Plasma tv


Publicatie datum:

Plasma tv, een platte televisie met haarscherp beeld

Gesponsorde koppelingen

Dertig jaar geleden was het al heel wat als we een kleurentelevisie in huis hadden, nu is een Nederlands huishouden niet meer compleet zonder de 'platte tv' of te wel een plasma of lcd televisie. Deze platte televisie hangt meestal aan de muur, neemt niet meer ruimte in dan een gemiddeld schilderij en voorziet ons van superscherp beeld, het ideale medium dus voor een gezellig avondje 'thuis voor de buis'.

Nieuws

Plasmaschermen verbruiken veel te veel stroom en zouden dus verboden moeten worden. Dat is de mening van de EU, schrijft The Daily Mail. De krant meldt dat dit voorjaar een mogelijke ban op de plasma-tv wordt besproken. Plasma-tv's verbruiken vier keer zoveel stroom als een normale tv. LCD-televisies verbruiken net zoveel stroom en zouden gewoon nog wel mogen. Dit artikel stond in januari in The Daily Mail en 14-03-2009 bracht ook het NOS Journaal naar buiten dat als het aan de EU ligt de plasma televisie taboe is.

Plasma tv
Een plasma tv is net als de lcd tv een superplatte beeldbuis met superscherp beeld en, zeker in combinatie met de juiste boxen, een geweldig geluid. U eigen 'home cinema' aan de muur. Door de platte schermen is het mogelijk een plasma- en/of lcd-tv aan de muur te hangen, als een schilderij. De plasma tv is iets onbekender bij het 'grote publiek' dan de lcd-tv. Over het algemeen zijn de plasma schermen groter dan de lcd-schermen. Qua resolutie, helderheid en lichtoutput scoort de plasma beter dan de lcd. Maar inderdaad, hier staat tegenover dat de plasma televisie meer stroom verbruikt en daardoor nu in het verdomhoekje dreigt te belanden.

De EU wil namelijk een stokje voor de verkoop van plasma schermen steken. Half maart 2009 wordt er vanuit de Europesie Unie besloten dat een plasma tv not done is. Het is een energieverslinder en er komt een verbod op plasma televisies als het aan de Europese Unie ligt. In elk geval wordt afgesproken dat met ingang van 2012 alle televisies veel zuiniger moeten worden. Dit wordt door de EU aan de producenten van televisies opgelegd. Nu is een plasma televisie moeilijk energiezuiniger te maken, dus komt het er op neer dat we vanaf 2012 geen plasma tv meer kunnen aanschaffen.
Natuurlijk is het prima dat de EU kijkt naar energie en eventuele besparingen, maar de neiging om te betuttelen wordt op deze manier toch wel erg aanwezig.
Moeten we dan ook en masse de magnetron, de vriezer en de computer het huis uit gooien? Natuurlijk gebruikt zo'n plasma tv meer stroom dan de ouderwetse beeldbuis, maar ja, het verschil in kwaliteit is enorm. Je hoeft niet meer naar de bioscoop, want je hebt je eigen 'home cinema' aan de muur hangen. Wat je dus extra kwijt bent aan stroomkosten, spaar je uit met bioscoopkaartjes. Dat alle stroom-verslindende apparaten in huis misschien niet allemaal even nuttig zijn en dat er vanuit energiebesparend oogpunt hier naar gekeken moet of mag worden, oké, maar een Europese Commissie die gaat bepalen wat we wel of niet in huis halen? Het moet niet gekker worden.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Wat is een Brown-out?

Een brown-out valt te vergelijken met een black-out. Maar bij een brown-out is het een gecontroleerde stroomuitval. Dit wordt gedaan om een black-out te kunnen voorkomen.

Samsung Galaxy S, de review.

Overal zie je hem, maar is ie nu echt zo goed?

Goedkope smart tv of smart televisie

Ben je op zoek naar een goedkope smart televisie, lees hier welke soorten smart televisies er zijn en wat de voordeligste zijn.

Het nieuwe digitale TV kijken met CAM CI+

Digitaal TV kijken zonder extra digitale ontvanger (kastje) en afstandsbediening is nu mogelijk met de CAM CI+ module. Mooi technisch hoogstandje binnen de ontwikkeling van de nieuwe LED televisies!

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Na ATF, Greenpoint en GSM nu 3G en 4G. Netwerken worden steeds sneller. Wat zijn de verschillen tussen 3G en 4G mobiele telefonie netwerken ?

SMS'en

Sms’en, bijna iedereen doet het wel maar wat is het nou eigenlijk, hoelang bestaat het al en wat zijn al die rare woorden en tekens in sms-berichten.

Nieuwe stappen voor goedkoop mobiel bellen

Mobiel bellen en sms'en in Europa opnieuw goedkoper.

Is de Lenovo IdeaPad Z50-70 (59442943) een goede laptop voor weinig geld.

Ben je op zoek naar een voordelige laptop met een Intel® Core™ i7 processor dan is de Lenovo IdeaPad Z50-70 (59442943) misschien een goede keus.

Electra vervangen

Electra vervangen is nodig in sommige gevallen. Waarom is het nodig en hoe pakken we het aan?

Hoe vervuilend is de productie van goedkope zonnepanelen.

Zonne-energie is schoon maar is de productie van goedkope zonnepanelen ook goed voor het milieu?

De beste vaatwasser, de beste afwasmachine

Welke vaatwasser is als beste getest en welke is de beste koop?

Hoe verander je de achtergrond afbeelding op de Blackberry Curve?

Een simpele uitleg over hoe je de achtergrond afbeelding veranderd op de Blackberry Curve

Prepaid bellen, waarom niet?

NPOC.nl, vergelijken van prepaid simkaarten

De thermomix

De thermomix, een van de snelste en meest gebruikte keukenapparaturen.

Een prima Sony televisie voor maar 5 euro, hoe kan dat?

Door de komst van nieuwe technieken is de standaard CRT TV nu voor weinig geld te koop.

Welke HDMI kabel moet ik gebruiken

HDMI kabels zijn er in vele soorten. maten en prijzen. Maar welke kabel past er het beste bij mij?

Zelf goedkoop een iPhone maken, iPod als iPhone

Iedereen kan goedkoop zelf een iPhone maken, lees hier hoe.

De Wolfgang at-as28d een prima goedkope smart Phone voor maar 25 euro.

Na het overlijden van mijn 10 jaar oude Nokia 1100 moest ik op zoek naar een nieuwe goedkope betrouwbare mobiele telefoon. Via marktplaats vond ik de Wolfgang at-as28d smart Phone.

Kan een Mobieltje of een GSM gerecycleerd worden?

Wat doe je met je oud mobieltje

Soorten stroom

Informatie over soorten stroom: groene stroom, grijze stroom, enz. En uitleg over het stroometiket.

Zijn de HEMA H3 en H5 smartphone kopien van de bestaande ZOPO 1000S Millia en de ZOPO ZP590 Budget?

Het spreekt voor zich dat de HEMA niet zelf smartphones produceert maar zijn de HEMA smartphones kopieën van de bestaande ZOPO smartphones?

Samsung galaxy note 10.1

De Samsung galaxy note 10.1 (N8000) is de nieuwste top tablet van Samsung. Het is eigenlijk een grote note, want je kan er zelfs mee bellen

Is de straling uit een spaarlamp schadelijk?

Spaarlampen gebruiken minder energie dan gloeilampen, maar blijken toch een groot nadeel te hebben.

Hoe staat het met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie?

Is kunstmatige intelligentie een wetenschappelijke werkelijkheid of sciencefiction?

Android's music apps

Geen overzicht van alle music apps in de Android-Market, maar een overzicht met de meest besproken apps om je muziek mee te beluisteren.