Hoe kies ik een nieuwe mobiele telefoon?


Publicatie datum:

Handleiding bij het uitzoeken van een mobiele telefoon

Gesponsorde koppelingen

Wanneer men een mobiele telefoon gaat uitzoeken, doet men dit meestal aan de hand van een bepaald gevoel. Ze zijn vertrouwd met een merk, kennen hem van de reclame of zien het als een gadget de ze moeten hebben. Echter, hoe veel van deze buikgevoelens geven u na enige tijd nog steeds dat contente gevoel als toen u hem de eerste keer in uw handen nam? Juist, vandaar deze handleiding met verschillende tips die u helpen bij het uitzoeken van een nieuwe mobiele telefoon.

1. Inventariseer uw wensen

Bedenk goed wat u met de telefoon wilt gaan doen. Kijk naar uw huidige belgedrag en wat u eventueel aan het toestel mist of wat er op het nieuwe toestel zeker weer op moet zitten.
Alles is tegenwoordig mogelijk, van TV tot Internet op uw mobiele telefoon. Bedenk, dat wanneer u deze dingen afsluit, u hier vaak voor de gehele contractperiode aan vast zit. Is het dus iets wat wel leuk lijkt maar waar u op lange termijn geen gebruik van gaat maken, moet u zich afvragen of dat de investering waard is.

2. Bezoek internetpagina's

Bezoek van de diverse grote aanbieders (geen Multi-brandingpagina's) de internetpagina's en kijk welke abonnementen zij aanbieden welke bij uw eerder geïnventariseerde bel/sms/mobiel internetgedrag past. Op deze manier weet u waar de voor uw beste prijs te halen is. Er is geen enkele aanbieder "de goedkoopste". Dit is grotendeels afhankelijk van uw wensen en belgedrag.
Daarnaast kunt u op internet alvast gaan kijken welke telefoons het beste bij uw wensen passen. Ga er van uit dat er meerdere mogelijkheden zijn dus wees bereid uw opties open te laten. Selecteer er maximaal 3 waarvan u recensies op zoekt.

3. Bezoek de winkel

Bezoek van de door u geselecteerde aanbieder(s) de branding winkel. Dit is de winkel die net zo heet als de operator. In deze winkels is het personeel vaak service gerichter gezien zij een merk uit moeten stralen. Deze winkels steken veel tijd en geld in het goed opleiden van hun personeel. U zult hier dus minder vaak een slecht gevoel over houden aan een bezoek.
Neem in uw achterhoofd duidelijk uw wensen aan het toestel en de door u eventueel vooraf geselecteerde telefoons. Laat u vervolgens door een van de aanwezige verkopers goed adviseren over de bel/sms bundels en de telefoons welke u heeft uitgezocht. Heeft u vooraf meerdere operators in gedachten, bezoek dan beide winkels alvorens u tot een besluit over gaat. Zo zult u nooit spijt krijgen dat u een "verkeerde" keuze gemaakt heeft.

4. Koop in de winkel

Wanneer u een voor u geschikte combinatie van bundel en telefoon heeft gevonden, zult u merken dat deze vaak voor een paar euro minder via een aanbieding op internet kan krijgen. Echter, wanneer u deze in de winkel koopt, heeft u ten alle tijden een aanspreekpunt wanneer er iets mankeert of wanneer u vragen heeft over het toestel. De branding winkels stralen hun merk uit en deze zullen u dus ook de service (moeten) verlenen die u van ze mag verwachten. Daarnaast bespaart het u vervelende situaties wanneer het toestel binnen 8 dagen defecten vertoont. Wanneer u deze in een winkel gekocht heeft, zullen ze deze omruilen voor een nieuwe en hoeft u het toestel niet op te sturen om alvorens een aantal dagen zonder te zitten.

5. Tip! Denk over een verzekering

Wanneer u het altijd bereikbaar zijn belangrijk vindt, of een zeer duurzaam toestel aanschaft, is het raadzaam om hier minimaal een verzekering tegen val-, stoot-, en vloeistofschade bij te nemen. U zult zo wanneer het toestel onverhoopt stuk raakt nooit zonder zitten of uw duurzame telefoon na enige tijd weg moeten gooien wegens een defect. Weeg af of de kosten van de verzekering afwegen tegen de risico's.

Veel succes en plezier met uw aankoop!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Zelf goedkoop een iPhone maken, iPod als iPhone

Iedereen kan goedkoop zelf een iPhone maken, lees hier hoe.

Goedkope smart tv of smart televisie

Ben je op zoek naar een goedkope smart televisie, lees hier welke soorten smart televisies er zijn en wat de voordeligste zijn.

Mobiel betalen met sms, internet betalen, NFC of RFID technologie

Mobiel betalen kan nu met sms, internet, een mobiel betalen applicatie, Near Field Communication (NFC) of RFID technologie

Ritregistratie

Wordt jij gek van die rittenregistratie? Misschien een idee om voor een ritregistratiesysteem te kiezen met keurmerk!

SMS'en

Sms’en, bijna iedereen doet het wel maar wat is het nou eigenlijk, hoelang bestaat het al en wat zijn al die rare woorden en tekens in sms-berichten.

Tijd voor een nieuwe laptop? Hier alvast een aantal goede tips.

Een grondig verslag over dingen waar je rekening bij zal moeten houden met het kopen van een nieuwe laptop.

De smartphone, of mobiele telefoon, is essentieel vandaag den dag.

Wie kan er nog zonder smartphone tegenwoordig, de smartphone is essentieel voor de moderne mens.

Android's music apps

Geen overzicht van alle music apps in de Android-Market, maar een overzicht met de meest besproken apps om je muziek mee te beluisteren.

Senseo Koffiezetapparaat

Artikel over Senseo. Een koffiezetapparaat dat zeer populair is in ons land. Lees er nu meer over.

Wat is een Canon powershot A70 incl. 1 Gb flash geheugenkaart waard?

In 2004 was de Canon powershot A70 het beste digitale fototoestel in zijn klasse, wat is hij nu nog waard.

De beste vaatwasser, de beste afwasmachine

Welke vaatwasser is als beste getest en welke is de beste koop?

Smartphones

Smartphones kunnen veel tegenwoordig. Maar toch zitten er ook nadelen aan zo'n smartphone. En welke smartphone past bij mij?

iPhone 4 vs iPhone 3gs

Is het de moeite waard om de iPhone 4 aan te schaffen?

Apple betaalt 21 Miljoen dollar voor een stationsklok

Apple moet dit flinke bedrag betalen omdat een de Zwitserse spoorwegen patent hebben op de klok en apple exact dezelfde klok in al haal mobiele toestellen gebruikt.

De onbegrensde mogelijkheden van een tablet

Tablets zijn net als smartphone's helemaal van 2013. Ook onze koning maakt er graag gebruik van. Dat is helemaal niet gek, want je kunt zo veel doen met een tablet.

Automatische zelfstandige oorlogsrobot.

Oorlogsrobots die helemaal zelfstandig en automatisch mensen doden zijn de toekomst.

Geld voor je oude mobiele telefoon!

In dit artikel lees hoe je oude mobiele telefoon die je waarschijnlijk toch niet meer gebruikt geld waard is. Binnen een paar dagen het geld op je rekening

Digitale fotografie

Wat u moet weten over digitale fotografie - de basis

Super goedkoop WhatsAppen

Super goedkoop mobiel communiceren met Whatshapp op een prepaid Androïd telefoontoestel.

Hoe kun je onbeperkt gratis bellen en sms’en voor eenmalig 10 euro?

Gratis onbeperkt bellen en sms’en met je kinderen, familie, vrienden en collega’s , wie wil dat niet?

Hoe kom je, legaal, aan een smartphone met 4.5 inch qHD scherm voor maar € 60,-

Voor maar € 60,- een stijlvolle en gebruiksvriendelijke smartphone, hoe kan dat?

De nieuwe iPhone 5

Uitgebreide specificaties van de iPhone 5.

Samsung galaxy note 10.1

De Samsung galaxy note 10.1 (N8000) is de nieuwste top tablet van Samsung. Het is eigenlijk een grote note, want je kan er zelfs mee bellen

Blackberry Playbook

Wat kun je verwachten van de blackberry playbook

Wat is een Brown-out?

Een brown-out valt te vergelijken met een black-out. Maar bij een brown-out is het een gecontroleerde stroomuitval. Dit wordt gedaan om een black-out te kunnen voorkomen.