nood knop op een senioren mobiele telefoon?


Publicatie datum:

De Fysic FM-7500 senioren telefoon heeft een speciale nood knop, wat is de beste instelling voor die nood knop?

Gesponsorde koppelingen

Mijn neven hebben de SIM kaart in mijn moeder haar senioren mobiel geïnstalleerd, we hebben haar nieuwe 06 nummer naar al haar kinderen gemaild. De senioren mobiel staat in zijn docking station op het dressoir dus de batterij is altijd opgeladen. De senioren mobiel heeft een hele luide ringtone dus als je de mobiel belt hoort mijn moeder hem als ze thuis is zeker. Daarnaast heeft mijn moeder zich voorgenomen zich aan te wennen om haar mobiel altijd mee te nemen als ze ergens naar toe gaat zodat ze altijd bereikbaar is en ons altijd kan bellen. Mijn moeder heeft alle vaste huistelefoonnummers van haar kinderen op de SIM kaart van haar toestel gezet.

Gesponsorde koppelingen

Thuis senioren alarmering:
Mijn moeder heeft een polsband met senioren alarmering, als zij op de knop van die senioren alarmering drukt wordt zij direct gebeld door een medewerker van een nabij gelegen bejaardentehuis. Als ze niet opneemt gaat er direct een medewerker van dit nabij gelegen bejaardentehuis naar haar toe. Dit is tot nu toe 1 keer gebeurt toen ze in de tuin per ongeluk tegen een tak aanstootte waardoor de alarmknop werd ingedrukt. Ze hoorde de telefoon buiten niet en ze keek heel verbaast op toen nog geen 10 minuten later een medewerker van het nabij gelegen bejaardentehuis de tuin in kwam lopen. Mijn moeder voelde zich erg bezwaard dat ze per ongeluk alarm had geslagen maar de medewerker van het nabij gelegen bejaardentehuis drukte haar op het hart dat het niet erg was en dat ze heel blij was dat het loos alarm bleek te zijn. Thuis heeft zij de alarm knop op haar senioren mobiel dus niet nodig.

Fysic FM-7500 senioren telefoon  (3)

Actuele instelling van mijn moeders mobiel:
Er zit een speciale nood knop op de achterkant van mijn moeders mobiel, als ze die 3 seconden ingedrukt houdt begint haar mobiel te loeien met een ambulance noodsignaal, vervolgens stuurt het met 3 seconden vertraging (zodat ze hem nog kan uitschakelen in het geval ze per ongeluk de nood knop ingedrukt heeft) het volgende SMS bericht naar 112 : “Please help me! Mvr. A. Noniem  0612345678” (fictief nr.) en belt vervolgens automatisch 112. Zodra 112 opneemt schakelt mijn moeder haar mobiel uit zichzelf over op handsfree zodat ze de operator goed kan horen en zij zonder het toestel vast te hoeven houden met de operator kan praten.

Toelichting reden van actuele instelling van mijn moeders mobiel:
Het is mogelijk om bij het indrukken van de nood knop automatisch het SMS bericht “Please help me! Mvr. A. Noniem  0612345678” naar 5 nummers te sturen en de telefoon vervolgens automatisch het 1ste nummer te laten bellen, als die niet opneemt na het beëindigen van de belpoging automatisch het 2de nummer te laten bellen, als die niet opneemt na het beëindigen van de belpoging automatisch het 3de nummer te laten bellen etc. en als laatste als ze allemaal niet opnemen automatisch 112 te laten bellen. N.B. De andere 3 familieleden zouden het SMS bericht “Please help me! Mvr. A. Noniem  0612345678” hebbenontvangen maar geen idee hebben waar onze moeder is op dat moment en dus alleen maar in paniek kunnen raken zonder ook maar iets uit te kunnen richten.

Fysic FM-7500 senioren telefoon  (2)

Dit leek ons echter niet zo zinvol omdat mijn moeder de nood knop op haar mobiel alleen zal gebruiken als ze niet thuis is. Ze zal vervolgens buitenshuis alleen op de nood knop drukken als er echt iets aan de hand is. Het zal dan op zijn minst 10 minuten duren voordat er een op dat moment bereikbaar en beschikbaar gezinslid ter plaatse kan zijn (en dan alleen nog als mijn moeder nog in staat is om te praten). Als het vervolgens nodig blijkt om een hulpverlener te alarmeren zal het gezinslid dus pas 15 minuten na de door mijn moeder geactiveerde noodoproep 112 bellen. In geval van nood zijn dit 15 minuten te veel. Als de telefoon bij het indrukken van de nood knop direct begint te loeien met een ambulance signaal en automatisch 112 belt kan de 112 operator of met mijn moeder of met een door het noodsignaal gealarmeerde passant direct handsfree bellen en vragen wat voor hulp ze nodig heeft. In het meest ongunstige geval dat er geen passant aanwezig is kan mijn moeders locatie direct uitgepeild worden omdat haar mobiele verbinding aan blijft staan.

Product informatie:
De Fysic FM-7500 is een praktische, gebruiksvriendelijke mobiele telefoon speciaal ontworpen voor senioren. Je beantwoordt eenvoudig een gesprek en je kunt handsfree bellen. De telefoon heeft een kleurendisplay met extra grote letter- en cijferweergave. Ook kan je dankzij de extra grote toetsen een sms'je versturen. De Fysic FM-7500 is uitgerust met een telefoonboek met 100 geheugens. De telefoon kan tot wel 350 uur / 14 dagen stand-by staan.

Fysic FM-7500 senioren telefoon  

Specificaties:
- Vereenvoudigde bediening – Kleurendisplay - Alarmtoets tot 5 nummers - Extra grote letter- en cijferweergave - Extra grote toetsen - Handsfree telefoneren- Zaklamp- SMS en radio functie- Instelbaar gespreksvolume- Telefoonboek voor 100 geheugens- Uitwendige Toetsenbordblokkering.

Netwerk - Dual band 900 / 1800 MHz Batterij - Gesprekstijd tot 3 uur - Stand-by tijd tot 350 uur


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Smartphones

Smartphones kunnen veel tegenwoordig. Maar toch zitten er ook nadelen aan zo'n smartphone. En welke smartphone past bij mij?

Spaarlamp en LEDlamp tegen het licht gehouden

Energie besparen met uw verlichting? Kiest u voor de spaarlamp of de LEDlamp?

Is de straling uit een spaarlamp schadelijk?

Spaarlampen gebruiken minder energie dan gloeilampen, maar blijken toch een groot nadeel te hebben.

Apple versus Android

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Lees dan dit artikel.

Populariteit mobiel internet nekt sms-berichten

Mobiel internet