Blackberry Playbook


Publicatie datum:

Wat kun je verwachten van de blackberry playbook

Gesponsorde koppelingen

Tablets gaan een steeds grotere rol innemen in ons leven, dit betekend dan ook automatisch dat vele fabrikanten een tablet op de markt brengen. Echter is niet elke tablet hetzelfde. Door de grote namen als Ipad en Galaxy Tab worden de andere tablets vaak over het hoofd gezien.. Maar is dit terecht? In het volgende artikel zal ik wat vertellen over de Blackberry Playbook van RIM.

Blackberry kon natuurlijk niet achterblijven op de tabletmarkt en ook zij hebben dus een tablet op de markt gebracht. Het gaat om de Blackberry Playbook. Deze tablet is anders dan vele andere. Vele tablets draaien op Android van Google en IOS van Apple. De Playbook draait op een eigen besturingssysteem van Blackberry. Inmiddels is de nieuwste update hiervan uitgebracht onder de naam OS2.0.

Besturings systeem:

Het is natuurlijk een risico om een besturingssysteem te gebruiken dat niet voor het grote publiek bekend is, maar dit kan natuurlijk ook voordelen hebben. Zo is de software helemaal geoptimaliseerd voor deze tablet en alles loopt dus als een zonnetje. Of het nu gaat om het bladeren door foto's of muziek of even snel wat opzoeken op het net, alles gaat zonder haperingen en loopt lekker vloeiend. Echter kampt de software met één groot gemis wat toch wel heel belangrijk is voor de gemiddelde gebruiker. Het aanbod aan apps (kleine programma'tjes die je op je tablet kunt installeren) is niet zo groot. Zo heeft Android de tot voor kort bekende Android Market, dat nu Google Play heet en Apple heeft de bekende Appstore. Beide hebben vele duizenden Apps.

Mede door deze oorzaak is de Playbook een beetje een vergeten tablet geworden. Dit is echter niet helemaal terecht want voor de gebruiker die meer gebruik maakt van gewoon lekker internetten op de bank of een filmpje kijken is deze tablet ideaal. Ook de zakelijke gebruiker kan er goed mee uit de voeten, door onder andere de zeer goed werkende mailing-applicatie en de agenda functies. Nu is het niet zo dat de Playbook geen apps heeft maar het zijn er wel een heel stuk minder. En helaas zijn de bekende apps niet altijd beschikbaar.

Scherm:

Wat natuurlijk erg belangrijk is bij een tablet is het scherm. Immers als de tablet niet goed te besturen is via het touchscreen of slecht te lezen is dan heb je er weinig aan. Het scherm van de Blackberry Playbook is een heel mooi scherm. Het betreft een 7 inch capacitief touchscreen ( reageert op lichte aanraking van vingers) met een resolutie van 1024x600 pixels. Het scherm van de Playbook is wat kleiner dan vele tablets, die vaak een formaat van vaak 10 inch hebben. Echter door dezelfde hoeveelheid pixels op een kleiner scherm te tonen zorgt dit er voor dat alles er een stuk scherper uit ziet. De kijkhoek van het scherm is ook erg goed te noemen, dit is erg handig omdat je de tablet dan niet steeds precies in dezelde houding voor je hoeft te houden.

Hardware:

De Playbook beschikt verder over goede hardware wat er voor zorgt dat de gebruikservaring optimaal is. Zo is die uitgerust met een 1GHz dual-core processor en 1GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit is in drie verschillende varientien beschikbaar. Zo is er een 16GB-32GB en een 64GB versie. De playbook maakt verbinding met het internet via een Wifi verbinding en beschikt verder over bluetooth (Versie 2.1). Helaas is er tot op heden geen Playbook beschikbaar met 3G ondersteuning. Om het compleet te maken is die verder uitgerust met GPS voor bijvoorbeeld navigeren.

Gebruikservaring:

De gebruikservaring van de Playbook is naar mijn mening wel erg goed, de tablet ligt mede door het kleinere formaat lekker in de hand en reageert goed en snel. Ook typen werkt lekker in landscape modus omdat je duimen bij elkaar kunnen komen. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel met 2 vingers kunt typen.

De internetbrowser doet wat die moet doen en deze tovert binnen enkele seconden een compleet geladen internetpagina op het scherm. Doordat de Playbook beschikt over HTML-5 ondersteuning en door Flash ondersteuning kan die internetpagina's probleemloos openen zoals dat ook mogelijk is op een desktop pc.

In de nieuwe versie van de Software OS 2.0 is er ondersteuning van een native mailprogramma toegevoegd. Hier kun je gemakkelijk alle berichten bundelen die je binnen krijgt via mail maar ook van bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Het is natuurlijk ook nog mogelijk om de Playbook te koppelen aan een blackberry telefoon zodat deze samen kunnen synchroniseren en eventueel kan de Playbook zo via de Blackberry telefoon verbinding maken met een 3G netwerk.

Prijs:

Tenslotte wil ik het nog even hebben over de prijs van de Playbook, want deze is op het moment erg gunstig voor mensen die graag een goede tablet willen hebben maar er geen 400 euro voor over hebben. De Playbook is beschikbaar vanaf 199,- euro voor de 16GB versie.

Hoop dat ik hiermee wat duidelijkheid heb kunnen verschaffen over de in mijn ogen wat vergeten Blackberry Playbook.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Plasma tv

Plasma tv, een platte televisie met haarscherp beeld

Blackberry Playbook

Wat kun je verwachten van de blackberry playbook

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Na ATF, Greenpoint en GSM nu 3G en 4G. Netwerken worden steeds sneller. Wat zijn de verschillen tussen 3G en 4G mobiele telefonie netwerken ?

Digitale televisie

Sinds het jaar '90' is digitale televisie aan zijn opmars bezig.

De voordelen van mobiele digitale fotografie.

Mobiele digitale fotografie biedt unieke en fascinerende nieuwe mogelijkheden.

Android's music apps

Geen overzicht van alle music apps in de Android-Market, maar een overzicht met de meest besproken apps om je muziek mee te beluisteren.

Hoe goed is de goedkope Blackview Crown smartPhone?

Een goede smartPhone hoeft niet duur te zijn, hoe goed is de goedkope Blackview Crown smartPhone?

De goedkoopste simlockvrije smartphone, de nieuwste Samsung Galaxy

Supper aanbieding, de nieuwste Samsung Galaxy y Young voor maar € 59,- !

Hoe kom je, legaal, aan een smartphone met 4.5 inch qHD scherm voor maar € 60,-

Voor maar € 60,- een stijlvolle en gebruiksvriendelijke smartphone, hoe kan dat?

Hoe kies ik een nieuwe mobiele telefoon?

Handleiding bij het uitzoeken van een mobiele telefoon

Hoe zet ik bestanden op de SD-kaart van mijn Android-telefoon?

Geeft je telefoon ook vaak zo'n melding aan dat je geheugen vol zit? Kom via dit artikel erachter hoe je makkelijk en snel bestanden kunt overzetten naar je SD-kaartje wat vaak niet automatisch gebeurd.

Bada 2.0 op Samsung Wave

Bada 2.0 op Samsung Wave

Apple betaalt 21 Miljoen dollar voor een stationsklok

Apple moet dit flinke bedrag betalen omdat een de Zwitserse spoorwegen patent hebben op de klok en apple exact dezelfde klok in al haal mobiele toestellen gebruikt.

Facebook voor Android

Facebook voor op Adroid, hoe het werkt.

Code telemarketing hoe werkt die precies voor consumenten

consumenten dienen beschermd te worden door de code telemarketing, maar hoe werkt dat precies.

Hoe ziet de toekomstige iPhone 10 er uit?

Apple Nieuws, de iPhone 10 over een aantal jaar klaar voor productie.

Betaalbare mediaspelers vergelijken

Als je opzoek bent naar een betaalbare mediaspeler is deze vergelijking een interessante

Zijn de HEMA H3 en H5 smartphone kopien van de bestaande ZOPO 1000S Millia en de ZOPO ZP590 Budget?

Het spreekt voor zich dat de HEMA niet zelf smartphones produceert maar zijn de HEMA smartphones kopieën van de bestaande ZOPO smartphones?

Samsung galaxy s3

De nieuwe Samsung galaxy s3 1 van de meest succesvolle telefoon series van sumsung ooit gemaakt, wat valt er te verachten van de nieuwe galaxy s?

Goedkope mobiele telefoon implantaat, ingebouwde mobiele telefoon

Eindelijk komt er een goedkope ingebouwde mobiele telefoon op de markt in de vorm van een mobiele telefoon implantaat.

Goedkope smart tv of smart televisie

Ben je op zoek naar een goedkope smart televisie, lees hier welke soorten smart televisies er zijn en wat de voordeligste zijn.

Hoe vervuilend is de productie van goedkope zonnepanelen.

Zonne-energie is schoon maar is de productie van goedkope zonnepanelen ook goed voor het milieu?

Electra vervangen

Electra vervangen is nodig in sommige gevallen. Waarom is het nodig en hoe pakken we het aan?

Ipad toetsenbord trucjes

Trucjes om sneller te typen op het standaard toetsenbord van je Ipad

Het goedkoopste iphone 4 abonnement

Artikel over het goedkoopste iphone 4 abonnement en wat je ermee kunt