De voordelen van mobiele digitale fotografie.


Publicatie datum:

Mobiele digitale fotografie biedt unieke en fascinerende nieuwe mogelijkheden.

Gesponsorde koppelingen

Sony-Camera-Lens

In dit artikel wil ik je wat leren over de wereld van de mobiele digitale fotografie. Mobiele digitale fotografie is zo fascinerend voor de liefhebbers vanwege het ten alle tijden kunnen vastleggen van beelden op het juiste moment. In dit artikel wil ik een aantal ervaringen en perspectieven behandelen van Alejandro Mange een uit de Mexicaanse staat Jalisco afkomstige fotograaf met 12 jaar ervaring in de digitale fotografie, die zich de afgelopen 2 jaar in de mobiele digitale fotografie heeft gestort. Alejandro behoort tot het sociale netwerk Igers Guadalajara (de officiële  Instagramers club in Guadalajara, Jalisco).

Veel mensen waarderen wat hij doet, hij won diverse internationale vermeldingen van fotografie pagina's, ook al zocht hij er nooit naar, hij wil dingen gewoon bloot leggen maar hij vindt het zeer interessant om te worden erkend of een communicatie-punt te hebben. Hij denkt uiteindelijk dat het meest interessante van deze beweging de communicatie is en de voldoening die hem in staat stelt om elders affiniteiten te vinden, zelfs in verre landen door middel van het gevoel van wederzijds interesse".

Zijn passie voor mobiele fotografie is ontstaan als kind. Als kind dacht hij altijd aan magische, bijzondere of andere plaatsen. Guadalajara geeft hem genoeg materiaal voor de werelden die hij maakt, de diversiteit van de stad, de kleuren en de texturen helpen hem om dingen te creëren die totaal verschillend zijn van de werkelijkheid maar die hem vertellen dat hij hier thuishoort.

Mobiele fotografie is de juiste term voor het soort fotografie dat wordt gedaan met een iPad, smarthphone, tablet of met en alle andere soorten mobiele apparaten met een foto functie behalve met een conventionele digitale camera.

Voordelen van mobiele digitale fotografie:
Een van de voordelen van mobiele digitale fotografie is dat het gemakkelijker is om  een op dit moment gegenereerd beeld te “vangen” en direct te delen met iedereen. Dit concept wordt aangeduid met de term snapshot wat momentopname betekent, snap schot = momentane fotografie.

Ideale toepassingen om een beeld met een goede kwaliteit te nemen zijn:
1. Instagram: Instagram  is de beste van sociale netwerken in de fotografie en geeft de mogelijkheid om filters toe te passen. Het Instagram sociale netwerk is nog steeds de top toepassing want het is compatibel met alle soorten mobiele apparaten, ook met die van vorige generaties. Bovendien is het een communicatiemiddel voor mensen die het leuk vindt om te communiceren via beelden, omdat beelden dragers zijn van gedachten en gevoelens. Bovendien geeft dit netwerk de mogelijkheid om het werk van anderen te herkennen.
2. Snapseed: Snapseed is net als Instagram  een applicatie om foto’s te delen en te bewerken maar is alleen beschikbaar op iPads of iPhones.

Uitgangspunten om een goede foto te nemen:
1. Het hebben van een goede kwaliteit lens, kies voor een mobiel apparaat met een camera die automatisch focust en je de mogelijkheid biedt om af te drukken op het doel dat je met duidelijkheid wilt fotograferen.
2. Oefen veel in het kiezen van het goed frame. Houdt hierbij iedere keer rekening met het feit dat je een foto moet nemen die interessant is door een goede balans in de verdeling van de ruimte.
3. het toepassen van filters na het nemen van een foto kan veel doen om een foto te verbeteren en interessanter te maken.

Motivatie om te beginnen met mobiele digitale fotografie:
De belangrijkste oorzaak van het ontstaan vaneen goede motivatie voor mobiele digitale fotografie is het gemak van het doen, iedereen die voorheen geen idee had hoe je goed kon fotograferen kan met de faciliteiten van de mobile telefoon op een eenvoudige manier ontdekken wat is het en onbeperkt oefenen. Net als met alles krijg je door veel oefenen steeds meer ervaring en worden je foto’s steeds beter wat je motiveert om verder te gaan.

Hoe te begin je met mobiele fotografie?
Ten eerste moet je een Smartphone hebben met een lens met goede capaciteiten. Met vrijwel alle mobiele apparaten krijg je foto's met heel veel megabytes, maar de realiteit is dat je in sociale netwerken niet zo'n hoge kwaliteit hoeft te hebben in verband met de hoeveelheid te versturen data. Het is veel meer van belang is dat je altijd op zoek bent naar de mogelijkheid om een beeld dat het belangrijkste is te fotograferen.

Tenslotte:
Mobiele digitale fotografie kan inderdaad beter presteren als de “statische” digitale fotografie op het moment dat er smartphones komen met dezelfde eigenschappen van lenzen en filters als de “statische” digitale fototoestellen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Geen geld voor een echte Mac?

Installeer Mac op een normale PC

wat is een smartphone?

tegenwoordig hoor je overal wel eens het woord smartphone vallen maar wat is dat nou eigenlijk?

Korte introductie digitale fotografie

Een korte introductie digitale fotografie met een compactcamera

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Na ATF, Greenpoint en GSM nu 3G en 4G. Netwerken worden steeds sneller. Wat zijn de verschillen tussen 3G en 4G mobiele telefonie netwerken ?

De goedkoopste simlockvrije smartphone, de nieuwste Samsung Galaxy

Supper aanbieding, de nieuwste Samsung Galaxy y Young voor maar € 59,- !

Sennheiser HD 201, perfect geluid en comfortabel

De koptelefoon Sennheiser HD 201 is van uitstekende kwaliteit. Zowel wat betreft geluid, als ook draagcomfort en een goede prijs.

Het beste koffiezetapparaat ooit.

Lees hier wat het beste koffiezetapparaat ooit is, duurzaam, tijdloos en volledig reparabel.

Bel me niet register, feit en fictie

bel me niet register, telemarketing, opta, telefoon, bmnr, recht van verzet

Hoe werkt een kopieermachine ?

uitleg over de werking van een kopieerapparaat

Hoe kun je onbeperkt gratis bellen en sms’en voor eenmalig 10 euro?

Gratis onbeperkt bellen en sms’en met je kinderen, familie, vrienden en collega’s , wie wil dat niet?

Het nieuwe digitale TV kijken met CAM CI+

Digitaal TV kijken zonder extra digitale ontvanger (kastje) en afstandsbediening is nu mogelijk met de CAM CI+ module. Mooi technisch hoogstandje binnen de ontwikkeling van de nieuwe LED televisies!

Goedkope mobiele telefoon implantaat, ingebouwde mobiele telefoon

Eindelijk komt er een goedkope ingebouwde mobiele telefoon op de markt in de vorm van een mobiele telefoon implantaat.

Soorten stroom

Informatie over soorten stroom: groene stroom, grijze stroom, enz. En uitleg over het stroometiket.

De beste stofzuiger, de goedkoopste stofzuiger

Wat is de beste stofzuiger van dit moment en wat is de beste koop.

Systeembeheer wordt steeds belangrijker

systeembeheer is een vaak onderschatte maar wel belangrijke onderdeel van de organisatie van een bedirjf.

Hoe verander je de achtergrond afbeelding op de Blackberry Curve?

Een simpele uitleg over hoe je de achtergrond afbeelding veranderd op de Blackberry Curve

Zijn de HEMA H3 en H5 smartphone kopien van de bestaande ZOPO 1000S Millia en de ZOPO ZP590 Budget?

Het spreekt voor zich dat de HEMA niet zelf smartphones produceert maar zijn de HEMA smartphones kopieën van de bestaande ZOPO smartphones?

Hoe staat het met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie?

Is kunstmatige intelligentie een wetenschappelijke werkelijkheid of sciencefiction?

Sphero Ball

Een elektronische bal, bestuurbaar met je iphone of ipad.

De thermomix

De thermomix, een van de snelste en meest gebruikte keukenapparaturen.

Zelfbouw zonnepaneel, zelf goedkope zonnepaneel maken

Bouw goedkoop je eigen zonnepaneel en wek goedkope zonne-energie op.

06-nummer traceren

5 Tips om een 06-nummer te achterhalen

Apple betaalt 21 Miljoen dollar voor een stationsklok

Apple moet dit flinke bedrag betalen omdat een de Zwitserse spoorwegen patent hebben op de klok en apple exact dezelfde klok in al haal mobiele toestellen gebruikt.

De opmars van de energiezuinige hybride auto

Hoe kan het dat de hybride auto steeds meer aan populariteit wint?

Goedkope smart tv of smart televisie

Ben je op zoek naar een goedkope smart televisie, lees hier welke soorten smart televisies er zijn en wat de voordeligste zijn.