Hoe kies ik een nieuwe mobiele telefoon?


Publicatie datum:

Handleiding bij het uitzoeken van een mobiele telefoon

Gesponsorde koppelingen

Wanneer men een mobiele telefoon gaat uitzoeken, doet men dit meestal aan de hand van een bepaald gevoel. Ze zijn vertrouwd met een merk, kennen hem van de reclame of zien het als een gadget de ze moeten hebben. Echter, hoe veel van deze buikgevoelens geven u na enige tijd nog steeds dat contente gevoel als toen u hem de eerste keer in uw handen nam? Juist, vandaar deze handleiding met verschillende tips die u helpen bij het uitzoeken van een nieuwe mobiele telefoon.

1. Inventariseer uw wensen

Bedenk goed wat u met de telefoon wilt gaan doen. Kijk naar uw huidige belgedrag en wat u eventueel aan het toestel mist of wat er op het nieuwe toestel zeker weer op moet zitten.
Alles is tegenwoordig mogelijk, van TV tot Internet op uw mobiele telefoon. Bedenk, dat wanneer u deze dingen afsluit, u hier vaak voor de gehele contractperiode aan vast zit. Is het dus iets wat wel leuk lijkt maar waar u op lange termijn geen gebruik van gaat maken, moet u zich afvragen of dat de investering waard is.

2. Bezoek internetpagina's

Bezoek van de diverse grote aanbieders (geen Multi-brandingpagina's) de internetpagina's en kijk welke abonnementen zij aanbieden welke bij uw eerder geïnventariseerde bel/sms/mobiel internetgedrag past. Op deze manier weet u waar de voor uw beste prijs te halen is. Er is geen enkele aanbieder "de goedkoopste". Dit is grotendeels afhankelijk van uw wensen en belgedrag.
Daarnaast kunt u op internet alvast gaan kijken welke telefoons het beste bij uw wensen passen. Ga er van uit dat er meerdere mogelijkheden zijn dus wees bereid uw opties open te laten. Selecteer er maximaal 3 waarvan u recensies op zoekt.

3. Bezoek de winkel

Bezoek van de door u geselecteerde aanbieder(s) de branding winkel. Dit is de winkel die net zo heet als de operator. In deze winkels is het personeel vaak service gerichter gezien zij een merk uit moeten stralen. Deze winkels steken veel tijd en geld in het goed opleiden van hun personeel. U zult hier dus minder vaak een slecht gevoel over houden aan een bezoek.
Neem in uw achterhoofd duidelijk uw wensen aan het toestel en de door u eventueel vooraf geselecteerde telefoons. Laat u vervolgens door een van de aanwezige verkopers goed adviseren over de bel/sms bundels en de telefoons welke u heeft uitgezocht. Heeft u vooraf meerdere operators in gedachten, bezoek dan beide winkels alvorens u tot een besluit over gaat. Zo zult u nooit spijt krijgen dat u een "verkeerde" keuze gemaakt heeft.

4. Koop in de winkel

Wanneer u een voor u geschikte combinatie van bundel en telefoon heeft gevonden, zult u merken dat deze vaak voor een paar euro minder via een aanbieding op internet kan krijgen. Echter, wanneer u deze in de winkel koopt, heeft u ten alle tijden een aanspreekpunt wanneer er iets mankeert of wanneer u vragen heeft over het toestel. De branding winkels stralen hun merk uit en deze zullen u dus ook de service (moeten) verlenen die u van ze mag verwachten. Daarnaast bespaart het u vervelende situaties wanneer het toestel binnen 8 dagen defecten vertoont. Wanneer u deze in een winkel gekocht heeft, zullen ze deze omruilen voor een nieuwe en hoeft u het toestel niet op te sturen om alvorens een aantal dagen zonder te zitten.

5. Tip! Denk over een verzekering

Wanneer u het altijd bereikbaar zijn belangrijk vindt, of een zeer duurzaam toestel aanschaft, is het raadzaam om hier minimaal een verzekering tegen val-, stoot-, en vloeistofschade bij te nemen. U zult zo wanneer het toestel onverhoopt stuk raakt nooit zonder zitten of uw duurzame telefoon na enige tijd weg moeten gooien wegens een defect. Weeg af of de kosten van de verzekering afwegen tegen de risico's.

Veel succes en plezier met uw aankoop!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

SMS'en

Sms’en, bijna iedereen doet het wel maar wat is het nou eigenlijk, hoelang bestaat het al en wat zijn al die rare woorden en tekens in sms-berichten.

Prepaid bellen, waarom niet?

NPOC.nl, vergelijken van prepaid simkaarten

Hoe zet ik bestanden op de SD-kaart van mijn Android-telefoon?

Geeft je telefoon ook vaak zo'n melding aan dat je geheugen vol zit? Kom via dit artikel erachter hoe je makkelijk en snel bestanden kunt overzetten naar je SD-kaartje wat vaak niet automatisch gebeurd.

Ritregistratie

Wordt jij gek van die rittenregistratie? Misschien een idee om voor een ritregistratiesysteem te kiezen met keurmerk!

Sphero Ball

Een elektronische bal, bestuurbaar met je iphone of ipad.

Mobiele telefoon weetjes

Een paar handige weetje over een mobiele telefoon.

I-Phones op het front

Hallo schat? Ja nu even niet, zit midden in een bombardement..

Electra vervangen

Electra vervangen is nodig in sommige gevallen. Waarom is het nodig en hoe pakken we het aan?

De beste navigatie, de goedkoopste navigatie

Overzicht van de best geteste navigatiesystemen, de beste koop, het best beoordeeld en de voordeligste keus.

Hoe ziet de toekomstige iPhone 10 er uit?

Apple Nieuws, de iPhone 10 over een aantal jaar klaar voor productie.

Hoeveel kost een goedkoop op de kop getikte Excalibur Subwoofer set met speakers in je auto?

De aanschaf van een gebruikte Excalibur Subwoofer set met speakers is heel goedkoop maar wat kost het als je deze verantwoord in je auto wilt hebben.

Overal gratis WiFi buiten de deur met KPN WiFi Fon

Nu ook gratis WiFi op vele plekken in Nederland en in het buitenland met KPN WiFi Fon.

Wat is WhatsApp messenger?

wat is whatsapp messenger voor smartphones ?

De nieuwe iPhone 5

Waarom de nieuwste iPhone 5.

Een prima Sony televisie voor maar 5 euro, hoe kan dat?

Door de komst van nieuwe technieken is de standaard CRT TV nu voor weinig geld te koop.

Het Iphone virus

Verloren zonder de Iphone?

Spaarlamp en LEDlamp tegen het licht gehouden

Energie besparen met uw verlichting? Kiest u voor de spaarlamp of de LEDlamp?

De opmars van de energiezuinige hybride auto

Hoe kan het dat de hybride auto steeds meer aan populariteit wint?

Senseo Koffiezetapparaat

Artikel over Senseo. Een koffiezetapparaat dat zeer populair is in ons land. Lees er nu meer over.

Onbeperkt internet op je mobiel lang niet altijd de beste deal

Heel veel consumenten staren zich blind op onbeperkt internet terwijl dit vaak voor hun op zijn minst gezegd overbodig is.

Ipad toetsenbord trucjes

Trucjes om sneller te typen op het standaard toetsenbord van je Ipad

De onbegrensde mogelijkheden van een tablet

Tablets zijn net als smartphone's helemaal van 2013. Ook onze koning maakt er graag gebruik van. Dat is helemaal niet gek, want je kunt zo veel doen met een tablet.

Wat is een Brown-out?

Een brown-out valt te vergelijken met een black-out. Maar bij een brown-out is het een gecontroleerde stroomuitval. Dit wordt gedaan om een black-out te kunnen voorkomen.

Hoe vervuilend is de productie van goedkope zonnepanelen.

Zonne-energie is schoon maar is de productie van goedkope zonnepanelen ook goed voor het milieu?

Digitale televisie

Sinds het jaar '90' is digitale televisie aan zijn opmars bezig.