Hoeveel kost een goedkoop op de kop getikte Excalibur Subwoofer set met speakers in je auto?


Publicatie datum:

De aanschaf van een gebruikte Excalibur Subwoofer set met speakers is heel goedkoop maar wat kost het als je deze verantwoord in je auto wilt hebben.

Gesponsorde koppelingen

Voor papa, nog voor je verjaardag

Ik had met mijn zoon afgesproken dat hij, als hij zijn rijbewijs zou halen, voor € 0,20 per kilometer altijd in mijn auto mag rijden. Mijn zoon ging daar direct mee akkoord en zei meteen, “dan zorg ik dat er een kneppe radio in komt te staan”. En dus kreeg ik een paar dagen nadat mijn zoon zijn rijbewijs had gehaald van hem een Excalibur Subwoofer set met speakers cadeau.

Hoe kwam ik aan de Excalibur Subwoofer set met speakers:
Een paar dagen nadat mijn zoon zijn rijbewijs had gehaald kwam ik ’s nachts om 3 uur thuis van een concert en trof ik in de kamer mijn zoon en mijn dochter aan en op de grond een heel groot pakket met cadeaupapier eromheen. Op het pakket zat een brief met daarop de tekst, “Voor papa, nog voor je verjaardag”. Toen ik het verrassingspakket met daarin de Excalibur Subwoofer set met speakers openmaakte moest ik erg lachen. Het pakket bestond uit een 1000 watt Subwoofer ter grootte van een frisdrankkrat en twee ovale 440 watt luidspeakers van een centimeter of 25 breed.

Voorwaarden voor de inbouw van de Excalibur Subwoofer set met speakers:
Toen ik bijgekomen was van het lachen vertelde mijn zoon hoe hij aan de Excalibur Subwoofer set met speakers gekomen was. Hij had deze voor een prikkie (€ 50,-) over kunnen nemen van een vriend van hem. De volgende morgen tijdens het hardlopen schoot me te binnen dat de auto van zijn vriend in brand was gevlogen. Ook bedacht ik dat één vriend van mijn zoon die net zijn rijbewijs had met een Subwoofer set in zijn auto op de vangrail was beland, een andere vriend van mijn zoon die net zijn rijbewijs had met een Subwoofer set in zijn auto in de struiken was gegleden en zijn neef die net zijn rijbewijs had met een Subwoofer set in zijn auto tegen een lantaarnpaal was gebotst. Daarom stelde ik 3 voorwaarden op voor mijn zoon voordat hij met de Excalibur Subwoofer set in mijn auto mocht gaan rijden.

1-      Hij moet eerst een paar duizend kilometer rijervaring opdoen

2-      De Excalibur Subwoofer set moet eenvoudig uitneembaar zijn.

3-      De Excalibur Subwoofer set moet, op zijn kosten, door een professioneel bedrijf ingebouwd worden.

Mijn zoon begreep mijn standpunt en ging er direct mee akkoord.

Excalibur Bass by the Sword Subwoofer boven aanzicht

VOORBEREIDING INBOUWEN EXCALIBUR SUBWOOFER SET:
Ter voorbereiding van het inbouwen van de Excalibur Subwoofer set heb ik op de bodem van mijn kofferbak een 1 cm dikke MDF plaat gelegd met twee metalen haken erop zodat de grote subwoofer eenvoudig vastgezet en losgemaakt kan worden. Vervolgens heb ik van 0.5 cm dik MDF een nieuwe hoedenplank gemaakt waar ik de twee luidsprekers in heb gemonteerd. Ik heb hier de volgende materialen voor gebruikt
Versterkingshoekjes € 3,99
Montagestiften               € 3,19
MDF platen € 12,08
Touwtjes € 0,38
Hoekhaken € 5,07
Lijm € 10,00
Hoedenplank bekleding              € 21,90
Totale kosten € 56,61:

nieuwe hoedenplank

Vervolgens heb ik een prijsopgave gevraagd voor het installeren van de Excalibur Subwoofer set en de luidspeakers.  Ik stuurde hiervoor  een e-mail met de volgende tekst naar Otosam:

Goedemorgen,

Ik heb van een vriend van mij een Excalibur Bass by the Sword Subwoofer pakket gekregen. Deze mag ik in de auto van mijn vader in laten bouwen.  Omdat de auto van mijn vriend waar deze set in stond in brand is gevlogen stelt mijn vaders als voorwaarde dat ik deze set door een professioneel bedrijf laten inbouwen.

Daarom wil ik bij jullie een Pioneer radio kopen en deze door jullie op deze set laten aansluiten. N.B.  Ik heb er geen kabels, zekering, zekeringhouder, aansluitvorken &  schoenen etc. bij gekregen.

Ik zou graag van jullie een indicatie krijgen wat het gaat kosten om de bij jullie aan te schaffen  radio in een Toyota Corrola uit 1997 in te bouwen.

Specificatie, zie foto’s en Word bestanden in de bijlage.

haaksluiting of eierkistsluiting

Dit is de specificatie:

AANWEZIG: Excalibur Versterker: X280.2, RMS vermogen @ 4 Ohm: 2 x 50 Watt, RMS vermogen gebrugd @ 4 Ohm: 1 x 160 Watt, Frequentie bereik: 10 Hz - 25 kHz, Afmetingen: 300 x 225 x 48mm. 

Excalibur Subwoofer:X12.1BR, Maximaal vermogen: 1000 Watt, RMS vermogen: 300 Watt, Frequentie bereik: 35 Hz -1000 Hz, Impedantie: 4 Ohm, Gevoeligheid: 94dB, Bass Reflex behuizing, Afmetingen: 404 x 354 x 260/420mm.

Twee Excalibur loudspeakers:
X69.33, max power 440 watts.

NIET AANWEZIG: Kabelkit Excalibur:
6mm² kabelkit, 5 meter voedingskabel 6mm² (blauw), 1 meter massakabel 6mm² (grijs), 5.2 meter RCA-kabel (blauw), 5.2 meter Remote kabel (blauw), AGU-zekeringhouder (spatwaterbestendig), AGU-zekering 60A (ampere), aansluitvorken en schoenen.

PRIJSOPGAVE INSTALLEREN EXCALIBUR SUBWOOFER SET:
Dit was de prijsopgave die ik ontving van Otosam:

Goedemorgen,
het gaat hier om een 6x9 speakers monteren in de hoedenplank, een versterker aansluiten en een subwoofer monteren. de versterker is een 2 kanaals versterker, dat betekend dat alleen de subwoofer hierop aangesloten kan worden, en de 6x9 speakers worden dan rechtstreeks op de radio aangesloten

montage benodigdheden.  - pioneer radio(nog uit te zoeken ), - 2 kanaals kabelset , totale kosten montage incl. kabelset , excl. Radio. kabelset plus speciale losneembare stekkers 69.-, montage 140.-.  De totale kosten voor montage van de Excalibur Subwoofer Set excl. radio is totaal 209.-. Eventueel een pioneer dehx3700ui / radio,cd,usb,aux-in,en 2 verstreker uitgangen komt op 119.-. Alles bij elkaar zou je dan uitkomen op 328.-. Met vriendelijke groet, Otosam Hoorn

in Toyota Corrola 1997

CONCLUSIE:
De totale kosten voor het netjes en verantwoord installeren van de Excalibur Subwoofer Set  met twee luidsprekers en een nieuwe Pioneer radio komen op € 434,61


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Hoe kies ik een nieuwe mobiele telefoon?

Handleiding bij het uitzoeken van een mobiele telefoon

Welke HDMI kabel moet ik gebruiken

HDMI kabels zijn er in vele soorten. maten en prijzen. Maar welke kabel past er het beste bij mij?

De beste luidsprekerboxen, de beste speakers.

De beste luidsprekerboxen onder de 500 euro per stuk van dit moment.

Populariteit mobiel internet nekt sms-berichten

Mobiel internet

Een prima Sony televisie voor maar 5 euro, hoe kan dat?

Door de komst van nieuwe technieken is de standaard CRT TV nu voor weinig geld te koop.

De voordelen van mobiele digitale fotografie.

Mobiele digitale fotografie biedt unieke en fascinerende nieuwe mogelijkheden.

Hoe kom je, legaal, aan een smartphone met 4.5 inch qHD scherm voor maar € 60,-

Voor maar € 60,- een stijlvolle en gebruiksvriendelijke smartphone, hoe kan dat?

Het nieuwe digitale TV kijken met CAM CI+

Digitaal TV kijken zonder extra digitale ontvanger (kastje) en afstandsbediening is nu mogelijk met de CAM CI+ module. Mooi technisch hoogstandje binnen de ontwikkeling van de nieuwe LED televisies!

Goedkope 3D fotografie, goedkope 3D fotocamera

3D fotografie is nu bereikbaar voor iedereen, maak nu eenvoudig je eigen 3D foto’s.

Hoe goed is de goedkope Blackview Crown smartPhone?

Een goede smartPhone hoeft niet duur te zijn, hoe goed is de goedkope Blackview Crown smartPhone?

Senseo Koffiezetapparaat

Artikel over Senseo. Een koffiezetapparaat dat zeer populair is in ons land. Lees er nu meer over.

De thermomix

De thermomix, een van de snelste en meest gebruikte keukenapparaturen.

Samsung Galaxy S, de review.

Overal zie je hem, maar is ie nu echt zo goed?

De onbegrensde mogelijkheden van een tablet

Tablets zijn net als smartphone's helemaal van 2013. Ook onze koning maakt er graag gebruik van. Dat is helemaal niet gek, want je kunt zo veel doen met een tablet.

Kies slim je nieuwe telefoon abonnement

Hoe wordt je wegwijs in het gigantische aanbod van mobiele telefoon abonnementen.

De nieuwe Galaxy S4

De nieuwe samsung galaxy s4 zal op 14 maart uitkomen in Amerika. Lees in dit artikel alles over deze nieuwe telefoon van Samsung.

Wat is een Brown-out?

Een brown-out valt te vergelijken met een black-out. Maar bij een brown-out is het een gecontroleerde stroomuitval. Dit wordt gedaan om een black-out te kunnen voorkomen.

Hoe zet ik bestanden op de SD-kaart van mijn Android-telefoon?

Geeft je telefoon ook vaak zo'n melding aan dat je geheugen vol zit? Kom via dit artikel erachter hoe je makkelijk en snel bestanden kunt overzetten naar je SD-kaartje wat vaak niet automatisch gebeurd.

De nieuwe iPhone 5

Waarom de nieuwste iPhone 5.

Waaruit is een mobiele telefoon of GSM gemaakt

Welke grondstoffen zitten er allemaal in ons mobieltje

Waarschuwing! Sluit nooit een mobiele telefoon contract af voor je puberkind!

Een telefoon abonnement voor je kind lijkt voordelig maar het gaat geheid fout.

Facebook voor Android

Facebook voor op Adroid, hoe het werkt.

Smartphones

Smartphones kunnen veel tegenwoordig. Maar toch zitten er ook nadelen aan zo'n smartphone. En welke smartphone past bij mij?

De Wolfgang at-as28d een prima goedkope smart Phone voor maar 25 euro.

Na het overlijden van mijn 10 jaar oude Nokia 1100 moest ik op zoek naar een nieuwe goedkope betrouwbare mobiele telefoon. Via marktplaats vond ik de Wolfgang at-as28d smart Phone.

Onbeperkt internet op je mobiel lang niet altijd de beste deal

Heel veel consumenten staren zich blind op onbeperkt internet terwijl dit vaak voor hun op zijn minst gezegd overbodig is.