De voordelen van mobiele digitale fotografie.


Publicatie datum:

Mobiele digitale fotografie biedt unieke en fascinerende nieuwe mogelijkheden.

Gesponsorde koppelingen

Sony-Camera-Lens

In dit artikel wil ik je wat leren over de wereld van de mobiele digitale fotografie. Mobiele digitale fotografie is zo fascinerend voor de liefhebbers vanwege het ten alle tijden kunnen vastleggen van beelden op het juiste moment. In dit artikel wil ik een aantal ervaringen en perspectieven behandelen van Alejandro Mange een uit de Mexicaanse staat Jalisco afkomstige fotograaf met 12 jaar ervaring in de digitale fotografie, die zich de afgelopen 2 jaar in de mobiele digitale fotografie heeft gestort. Alejandro behoort tot het sociale netwerk Igers Guadalajara (de officiële  Instagramers club in Guadalajara, Jalisco).

Veel mensen waarderen wat hij doet, hij won diverse internationale vermeldingen van fotografie pagina's, ook al zocht hij er nooit naar, hij wil dingen gewoon bloot leggen maar hij vindt het zeer interessant om te worden erkend of een communicatie-punt te hebben. Hij denkt uiteindelijk dat het meest interessante van deze beweging de communicatie is en de voldoening die hem in staat stelt om elders affiniteiten te vinden, zelfs in verre landen door middel van het gevoel van wederzijds interesse".

Zijn passie voor mobiele fotografie is ontstaan als kind. Als kind dacht hij altijd aan magische, bijzondere of andere plaatsen. Guadalajara geeft hem genoeg materiaal voor de werelden die hij maakt, de diversiteit van de stad, de kleuren en de texturen helpen hem om dingen te creëren die totaal verschillend zijn van de werkelijkheid maar die hem vertellen dat hij hier thuishoort.

Mobiele fotografie is de juiste term voor het soort fotografie dat wordt gedaan met een iPad, smarthphone, tablet of met en alle andere soorten mobiele apparaten met een foto functie behalve met een conventionele digitale camera.

Voordelen van mobiele digitale fotografie:
Een van de voordelen van mobiele digitale fotografie is dat het gemakkelijker is om  een op dit moment gegenereerd beeld te “vangen” en direct te delen met iedereen. Dit concept wordt aangeduid met de term snapshot wat momentopname betekent, snap schot = momentane fotografie.

Ideale toepassingen om een beeld met een goede kwaliteit te nemen zijn:
1. Instagram: Instagram  is de beste van sociale netwerken in de fotografie en geeft de mogelijkheid om filters toe te passen. Het Instagram sociale netwerk is nog steeds de top toepassing want het is compatibel met alle soorten mobiele apparaten, ook met die van vorige generaties. Bovendien is het een communicatiemiddel voor mensen die het leuk vindt om te communiceren via beelden, omdat beelden dragers zijn van gedachten en gevoelens. Bovendien geeft dit netwerk de mogelijkheid om het werk van anderen te herkennen.
2. Snapseed: Snapseed is net als Instagram  een applicatie om foto’s te delen en te bewerken maar is alleen beschikbaar op iPads of iPhones.

Uitgangspunten om een goede foto te nemen:
1. Het hebben van een goede kwaliteit lens, kies voor een mobiel apparaat met een camera die automatisch focust en je de mogelijkheid biedt om af te drukken op het doel dat je met duidelijkheid wilt fotograferen.
2. Oefen veel in het kiezen van het goed frame. Houdt hierbij iedere keer rekening met het feit dat je een foto moet nemen die interessant is door een goede balans in de verdeling van de ruimte.
3. het toepassen van filters na het nemen van een foto kan veel doen om een foto te verbeteren en interessanter te maken.

Motivatie om te beginnen met mobiele digitale fotografie:
De belangrijkste oorzaak van het ontstaan vaneen goede motivatie voor mobiele digitale fotografie is het gemak van het doen, iedereen die voorheen geen idee had hoe je goed kon fotograferen kan met de faciliteiten van de mobile telefoon op een eenvoudige manier ontdekken wat is het en onbeperkt oefenen. Net als met alles krijg je door veel oefenen steeds meer ervaring en worden je foto’s steeds beter wat je motiveert om verder te gaan.

Hoe te begin je met mobiele fotografie?
Ten eerste moet je een Smartphone hebben met een lens met goede capaciteiten. Met vrijwel alle mobiele apparaten krijg je foto's met heel veel megabytes, maar de realiteit is dat je in sociale netwerken niet zo'n hoge kwaliteit hoeft te hebben in verband met de hoeveelheid te versturen data. Het is veel meer van belang is dat je altijd op zoek bent naar de mogelijkheid om een beeld dat het belangrijkste is te fotograferen.

Tenslotte:
Mobiele digitale fotografie kan inderdaad beter presteren als de “statische” digitale fotografie op het moment dat er smartphones komen met dezelfde eigenschappen van lenzen en filters als de “statische” digitale fototoestellen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Samsung galaxy note 10.1

De Samsung galaxy note 10.1 (N8000) is de nieuwste top tablet van Samsung. Het is eigenlijk een grote note, want je kan er zelfs mee bellen

Hoe werkt een kopieermachine ?

uitleg over de werking van een kopieerapparaat

Internet via de Schotel

Voor bedrijven en consumenten in het buitengebied, is er een enorm probleem. Ze hebben namelijk geen toegang tot breedband internet..

Nieuwe gratis berichtendienst, gratis Whatsapp, gratis Text Me, gratis PuschmeTo

BottleUp de nieuwe gratis berichtendienst, de opvolger van Whatsapp, Text Me en PuschmeTo

Sphero Ball

Een elektronische bal, bestuurbaar met je iphone of ipad.

Hoe kun je onbeperkt gratis bellen en sms’en voor eenmalig 10 euro?

Gratis onbeperkt bellen en sms’en met je kinderen, familie, vrienden en collega’s , wie wil dat niet?

Overal gratis WiFi buiten de deur met KPN WiFi Fon

Nu ook gratis WiFi op vele plekken in Nederland en in het buitenland met KPN WiFi Fon.

De Samsung Galaxy S5

Hier leest u alles over de Samsung Galax s5!

Ipad toetsenbord trucjes

Trucjes om sneller te typen op het standaard toetsenbord van je Ipad

Soorten stroom

Informatie over soorten stroom: groene stroom, grijze stroom, enz. En uitleg over het stroometiket.

Super goedkoop WhatsAppen

Super goedkoop mobiel communiceren met Whatshapp op een prepaid Androïd telefoontoestel.

De Wolfgang at-as28d een prima goedkope smart Phone voor maar 25 euro.

Na het overlijden van mijn 10 jaar oude Nokia 1100 moest ik op zoek naar een nieuwe goedkope betrouwbare mobiele telefoon. Via marktplaats vond ik de Wolfgang at-as28d smart Phone.

Sennheiser HD 201, perfect geluid en comfortabel

De koptelefoon Sennheiser HD 201 is van uitstekende kwaliteit. Zowel wat betreft geluid, als ook draagcomfort en een goede prijs.

Geen geld voor een echte Mac?

Installeer Mac op een normale PC

Betaalbare mediaspelers vergelijken

Als je opzoek bent naar een betaalbare mediaspeler is deze vergelijking een interessante

Het goedkoopste iphone 4 abonnement

Artikel over het goedkoopste iphone 4 abonnement en wat je ermee kunt

Het beste koffiezetapparaat ooit.

Lees hier wat het beste koffiezetapparaat ooit is, duurzaam, tijdloos en volledig reparabel.

De opmars van de energiezuinige hybride auto

Hoe kan het dat de hybride auto steeds meer aan populariteit wint?

Apple betaalt 21 Miljoen dollar voor een stationsklok

Apple moet dit flinke bedrag betalen omdat een de Zwitserse spoorwegen patent hebben op de klok en apple exact dezelfde klok in al haal mobiele toestellen gebruikt.

Zijn de HEMA H3 en H5 smartphone kopien van de bestaande ZOPO 1000S Millia en de ZOPO ZP590 Budget?

Het spreekt voor zich dat de HEMA niet zelf smartphones produceert maar zijn de HEMA smartphones kopieën van de bestaande ZOPO smartphones?

Mobiele telefoon weetjes

Een paar handige weetje over een mobiele telefoon.

De goedkoopste simlockvrije smartphone, de nieuwste Samsung Galaxy

Supper aanbieding, de nieuwste Samsung Galaxy y Young voor maar € 59,- !

Superefficiënte zonnepanelen met nanodraadjes

Hoe maakt men zonnepanelen superefficient door de toepassing van nanodraadjes.

De beste vaatwasser, de beste afwasmachine

Welke vaatwasser is als beste getest en welke is de beste koop?

Goedkope wasdroger, voordelige wasdroger, bespaar veel geld door goed onderhoud.

Een wasdroger is een duur apparaat, lees hier welke wasdroger het goedkoopst is.