Blackberry Playbook


Publicatie datum:

Wat kun je verwachten van de blackberry playbook

Gesponsorde koppelingen

Tablets gaan een steeds grotere rol innemen in ons leven, dit betekend dan ook automatisch dat vele fabrikanten een tablet op de markt brengen. Echter is niet elke tablet hetzelfde. Door de grote namen als Ipad en Galaxy Tab worden de andere tablets vaak over het hoofd gezien.. Maar is dit terecht? In het volgende artikel zal ik wat vertellen over de Blackberry Playbook van RIM.

Blackberry kon natuurlijk niet achterblijven op de tabletmarkt en ook zij hebben dus een tablet op de markt gebracht. Het gaat om de Blackberry Playbook. Deze tablet is anders dan vele andere. Vele tablets draaien op Android van Google en IOS van Apple. De Playbook draait op een eigen besturingssysteem van Blackberry. Inmiddels is de nieuwste update hiervan uitgebracht onder de naam OS2.0.

Besturings systeem:

Het is natuurlijk een risico om een besturingssysteem te gebruiken dat niet voor het grote publiek bekend is, maar dit kan natuurlijk ook voordelen hebben. Zo is de software helemaal geoptimaliseerd voor deze tablet en alles loopt dus als een zonnetje. Of het nu gaat om het bladeren door foto's of muziek of even snel wat opzoeken op het net, alles gaat zonder haperingen en loopt lekker vloeiend. Echter kampt de software met één groot gemis wat toch wel heel belangrijk is voor de gemiddelde gebruiker. Het aanbod aan apps (kleine programma'tjes die je op je tablet kunt installeren) is niet zo groot. Zo heeft Android de tot voor kort bekende Android Market, dat nu Google Play heet en Apple heeft de bekende Appstore. Beide hebben vele duizenden Apps.

Mede door deze oorzaak is de Playbook een beetje een vergeten tablet geworden. Dit is echter niet helemaal terecht want voor de gebruiker die meer gebruik maakt van gewoon lekker internetten op de bank of een filmpje kijken is deze tablet ideaal. Ook de zakelijke gebruiker kan er goed mee uit de voeten, door onder andere de zeer goed werkende mailing-applicatie en de agenda functies. Nu is het niet zo dat de Playbook geen apps heeft maar het zijn er wel een heel stuk minder. En helaas zijn de bekende apps niet altijd beschikbaar.

Scherm:

Wat natuurlijk erg belangrijk is bij een tablet is het scherm. Immers als de tablet niet goed te besturen is via het touchscreen of slecht te lezen is dan heb je er weinig aan. Het scherm van de Blackberry Playbook is een heel mooi scherm. Het betreft een 7 inch capacitief touchscreen ( reageert op lichte aanraking van vingers) met een resolutie van 1024x600 pixels. Het scherm van de Playbook is wat kleiner dan vele tablets, die vaak een formaat van vaak 10 inch hebben. Echter door dezelfde hoeveelheid pixels op een kleiner scherm te tonen zorgt dit er voor dat alles er een stuk scherper uit ziet. De kijkhoek van het scherm is ook erg goed te noemen, dit is erg handig omdat je de tablet dan niet steeds precies in dezelde houding voor je hoeft te houden.

Hardware:

De Playbook beschikt verder over goede hardware wat er voor zorgt dat de gebruikservaring optimaal is. Zo is die uitgerust met een 1GHz dual-core processor en 1GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit is in drie verschillende varientien beschikbaar. Zo is er een 16GB-32GB en een 64GB versie. De playbook maakt verbinding met het internet via een Wifi verbinding en beschikt verder over bluetooth (Versie 2.1). Helaas is er tot op heden geen Playbook beschikbaar met 3G ondersteuning. Om het compleet te maken is die verder uitgerust met GPS voor bijvoorbeeld navigeren.

Gebruikservaring:

De gebruikservaring van de Playbook is naar mijn mening wel erg goed, de tablet ligt mede door het kleinere formaat lekker in de hand en reageert goed en snel. Ook typen werkt lekker in landscape modus omdat je duimen bij elkaar kunnen komen. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel met 2 vingers kunt typen.

De internetbrowser doet wat die moet doen en deze tovert binnen enkele seconden een compleet geladen internetpagina op het scherm. Doordat de Playbook beschikt over HTML-5 ondersteuning en door Flash ondersteuning kan die internetpagina's probleemloos openen zoals dat ook mogelijk is op een desktop pc.

In de nieuwe versie van de Software OS 2.0 is er ondersteuning van een native mailprogramma toegevoegd. Hier kun je gemakkelijk alle berichten bundelen die je binnen krijgt via mail maar ook van bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Het is natuurlijk ook nog mogelijk om de Playbook te koppelen aan een blackberry telefoon zodat deze samen kunnen synchroniseren en eventueel kan de Playbook zo via de Blackberry telefoon verbinding maken met een 3G netwerk.

Prijs:

Tenslotte wil ik het nog even hebben over de prijs van de Playbook, want deze is op het moment erg gunstig voor mensen die graag een goede tablet willen hebben maar er geen 400 euro voor over hebben. De Playbook is beschikbaar vanaf 199,- euro voor de 16GB versie.

Hoop dat ik hiermee wat duidelijkheid heb kunnen verschaffen over de in mijn ogen wat vergeten Blackberry Playbook.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Mobiele telefoon weetjes

Een paar handige weetje over een mobiele telefoon.

Internet via de Schotel

Voor bedrijven en consumenten in het buitengebied, is er een enorm probleem. Ze hebben namelijk geen toegang tot breedband internet..

Wat is WhatsApp messenger?

wat is whatsapp messenger voor smartphones ?

Spelen met licht op een spiegelreflexcamera

Op welke manier gebruik je de inval van licht op je spiegelreflexcamera, om de foto te krijgen die je wil hebben.

Nieuwe stappen voor goedkoop mobiel bellen

Mobiel bellen en sms'en in Europa opnieuw goedkoper.

De nieuwe iPhone 5

Uitgebreide specificaties van de iPhone 5.

Goedkope 3D fotografie, goedkope 3D fotocamera

3D fotografie is nu bereikbaar voor iedereen, maak nu eenvoudig je eigen 3D foto’s.

Het Iphone virus

Verloren zonder de Iphone?

iPhone 4 vs iPhone 3gs

Is het de moeite waard om de iPhone 4 aan te schaffen?

De nieuwe Galaxy S4

De nieuwe samsung galaxy s4 zal op 14 maart uitkomen in Amerika. Lees in dit artikel alles over deze nieuwe telefoon van Samsung.

Hoeveel kost een goedkoop op de kop getikte Excalibur Subwoofer set met speakers in je auto?

De aanschaf van een gebruikte Excalibur Subwoofer set met speakers is heel goedkoop maar wat kost het als je deze verantwoord in je auto wilt hebben.

06-nummer traceren

5 Tips om een 06-nummer te achterhalen

Tijd voor een nieuwe laptop? Hier alvast een aantal goede tips.

Een grondig verslag over dingen waar je rekening bij zal moeten houden met het kopen van een nieuwe laptop.

wat is een smartphone?

tegenwoordig hoor je overal wel eens het woord smartphone vallen maar wat is dat nou eigenlijk?

Smartphones

Smartphones kunnen veel tegenwoordig. Maar toch zitten er ook nadelen aan zo'n smartphone. En welke smartphone past bij mij?

Digitale televisie

Sinds het jaar '90' is digitale televisie aan zijn opmars bezig.

Verzekerd van je smartphone

Verzekering voor je mobiele telefoon. Zin of onzin?

Wanneer groeit 3D printing uit tot technologische grootmacht?

3D printing domineert al een tijd het nieuws. Echter blijft de 3D printer nog uit beeld voor consumenten en bedrijven. Hoe komt dit?

Samsung galaxy note 10.1

De Samsung galaxy note 10.1 (N8000) is de nieuwste top tablet van Samsung. Het is eigenlijk een grote note, want je kan er zelfs mee bellen

Superefficiënte zonnepanelen met nanodraadjes

Hoe maakt men zonnepanelen superefficient door de toepassing van nanodraadjes.

Een prima Sony televisie voor maar 5 euro, hoe kan dat?

Door de komst van nieuwe technieken is de standaard CRT TV nu voor weinig geld te koop.

De Wolfgang at-as28d een prima goedkope smart Phone voor maar 25 euro.

Na het overlijden van mijn 10 jaar oude Nokia 1100 moest ik op zoek naar een nieuwe goedkope betrouwbare mobiele telefoon. Via marktplaats vond ik de Wolfgang at-as28d smart Phone.

Prepaid bellen, waarom niet?

NPOC.nl, vergelijken van prepaid simkaarten

De voordelen van mobiele digitale fotografie.

Mobiele digitale fotografie biedt unieke en fascinerende nieuwe mogelijkheden.

Code telemarketing hoe werkt die precies voor consumenten

consumenten dienen beschermd te worden door de code telemarketing, maar hoe werkt dat precies.