Hoeveel kost een goedkoop op de kop getikte Excalibur Subwoofer set met speakers in je auto?


Publicatie datum:

De aanschaf van een gebruikte Excalibur Subwoofer set met speakers is heel goedkoop maar wat kost het als je deze verantwoord in je auto wilt hebben.

Gesponsorde koppelingen

Voor papa, nog voor je verjaardag

Ik had met mijn zoon afgesproken dat hij, als hij zijn rijbewijs zou halen, voor € 0,20 per kilometer altijd in mijn auto mag rijden. Mijn zoon ging daar direct mee akkoord en zei meteen, “dan zorg ik dat er een kneppe radio in komt te staan”. En dus kreeg ik een paar dagen nadat mijn zoon zijn rijbewijs had gehaald van hem een Excalibur Subwoofer set met speakers cadeau.

Hoe kwam ik aan de Excalibur Subwoofer set met speakers:
Een paar dagen nadat mijn zoon zijn rijbewijs had gehaald kwam ik ’s nachts om 3 uur thuis van een concert en trof ik in de kamer mijn zoon en mijn dochter aan en op de grond een heel groot pakket met cadeaupapier eromheen. Op het pakket zat een brief met daarop de tekst, “Voor papa, nog voor je verjaardag”. Toen ik het verrassingspakket met daarin de Excalibur Subwoofer set met speakers openmaakte moest ik erg lachen. Het pakket bestond uit een 1000 watt Subwoofer ter grootte van een frisdrankkrat en twee ovale 440 watt luidspeakers van een centimeter of 25 breed.

Voorwaarden voor de inbouw van de Excalibur Subwoofer set met speakers:
Toen ik bijgekomen was van het lachen vertelde mijn zoon hoe hij aan de Excalibur Subwoofer set met speakers gekomen was. Hij had deze voor een prikkie (€ 50,-) over kunnen nemen van een vriend van hem. De volgende morgen tijdens het hardlopen schoot me te binnen dat de auto van zijn vriend in brand was gevlogen. Ook bedacht ik dat één vriend van mijn zoon die net zijn rijbewijs had met een Subwoofer set in zijn auto op de vangrail was beland, een andere vriend van mijn zoon die net zijn rijbewijs had met een Subwoofer set in zijn auto in de struiken was gegleden en zijn neef die net zijn rijbewijs had met een Subwoofer set in zijn auto tegen een lantaarnpaal was gebotst. Daarom stelde ik 3 voorwaarden op voor mijn zoon voordat hij met de Excalibur Subwoofer set in mijn auto mocht gaan rijden.

1-      Hij moet eerst een paar duizend kilometer rijervaring opdoen

2-      De Excalibur Subwoofer set moet eenvoudig uitneembaar zijn.

3-      De Excalibur Subwoofer set moet, op zijn kosten, door een professioneel bedrijf ingebouwd worden.

Mijn zoon begreep mijn standpunt en ging er direct mee akkoord.

Excalibur Bass by the Sword Subwoofer boven aanzicht

VOORBEREIDING INBOUWEN EXCALIBUR SUBWOOFER SET:
Ter voorbereiding van het inbouwen van de Excalibur Subwoofer set heb ik op de bodem van mijn kofferbak een 1 cm dikke MDF plaat gelegd met twee metalen haken erop zodat de grote subwoofer eenvoudig vastgezet en losgemaakt kan worden. Vervolgens heb ik van 0.5 cm dik MDF een nieuwe hoedenplank gemaakt waar ik de twee luidsprekers in heb gemonteerd. Ik heb hier de volgende materialen voor gebruikt
Versterkingshoekjes € 3,99
Montagestiften               € 3,19
MDF platen € 12,08
Touwtjes € 0,38
Hoekhaken € 5,07
Lijm € 10,00
Hoedenplank bekleding              € 21,90
Totale kosten € 56,61:

nieuwe hoedenplank

Vervolgens heb ik een prijsopgave gevraagd voor het installeren van de Excalibur Subwoofer set en de luidspeakers.  Ik stuurde hiervoor  een e-mail met de volgende tekst naar Otosam:

Goedemorgen,

Ik heb van een vriend van mij een Excalibur Bass by the Sword Subwoofer pakket gekregen. Deze mag ik in de auto van mijn vader in laten bouwen.  Omdat de auto van mijn vriend waar deze set in stond in brand is gevlogen stelt mijn vaders als voorwaarde dat ik deze set door een professioneel bedrijf laten inbouwen.

Daarom wil ik bij jullie een Pioneer radio kopen en deze door jullie op deze set laten aansluiten. N.B.  Ik heb er geen kabels, zekering, zekeringhouder, aansluitvorken &  schoenen etc. bij gekregen.

Ik zou graag van jullie een indicatie krijgen wat het gaat kosten om de bij jullie aan te schaffen  radio in een Toyota Corrola uit 1997 in te bouwen.

Specificatie, zie foto’s en Word bestanden in de bijlage.

haaksluiting of eierkistsluiting

Dit is de specificatie:

AANWEZIG: Excalibur Versterker: X280.2, RMS vermogen @ 4 Ohm: 2 x 50 Watt, RMS vermogen gebrugd @ 4 Ohm: 1 x 160 Watt, Frequentie bereik: 10 Hz - 25 kHz, Afmetingen: 300 x 225 x 48mm. 

Excalibur Subwoofer:X12.1BR, Maximaal vermogen: 1000 Watt, RMS vermogen: 300 Watt, Frequentie bereik: 35 Hz -1000 Hz, Impedantie: 4 Ohm, Gevoeligheid: 94dB, Bass Reflex behuizing, Afmetingen: 404 x 354 x 260/420mm.

Twee Excalibur loudspeakers:
X69.33, max power 440 watts.

NIET AANWEZIG: Kabelkit Excalibur:
6mm² kabelkit, 5 meter voedingskabel 6mm² (blauw), 1 meter massakabel 6mm² (grijs), 5.2 meter RCA-kabel (blauw), 5.2 meter Remote kabel (blauw), AGU-zekeringhouder (spatwaterbestendig), AGU-zekering 60A (ampere), aansluitvorken en schoenen.

PRIJSOPGAVE INSTALLEREN EXCALIBUR SUBWOOFER SET:
Dit was de prijsopgave die ik ontving van Otosam:

Goedemorgen,
het gaat hier om een 6x9 speakers monteren in de hoedenplank, een versterker aansluiten en een subwoofer monteren. de versterker is een 2 kanaals versterker, dat betekend dat alleen de subwoofer hierop aangesloten kan worden, en de 6x9 speakers worden dan rechtstreeks op de radio aangesloten

montage benodigdheden.  - pioneer radio(nog uit te zoeken ), - 2 kanaals kabelset , totale kosten montage incl. kabelset , excl. Radio. kabelset plus speciale losneembare stekkers 69.-, montage 140.-.  De totale kosten voor montage van de Excalibur Subwoofer Set excl. radio is totaal 209.-. Eventueel een pioneer dehx3700ui / radio,cd,usb,aux-in,en 2 verstreker uitgangen komt op 119.-. Alles bij elkaar zou je dan uitkomen op 328.-. Met vriendelijke groet, Otosam Hoorn

in Toyota Corrola 1997

CONCLUSIE:
De totale kosten voor het netjes en verantwoord installeren van de Excalibur Subwoofer Set  met twee luidsprekers en een nieuwe Pioneer radio komen op € 434,61

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Vindt alles in de telefoongids, telefoonboek, telefoonnummers.

Vind eenvoudig telefoonnummers, fax- en mobiele nummers en adressen op www.detelefoongids.nl

Geld voor je oude mobiele telefoon!

In dit artikel lees hoe je oude mobiele telefoon die je waarschijnlijk toch niet meer gebruikt geld waard is. Binnen een paar dagen het geld op je rekening

Bada 2.0 op Samsung Wave

Bada 2.0 op Samsung Wave

Tijd voor een nieuwe laptop? Hier alvast een aantal goede tips.

Een grondig verslag over dingen waar je rekening bij zal moeten houden met het kopen van een nieuwe laptop.

Wanneer groeit 3D printing uit tot technologische grootmacht?

3D printing domineert al een tijd het nieuws. Echter blijft de 3D printer nog uit beeld voor consumenten en bedrijven. Hoe komt dit?

Steeds meer gratis applicaties voor Windows Phone beschikbaar.

Het succes van Windows Phone is te danken aan het grote aantal beschikbare gratis applicaties.

Android's music apps

Geen overzicht van alle music apps in de Android-Market, maar een overzicht met de meest besproken apps om je muziek mee te beluisteren.

Wat is een Brown-out?

Een brown-out valt te vergelijken met een black-out. Maar bij een brown-out is het een gecontroleerde stroomuitval. Dit wordt gedaan om een black-out te kunnen voorkomen.

Samsung galaxy note 10.1

De Samsung galaxy note 10.1 (N8000) is de nieuwste top tablet van Samsung. Het is eigenlijk een grote note, want je kan er zelfs mee bellen

Onbeperkt internet op je mobiel lang niet altijd de beste deal

Heel veel consumenten staren zich blind op onbeperkt internet terwijl dit vaak voor hun op zijn minst gezegd overbodig is.

Wat is een Canon powershot A70 incl. 1 Gb flash geheugenkaart waard?

In 2004 was de Canon powershot A70 het beste digitale fototoestel in zijn klasse, wat is hij nu nog waard.

Waaruit is een mobiele telefoon of GSM gemaakt

Welke grondstoffen zitten er allemaal in ons mobieltje

Systeembeheer wordt steeds belangrijker

systeembeheer is een vaak onderschatte maar wel belangrijke onderdeel van de organisatie van een bedirjf.

Code telemarketing hoe werkt die precies voor consumenten

consumenten dienen beschermd te worden door de code telemarketing, maar hoe werkt dat precies.

De smartphone, of mobiele telefoon, is essentieel vandaag den dag.

Wie kan er nog zonder smartphone tegenwoordig, de smartphone is essentieel voor de moderne mens.

Hoe kun je onbeperkt gratis bellen en sms’en voor eenmalig 10 euro?

Gratis onbeperkt bellen en sms’en met je kinderen, familie, vrienden en collega’s , wie wil dat niet?

Gratis mobiel bellen, ideaal voor kinderen

Kinderen kunnen niet zonder mobiele telefoon, er is een manier om gratis te bellen. Bij de Deka Markt kan je kind gratis bellen met Deka Mobiel.

Een telefoonhoesje kan het verschil maken

Dit is een artikel over de voordelen van het hebben van een telefoonhoesje.

Zijn de HEMA H3 en H5 smartphone kopien van de bestaande ZOPO 1000S Millia en de ZOPO ZP590 Budget?

Het spreekt voor zich dat de HEMA niet zelf smartphones produceert maar zijn de HEMA smartphones kopieën van de bestaande ZOPO smartphones?

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Na ATF, Greenpoint en GSM nu 3G en 4G. Netwerken worden steeds sneller. Wat zijn de verschillen tussen 3G en 4G mobiele telefonie netwerken ?

Ritregistratie

Wordt jij gek van die rittenregistratie? Misschien een idee om voor een ritregistratiesysteem te kiezen met keurmerk!

Eenvoudig en goedkoop zelf het glas vervangen van je Samsung telefoon.

Ook jij kunt, voor maar 7 euro, zelf het glas vervangen van je Samsung telefoon.

SMS'en

Sms’en, bijna iedereen doet het wel maar wat is het nou eigenlijk, hoelang bestaat het al en wat zijn al die rare woorden en tekens in sms-berichten.

Digitale televisie

Sinds het jaar '90' is digitale televisie aan zijn opmars bezig.

Smartphones

Smartphones kunnen veel tegenwoordig. Maar toch zitten er ook nadelen aan zo'n smartphone. En welke smartphone past bij mij?