Geen geld voor een echte Mac?


Publicatie datum:

Installeer Mac op een normale PC

Gesponsorde koppelingen

Terwijl je het witte paleis binnen wandelt wordt je vanuit elke hoek geprikkeld door aluminium glimmende kasten en blits gekleurde iPodjes. Hoewel elk product van Apple feilloos is vormgegeven en je toegang verschaft tot de bovenlaag van de bevolking, zal je portemonnee niet altijd even blij met je aankopen bij de Apple store zijn. Het kan anders...Maar hoe?

Als je actief bent in de audiovisuele sector kom je er bijna niet meer onderuit. Mac is JE van het op dit gebied en los daarvan beweren velen dat Apple betere besturingssystemen levert dan Microsoft. Lichtgewicht, geen virussen en geen spyware. Dit alles zorgt voor een rap werkende machine die niet langzamer wordt naarmate de tijd vordert en er ook nog eens super sexy uitziet. Hieraan hangt helaas wel een prijskaartje.

Neem bijvoorbeeld de nieuwe iMac. Verkrijgbaar bij Apple voor maarliefst EUR1099,-. Deze krachtpatser komt met een 2,66 gHz Core2Duo processor, 2GB DDR3 Ram, 320GB opslagruimte en een krachtige videokaart.Na een korte zoektocht en wat berekeningen kom ik er achter dat deze onderdelen los voor rond de EUR500,- verkrijgbaar zijn. Een verschil van EUR600,- tussen een echte Mac en deze stapel onderdelen die in essentie dezelfde PC vormen. Voor EUR1099,- kan je zelfs een systeem samenstellen dat vele malen krachtiger is dan de originele iMac. Een systeem krachtig genoeg om Nasa's satellieten aan te sturen. Het prijsverschil ligt dus in design, exclusiviteit en service. Geen onbelangrijke factoren maar als je aan een budget gebonden bent, wellicht verwaarloosbaar.

Het enige probleem echter is dat Macintosh niet op een normale PC te installeren is. Bij het invoeren van de Mac OsX dvd zie je wat computerwartaal waarna je computer in een eindeloze cyclus van opnieuw opstarten terecht komt. Dit omdat de dvd zoekt naar bepaalde aanknopingspunten die alleen in een echte Mac te vinden zijn. Om dit installatieproces om de tuin te leiden is iets bedacht. Efi-x!

Dit kleine apparaatje is ongeveer even groot als 2 postzegels, klik je met het grootste gemak op je moederbord en maakt voor slechts EUR145,- van je PC een ware Mac. De Efi-x heeft zijn eigen Bios die sterk lijkt op de Bios van Apple computers. Door op te starten (booten) naar dit apparaatje in plaats van naar je harde schijf, zet je je systeem in principe in 'Mac Modus'. Als je nu een Mac OsX dvd invoert zal deze het installatie proces uitvoeren alsof je PC een Mac was. Al je interne componenten, zoals LAN, geluid en USB, zullen probleemloos functioneren en de machine is soepel in gebruik.

Helaas is maar een beperkt aantal componenten te gebruiken in combinatie met de Efi-x maar als je je systeem vanaf de grond samenstelt kan je hier rekening mee houden en voor weinig geld klaar zijn. De lijst met geschikte hardware is te vinden op www.efi-x.com.

Het is design en service tegenover budgetteren. Hoewel een echte Mac voorgeïnstalleerd op je stoep wordt afgeleverd en er fantastisch uitziet kan het verschil van honderden euro's deze tekortkomingen voor mij wel overbruggen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Hoe goed is de goedkope Blackview Crown smartPhone?

Een goede smartPhone hoeft niet duur te zijn, hoe goed is de goedkope Blackview Crown smartPhone?

Verzekerd van je smartphone

Verzekering voor je mobiele telefoon. Zin of onzin?

De beste navigatie, de goedkoopste navigatie

Overzicht van de best geteste navigatiesystemen, de beste koop, het best beoordeeld en de voordeligste keus.

De nieuwe Galaxy S4

De nieuwe samsung galaxy s4 zal op 14 maart uitkomen in Amerika. Lees in dit artikel alles over deze nieuwe telefoon van Samsung.

Goedkope smart tv of smart televisie

Ben je op zoek naar een goedkope smart televisie, lees hier welke soorten smart televisies er zijn en wat de voordeligste zijn.

Waarom willen mensen steeds de nieuwste iPhone of smartphone?

Waarom staan mensen steeds weer in de rij voor de nieuwste iPhone of Smartphone?

SMS'en

Sms’en, bijna iedereen doet het wel maar wat is het nou eigenlijk, hoelang bestaat het al en wat zijn al die rare woorden en tekens in sms-berichten.

Hoe staat het met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie?

Is kunstmatige intelligentie een wetenschappelijke werkelijkheid of sciencefiction?

De onbegrensde mogelijkheden van een tablet

Tablets zijn net als smartphone's helemaal van 2013. Ook onze koning maakt er graag gebruik van. Dat is helemaal niet gek, want je kunt zo veel doen met een tablet.

De voordelen van mobiele digitale fotografie.

Mobiele digitale fotografie biedt unieke en fascinerende nieuwe mogelijkheden.

Spaarlamp en LEDlamp tegen het licht gehouden

Energie besparen met uw verlichting? Kiest u voor de spaarlamp of de LEDlamp?

Hoe vervuilend is de productie van goedkope zonnepanelen.

Zonne-energie is schoon maar is de productie van goedkope zonnepanelen ook goed voor het milieu?

Systeembeheer wordt steeds belangrijker

systeembeheer is een vaak onderschatte maar wel belangrijke onderdeel van de organisatie van een bedirjf.

Populariteit mobiel internet nekt sms-berichten

Mobiel internet

Geld voor je oude mobiele telefoon!

In dit artikel lees hoe je oude mobiele telefoon die je waarschijnlijk toch niet meer gebruikt geld waard is. Binnen een paar dagen het geld op je rekening

De beste vaatwasser, de beste afwasmachine

Welke vaatwasser is als beste getest en welke is de beste koop?

Goedkope mobiele telefoon implantaat, ingebouwde mobiele telefoon

Eindelijk komt er een goedkope ingebouwde mobiele telefoon op de markt in de vorm van een mobiele telefoon implantaat.

De nieuwe iPhone 5

Waarom de nieuwste iPhone 5.

Onbeperkt internet op je mobiel lang niet altijd de beste deal

Heel veel consumenten staren zich blind op onbeperkt internet terwijl dit vaak voor hun op zijn minst gezegd overbodig is.

Sphero Ball

Een elektronische bal, bestuurbaar met je iphone of ipad.

Plasma tv

Plasma tv, een platte televisie met haarscherp beeld

Kies slim je nieuwe telefoon abonnement

Hoe wordt je wegwijs in het gigantische aanbod van mobiele telefoon abonnementen.

Het nieuwe digitale TV kijken met CAM CI+

Digitaal TV kijken zonder extra digitale ontvanger (kastje) en afstandsbediening is nu mogelijk met de CAM CI+ module. Mooi technisch hoogstandje binnen de ontwikkeling van de nieuwe LED televisies!

Waarschuwing! Sluit nooit een mobiele telefoon contract af voor je puberkind!

Een telefoon abonnement voor je kind lijkt voordelig maar het gaat geheid fout.

Samsung galaxy note 10.1

De Samsung galaxy note 10.1 (N8000) is de nieuwste top tablet van Samsung. Het is eigenlijk een grote note, want je kan er zelfs mee bellen