Zijn de HEMA H3 en H5 smartphone kopieŽn van de bestaande ZOPO 1000S Millia en de ZOPO ZP590 Budget?


Publicatie datum:

Het spreekt voor zich dat de HEMA niet zelf smartphones produceert maar zijn de HEMA smartphones kopie√ęn van de bestaande ZOPO smartphones?

Gesponsorde koppelingen

ZOPO EN HEMA smartphone

Zoals ik in mijn enkele weken geleden gepubliceerde artikel http://artikelen.foobie.nl/electronica-telecom/13125-hoe-kom-je-legaal-aan-een-smartphone-met-45-inch-qhd-scherm-voor-maar-60/  schrijf  ben ik sinds kort in het gelukkige bezit van een uitstekende, groot formaat smartphone, de HEMA H3. Mijn HEMA H3 smartphone doet het zo goed dat ik nieuwsgierig ben geworden naar de fabrikant van het toestel. Vandaar dat ik vandaag in dit artikel op zoek ga naar de leverancier van de HEMA H3.

Zijn de HEMA H3 en H5 illegaal?

De  HEMA wordt er van beticht dat de HEMA H3 en H5 smartphone illegale kopieën zijn van bestaande ZOPO toestellen, de ZOPO 1000S Millia en de ZOPO ZP590 Budget. Volgens de HEMA zijn de smartphones van de HEMA echter speciaal voor HEMA ontworpen en geproduceerd en heeft de HEMA een eigen garantieregeling en reparatieservice. De HEMA verklaart dat de HEMA van de producent de exclusieve rechten heeft gekregen om de H3 en H5 telefoons onder eigen merk te verkopen. Het is moeilijk om vast te stellen of de HEMA H3 en H5 illegaal zijn. Ter vergelijking, de onbekende televisie fabrikant TCL produceert nu televisies voor IKEA die onder de naam Uppleva alleen door IKEA worden verkocht. TCL wil echter binnenkort dezelfde toestellen onder hun eigen merknaam gaan verkopen in Europa. Als iemand voor dit doel een TCL agentschap krijgt lijkt het mij waarschijnlijk dat IKEA de Uppleva televisie gewoon mag blijven verkopen. In dat geval ontstaat er dezelfde situatie als nu met de HEMA en ZOPO Benelux. ZOPO Benelux is niet gelieerd aan ZOPO Mobile maar is een zelfstandig Nederlands bedrijf dat het alleenrecht heeft verkregen om smartphones van het merk ZOPO te verkopen. De HEMA toestellen worden echter onder de merknaam HEMA verkocht en vallen dus niet onder het alleenrecht van het merk ZOPO. Uit voorgaande blijkt dat het voor de rechter een ingewikkelde zaak zal zijn om te bepalen of de HEMA H3 en H5 smartphones illegaal zijn.

Wat is ZOPO?
Het blijkt dat er een verschil is tussen ZOPO Benelux en ZOPO. ZOPO staat voor het Chinese bedrijf ZOPO Mobile. ZOPO Mobile is de algemeen gebruikte naam van Shenzhen ZOPO communicatie-apparatuur Limited Company, een Mobiele Smartphone fabriek in China, met het hoofdkantoor in Shenzhen, China. ZOPO Mobile werd opgericht in 2012 door de heer Kevin Xu. ZOPO Mobile houdt zich bezig met onderzoek en ontwikkeling, productie, marketing en service van mobiele intelligente eindproducten. ZOPO Benelux is opgericht in 2013 en is de officiële agent en vertegenwoordiger van Zopo binnen de Benelux markt. Bij de Kamer van Koophandel is het bedrijf geregistreerd onder het KVK nummer 59547057. Het hoofdkantoor van ZOPO Benelux is gevestigd in Rotterdam en heeft er ook een showroom waar iedereen de toestellen kan bezichtigen. Vanuit hun hoofdkantoor waar zich tevens hun magazijn zich bevindt, worden alle bestellingen verzonden. Hierdoor heeft de consument de zekerheid dat hij bij levering niet met onaangename verrassingen te maken heeft zoals douanekosten, btw of gebrek aan service.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Nieuwe stappen voor goedkoop mobiel bellen

Mobiel bellen en sms'en in Europa opnieuw goedkoper.

Code telemarketing hoe werkt die precies voor consumenten

consumenten dienen beschermd te worden door de code telemarketing, maar hoe werkt dat precies.

Kies slim je nieuwe telefoon abonnement

Hoe wordt je wegwijs in het gigantische aanbod van mobiele telefoon abonnementen.

Het goedkoopste iphone 4 abonnement

Artikel over het goedkoopste iphone 4 abonnement en wat je ermee kunt

Kan een Mobieltje of een GSM gerecycleerd worden?

Wat doe je met je oud mobieltje

Wat is een Brown-out?

Een brown-out valt te vergelijken met een black-out. Maar bij een brown-out is het een gecontroleerde stroomuitval. Dit wordt gedaan om een black-out te kunnen voorkomen.

Goedkope 3D fotografie, goedkope 3D fotocamera

3D fotografie is nu bereikbaar voor iedereen, maak nu eenvoudig je eigen 3D foto’s.

Plasma tv

Plasma tv, een platte televisie met haarscherp beeld

Is de straling uit een spaarlamp schadelijk?

Spaarlampen gebruiken minder energie dan gloeilampen, maar blijken toch een groot nadeel te hebben.

I-Phones op het front

Hallo schat? Ja nu even niet, zit midden in een bombardement..

De thermomix

De thermomix, een van de snelste en meest gebruikte keukenapparaturen.

Smartphones

Smartphones kunnen veel tegenwoordig. Maar toch zitten er ook nadelen aan zo'n smartphone. En welke smartphone past bij mij?

Wanneer groeit 3D printing uit tot technologische grootmacht?

3D printing domineert al een tijd het nieuws. Echter blijft de 3D printer nog uit beeld voor consumenten en bedrijven. Hoe komt dit?

Senseo Koffiezetapparaat

Artikel over Senseo. Een koffiezetapparaat dat zeer populair is in ons land. Lees er nu meer over.

Blackberry Playbook

Wat kun je verwachten van de blackberry playbook

De goedkoopste simlockvrije smartphone, de nieuwste Samsung Galaxy

Supper aanbieding, de nieuwste Samsung Galaxy y Young voor maar ‚ā¨ 59,- !

Hoe kies ik een nieuwe mobiele telefoon?

Handleiding bij het uitzoeken van een mobiele telefoon

Samsung Galaxy S, de review.

Overal zie je hem, maar is ie nu echt zo goed?

Sennheiser HD 201, perfect geluid en comfortabel

De koptelefoon Sennheiser HD 201 is van uitstekende kwaliteit. Zowel wat betreft geluid, als ook draagcomfort en een goede prijs.

Samsung galaxy note 10.1

De Samsung galaxy note 10.1 (N8000) is de nieuwste top tablet van Samsung. Het is eigenlijk een grote note, want je kan er zelfs mee bellen

Apple betaalt 21 Miljoen dollar voor een stationsklok

Apple moet dit flinke bedrag betalen omdat een de Zwitserse spoorwegen patent hebben op de klok en apple exact dezelfde klok in al haal mobiele toestellen gebruikt.

Geen geld voor een echte Mac?

Installeer Mac op een normale PC

Waarom willen mensen steeds de nieuwste iPhone of smartphone?

Waarom staan mensen steeds weer in de rij voor de nieuwste iPhone of Smartphone?

Push notificaties van GMail op je iPhone

Leer hoe je automatische push notificaties van GMail op je iPhone krijgt.

Verzekerd van je smartphone

Verzekering voor je mobiele telefoon. Zin of onzin?