Hoe kies ik een nieuwe mobiele telefoon?


Publicatie datum:

Handleiding bij het uitzoeken van een mobiele telefoon

Gesponsorde koppelingen

Wanneer men een mobiele telefoon gaat uitzoeken, doet men dit meestal aan de hand van een bepaald gevoel. Ze zijn vertrouwd met een merk, kennen hem van de reclame of zien het als een gadget de ze moeten hebben. Echter, hoe veel van deze buikgevoelens geven u na enige tijd nog steeds dat contente gevoel als toen u hem de eerste keer in uw handen nam? Juist, vandaar deze handleiding met verschillende tips die u helpen bij het uitzoeken van een nieuwe mobiele telefoon.

1. Inventariseer uw wensen

Bedenk goed wat u met de telefoon wilt gaan doen. Kijk naar uw huidige belgedrag en wat u eventueel aan het toestel mist of wat er op het nieuwe toestel zeker weer op moet zitten.
Alles is tegenwoordig mogelijk, van TV tot Internet op uw mobiele telefoon. Bedenk, dat wanneer u deze dingen afsluit, u hier vaak voor de gehele contractperiode aan vast zit. Is het dus iets wat wel leuk lijkt maar waar u op lange termijn geen gebruik van gaat maken, moet u zich afvragen of dat de investering waard is.

2. Bezoek internetpagina's

Bezoek van de diverse grote aanbieders (geen Multi-brandingpagina's) de internetpagina's en kijk welke abonnementen zij aanbieden welke bij uw eerder geïnventariseerde bel/sms/mobiel internetgedrag past. Op deze manier weet u waar de voor uw beste prijs te halen is. Er is geen enkele aanbieder "de goedkoopste". Dit is grotendeels afhankelijk van uw wensen en belgedrag.
Daarnaast kunt u op internet alvast gaan kijken welke telefoons het beste bij uw wensen passen. Ga er van uit dat er meerdere mogelijkheden zijn dus wees bereid uw opties open te laten. Selecteer er maximaal 3 waarvan u recensies op zoekt.

3. Bezoek de winkel

Bezoek van de door u geselecteerde aanbieder(s) de branding winkel. Dit is de winkel die net zo heet als de operator. In deze winkels is het personeel vaak service gerichter gezien zij een merk uit moeten stralen. Deze winkels steken veel tijd en geld in het goed opleiden van hun personeel. U zult hier dus minder vaak een slecht gevoel over houden aan een bezoek.
Neem in uw achterhoofd duidelijk uw wensen aan het toestel en de door u eventueel vooraf geselecteerde telefoons. Laat u vervolgens door een van de aanwezige verkopers goed adviseren over de bel/sms bundels en de telefoons welke u heeft uitgezocht. Heeft u vooraf meerdere operators in gedachten, bezoek dan beide winkels alvorens u tot een besluit over gaat. Zo zult u nooit spijt krijgen dat u een "verkeerde" keuze gemaakt heeft.

4. Koop in de winkel

Wanneer u een voor u geschikte combinatie van bundel en telefoon heeft gevonden, zult u merken dat deze vaak voor een paar euro minder via een aanbieding op internet kan krijgen. Echter, wanneer u deze in de winkel koopt, heeft u ten alle tijden een aanspreekpunt wanneer er iets mankeert of wanneer u vragen heeft over het toestel. De branding winkels stralen hun merk uit en deze zullen u dus ook de service (moeten) verlenen die u van ze mag verwachten. Daarnaast bespaart het u vervelende situaties wanneer het toestel binnen 8 dagen defecten vertoont. Wanneer u deze in een winkel gekocht heeft, zullen ze deze omruilen voor een nieuwe en hoeft u het toestel niet op te sturen om alvorens een aantal dagen zonder te zitten.

5. Tip! Denk over een verzekering

Wanneer u het altijd bereikbaar zijn belangrijk vindt, of een zeer duurzaam toestel aanschaft, is het raadzaam om hier minimaal een verzekering tegen val-, stoot-, en vloeistofschade bij te nemen. U zult zo wanneer het toestel onverhoopt stuk raakt nooit zonder zitten of uw duurzame telefoon na enige tijd weg moeten gooien wegens een defect. Weeg af of de kosten van de verzekering afwegen tegen de risico's.

Veel succes en plezier met uw aankoop!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Geen geld voor een echte Mac?

Installeer Mac op een normale PC

Het beste koffiezetapparaat ooit.

Lees hier wat het beste koffiezetapparaat ooit is, duurzaam, tijdloos en volledig reparabel.

Digitale televisie

Sinds het jaar '90' is digitale televisie aan zijn opmars bezig.

WhatsApp

WhatsApp, wat is het en wat kun je er mee?

Apple versus Android

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Lees dan dit artikel.

Geld voor je oude mobiele telefoon!

In dit artikel lees hoe je oude mobiele telefoon die je waarschijnlijk toch niet meer gebruikt geld waard is. Binnen een paar dagen het geld op je rekening

Spaarlamp en LEDlamp tegen het licht gehouden

Energie besparen met uw verlichting? Kiest u voor de spaarlamp of de LEDlamp?

Android's music apps

Geen overzicht van alle music apps in de Android-Market, maar een overzicht met de meest besproken apps om je muziek mee te beluisteren.

Gratis mobiel bellen, ideaal voor kinderen

Kinderen kunnen niet zonder mobiele telefoon, er is een manier om gratis te bellen. Bij de Deka Markt kan je kind gratis bellen met Deka Mobiel.

Hoeveel kost een goedkoop op de kop getikte Excalibur Subwoofer set met speakers in je auto?

De aanschaf van een gebruikte Excalibur Subwoofer set met speakers is heel goedkoop maar wat kost het als je deze verantwoord in je auto wilt hebben.

De goedkoopste simlockvrije smartphone, de nieuwste Samsung Galaxy

Supper aanbieding, de nieuwste Samsung Galaxy y Young voor maar € 59,- !

De beste stofzuiger, de goedkoopste stofzuiger

Wat is de beste stofzuiger van dit moment en wat is de beste koop.

De beste navigatie, de goedkoopste navigatie

Overzicht van de best geteste navigatiesystemen, de beste koop, het best beoordeeld en de voordeligste keus.

Waar op te letten als je een abonnement afsluit voor je mobiel

waar moet je op letten om het voor jou ideale mobiele telefoon abonnement te krijgen

De nieuwe iPhone 5

Waarom de nieuwste iPhone 5.

Populariteit mobiel internet nekt sms-berichten

Mobiel internet

Blackberry Playbook

Wat kun je verwachten van de blackberry playbook

I-Phones op het front

Hallo schat? Ja nu even niet, zit midden in een bombardement..

Nieuwe stappen voor goedkoop mobiel bellen

Mobiel bellen en sms'en in Europa opnieuw goedkoper.

De opmars van de energiezuinige hybride auto

Hoe kan het dat de hybride auto steeds meer aan populariteit wint?

Mobiele telefoon weetjes

Een paar handige weetje over een mobiele telefoon.

Een prima Sony televisie voor maar 5 euro, hoe kan dat?

Door de komst van nieuwe technieken is de standaard CRT TV nu voor weinig geld te koop.

Goedkope 3D fotografie, goedkope 3D fotocamera

3D fotografie is nu bereikbaar voor iedereen, maak nu eenvoudig je eigen 3D foto’s.

Mobiel betalen met sms, internet betalen, NFC of RFID technologie

Mobiel betalen kan nu met sms, internet, een mobiel betalen applicatie, Near Field Communication (NFC) of RFID technologie

SMS'en

Sms’en, bijna iedereen doet het wel maar wat is het nou eigenlijk, hoelang bestaat het al en wat zijn al die rare woorden en tekens in sms-berichten.