I-Phones op het front


Publicatie datum:

Hallo schat? Ja nu even niet, zit midden in een bombardement..

Gesponsorde koppelingen

Het Amerikaanse leger wilt van Smartphones standaarduitrusting maken tijdens missies.Ze zouden standaard bij de uitrusting moeten komen te staan zoals dat nu bij wapens en de bijhorende munitie het geval is. Natuurlijk blijven deze ook naast de smartphone behouden en hoeven de Amerikaanse militairen niet enkel met een i-Phone of i-Pad op pad.

6-weken programma

Het Amerikaanse leger heeft een zes-weken-testing samengesteld om het belang en de nuttigheid van de smartphone (of zelfs pads) te testen. Deze ging van start op 6 juni 2011 en werd natuurlijk eerst uitgetest op traningsgronden in de staten New Mexico en in Texas.

De test was zeer succesvol. De legerofficieren beslisten dat de eerste lading smartphones voor militairen mochten worden geproduceerd en dat de eerste soldaten deze zullen ontvangen tegen het einde van 2011. Zo kan de inmiddels verouderde apparatuur vervangen worden.

Meer dan 300 soorten werden getest waaronder de Android, de i-Phone, de i-Pads en ook die van Dell en HP. Uiteindelijk bleken ze wel niet allemaal even succesvol.

SMS

Het leger zal de smartphones vooral gebruiken om gecodeerde berichten te versturen naar de basis. Ook voor GPS navigatie zullen deze kleine stukjes technisch vernuft zeer handig zijn. Als laatste punt kunnen ze ook dienen om gewone verslagen af te leveren en elektronisch te stockeren.

De jonge soldaten groeiden op met deze soort technologie en zullen er dan ook snel mee overweg kunnen. Best dat ze natuurlijk niet met hun vriendin aan het chatten zijn als er één der vijanden net achter zich in de struiken zou schuilhouden.

Goedkoper maar met moeilijkheden

Het is voor het leger goedkoper om een reeds bestaande prototype en bijhorende software aan te kopen, dan zelf één te laten ontwikkelen. Uiteindelijk stimuleert dit ook nog eens de economie. Iets wat ze in Amerika wel kunnen gebruiken (dd.01/08/2011).

Doordat ze bestaande software kopen, krijgt het leger met enkele moeilijkheden af te rekenen. Zo moeten ze in het midden van de woestijn geen signaal verwachten van Base. Ook in overzeese gebieden is een transactie niet gewaarborgd. Ook zou de bestaande software moeten worden afgesteld naar de huidige transmissie-software dat het leger vandaag de dag gebruikt.

Ze schakelen toch best de Twitterfunctie uit!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Electra vervangen

Electra vervangen is nodig in sommige gevallen. Waarom is het nodig en hoe pakken we het aan?

Blackberry Playbook

Wat kun je verwachten van de blackberry playbook

Ritregistratie

Wordt jij gek van die rittenregistratie? Misschien een idee om voor een ritregistratiesysteem te kiezen met keurmerk!

Waaruit is een mobiele telefoon of GSM gemaakt

Welke grondstoffen zitten er allemaal in ons mobieltje

Wat is een Brown-out?

Een brown-out valt te vergelijken met een black-out. Maar bij een brown-out is het een gecontroleerde stroomuitval. Dit wordt gedaan om een black-out te kunnen voorkomen.

Smartphones

Smartphones kunnen veel tegenwoordig. Maar toch zitten er ook nadelen aan zo'n smartphone. En welke smartphone past bij mij?

Het nieuwe digitale TV kijken met CAM CI+

Digitaal TV kijken zonder extra digitale ontvanger (kastje) en afstandsbediening is nu mogelijk met de CAM CI+ module. Mooi technisch hoogstandje binnen de ontwikkeling van de nieuwe LED televisies!

Prepaid bellen

Prepaid bellen met Lebara.

Digitale fotografie

Wat u moet weten over digitale fotografie - de basis

Samsung galaxy s3

De nieuwe Samsung galaxy s3 1 van de meest succesvolle telefoon series van sumsung ooit gemaakt, wat valt er te verachten van de nieuwe galaxy s?

De iPod is nog springlevend

De Ipod is ondanks de Iphone en Ipad nog heel populair.

Prepaid bellen, waarom niet?

NPOC.nl, vergelijken van prepaid simkaarten

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Na ATF, Greenpoint en GSM nu 3G en 4G. Netwerken worden steeds sneller. Wat zijn de verschillen tussen 3G en 4G mobiele telefonie netwerken ?

Betaalbare mediaspelers vergelijken

Als je opzoek bent naar een betaalbare mediaspeler is deze vergelijking een interessante

Is de Lenovo IdeaPad Z50-70 (59442943) een goede laptop voor weinig geld.

Ben je op zoek naar een voordelige laptop met een Intel® Core™ i7 processor dan is de Lenovo IdeaPad Z50-70 (59442943) misschien een goede keus.

Plasma tv

Plasma tv, een platte televisie met haarscherp beeld

Internet via de Schotel

Voor bedrijven en consumenten in het buitengebied, is er een enorm probleem. Ze hebben namelijk geen toegang tot breedband internet..

Het goedkoopste iphone 4 abonnement

Artikel over het goedkoopste iphone 4 abonnement en wat je ermee kunt

Het beste koffiezetapparaat ooit.

Lees hier wat het beste koffiezetapparaat ooit is, duurzaam, tijdloos en volledig reparabel.

Het Iphone virus

Verloren zonder de Iphone?

Sphero Ball

Een elektronische bal, bestuurbaar met je iphone of ipad.

Goedkope wasdroger, voordelige wasdroger, bespaar veel geld door goed onderhoud.

Een wasdroger is een duur apparaat, lees hier welke wasdroger het goedkoopst is.

Geld voor je oude mobiele telefoon!

In dit artikel lees hoe je oude mobiele telefoon die je waarschijnlijk toch niet meer gebruikt geld waard is. Binnen een paar dagen het geld op je rekening

Gratis mobiel bellen, ideaal voor kinderen

Kinderen kunnen niet zonder mobiele telefoon, er is een manier om gratis te bellen. Bij de Deka Markt kan je kind gratis bellen met Deka Mobiel.

Wat is de beste remedie tegen afluisterpraktijken.

Alle inlichtingendiensten blijken ons massaal af te luisteren, hoe kun je dit eenvoudig voorkomen?