Samsung Galaxy S, de review.


Publicatie datum:

Overal zie je hem, maar is ie nu echt zo goed?

Gesponsorde koppelingen

Overal wordt de galaxy s aangeboden. Bij ieder abbonement, reclame op tv, op internet, in de folders, posters. Je zou er haast gek van worden. Maar is het wel de moeite dat er zoveel reclame wordt gemaakt?

Uiterlijk.

Tja, ik denk niet dat ik deze telefoon nog moet beschrijven. Je wordt er haast mee dood gegooid. Maar toch, even vlot hoe hij eruit ziet. Opzich is het een vrij grote telefoon. 122,4 bij 64,2 mm. Daarin tegen is hij dan wel weer lekker dun, 9,9 mm.

Op je telefoon te beschermen en het uiterlijk te houden zoals het bedoel was zijn er verschillende beschermhoezen. Zo zijn er ook hele dunne die je bijna niet ziet (als hij zwart is tenminste) en ook niet voelt bij gebruik.

Hoe werkt de telefoon.

De telefoon maakt gebruik van een amoled scherm. Dit scherm is erg gevoelig en heeft alleen maar aanraking nodig van je vinger. Hij reageert erg snel en gaat ook soepel over in de verschillende schermen. Verder draait hij op android. Je kunt via internet ook altijd een nieuwe versie op je telefoon zetten van android zelf. Zorg er wel voor dat je dan een versie hebt die van samsung zelf komt. Mochten er iets mis zijn kom je niet in de problemen door een illegale versie. Android is erg gebruikersvriendelijk. Zo ook heeft mijn schoonmoeder het geleerd om het te gebruiken. En die is toch vrij a-technisch. Wanneer een bedrijf dit voor elkaar krijgt hebben ze toch iets goed gedaan.

Android.

Android  werkt erg fijn. Je bent hiervoor een stuk minder geld kwijt dan voor een iphone. Dat is al gunstig op zich. Verder heb je ook nog eens meer vrijheid. Je eigen achtergrond instellen, een klok op je scherm, of juist het weer. Bijna alles is mogelijk. Er zijn al een aantal applicaties (of ook wel apps) voor je op de telefoon gezet. Al het andere dat je wilt hebben kun je halen in de android market, deze staat al op je telefoon. Het grote voordeel van de android market is dat er erg veel gratis apps zijn die je zo kan downloaden. Uiteraard zullen er ook altijd apps blijven waarvoor ze willen dat je betaald. Wel zuller er altijd mensen zijn die deze dan ook weer illegaal uitbrengen, of gewoon simpelweg nabouwen. De apps die gratis zijn bevatten dan wel reclame. Maar dit stoort bijna niet. Je klikt er wel eens per ongelijk op maar dan kun je de website die opent ook zo weer sluiten.

Camera.

Van telefoon hoef je meestal geen goede kwaliteit foto's te verwachten. Zoem vooral niet te veel in als je een foto bekijkt. Je ziet dan al snel dat deze niet van een erg goede kwaliteit is. Uiteraard is de foto duidelijker wanneer er meer ligt aanwezig is. Ook in het donker (mits er iets van ligt aanwezig is) kan de camera nog steeds objecten herkennen. Dit in tegenstelling tot andere telefooncamera's. De foto's die je dan maakt zullen niet scherp zijn maar je hebt wel een idee wat er gaande was.

De batterij.

Over het uithoudingsvermogen van de batterij kun je discusieren. Maar vergeet niet dat een smartphone eigenlijk een kleine computer is. Wanneer je dit vergelijkt met een 'normale' telefoon houdt de batterij het inderdaad erg kort vol. Maar het ligt er ook maar net aan wat je doet. Controleer je om de minuut je e-mail en ben je gelijktijdig ook nog muziek aan het luisteren en spelletjes aan het spelen. Tja, dan gaat de batterij erg snel leeg. Ook kan het zijn dat de batterij snel leegraakt zonder dat je de hele dag iets doet. Dan kan het liggen aan een app die op de achtergrond draait. Wanneer je deze dan verwijderd zal je batterij het weer langer volhouden. Bij weinig intensief gebruik houdt je batterij het makkelijk 2 dagen vol. Wanneer je intensief gebruikt maakt zal hij het een dag vol houden. Ben je nonstop bezig, nou ja, dan zie je het vanzelf hoe snel deze leeg loopt. Je hebt hem dan immers toch in je handen.

Zijn er ook nog tegenvallers?

Er zijn nog wat kleine minpuntjes. Soms kan de telefoon was langzaam reageren. Dit komt door de firmware die erop zit. Wanneer er een nieuwe versie uit is kan je deze zoals verteld weer up to date maken. Misschien dat het 'hakkelen' daarmee weer enigsinds verholpen is. Daarnaast heb ik het natuurlijk ook gehad over de camera die niet optimaal is. Maar daarvoor, vind ik, moet je dan ook gewoon een foto camera kopen. Die zijn er tenminste voor gemaakt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 19
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

De voordelen van mobiele digitale fotografie.

Mobiele digitale fotografie biedt unieke en fascinerende nieuwe mogelijkheden.

SMS'en

Sms’en, bijna iedereen doet het wel maar wat is het nou eigenlijk, hoelang bestaat het al en wat zijn al die rare woorden en tekens in sms-berichten.

Kies slim je nieuwe telefoon abonnement

Hoe wordt je wegwijs in het gigantische aanbod van mobiele telefoon abonnementen.

Wat is een Canon powershot A70 incl. 1 Gb flash geheugenkaart waard?

In 2004 was de Canon powershot A70 het beste digitale fototoestel in zijn klasse, wat is hij nu nog waard.

Zelf goedkoop een iPhone maken, iPod als iPhone

Iedereen kan goedkoop zelf een iPhone maken, lees hier hoe.

Mobiele telefoon weetjes

Een paar handige weetje over een mobiele telefoon.

Verzekerd van je smartphone

Verzekering voor je mobiele telefoon. Zin of onzin?

Spelen met licht op een spiegelreflexcamera

Op welke manier gebruik je de inval van licht op je spiegelreflexcamera, om de foto te krijgen die je wil hebben.

De Wolfgang at-as28d een prima goedkope smart Phone voor maar 25 euro.

Na het overlijden van mijn 10 jaar oude Nokia 1100 moest ik op zoek naar een nieuwe goedkope betrouwbare mobiele telefoon. Via marktplaats vond ik de Wolfgang at-as28d smart Phone.

Wat is WhatsApp messenger?

wat is whatsapp messenger voor smartphones ?

Waar op te letten als je een abonnement afsluit voor je mobiel

waar moet je op letten om het voor jou ideale mobiele telefoon abonnement te krijgen

De beste vaatwasser, de beste afwasmachine

Welke vaatwasser is als beste getest en welke is de beste koop?

Smartphones

Smartphones kunnen veel tegenwoordig. Maar toch zitten er ook nadelen aan zo'n smartphone. En welke smartphone past bij mij?

De goedkoopste simlockvrije smartphone, de nieuwste Samsung Galaxy

Supper aanbieding, de nieuwste Samsung Galaxy y Young voor maar € 59,- !

De opmars van de energiezuinige hybride auto

Hoe kan het dat de hybride auto steeds meer aan populariteit wint?

Tijd voor een nieuwe laptop? Hier alvast een aantal goede tips.

Een grondig verslag over dingen waar je rekening bij zal moeten houden met het kopen van een nieuwe laptop.

I-Phones op het front

Hallo schat? Ja nu even niet, zit midden in een bombardement..

Internet via de Schotel

Voor bedrijven en consumenten in het buitengebied, is er een enorm probleem. Ze hebben namelijk geen toegang tot breedband internet..

Populariteit mobiel internet nekt sms-berichten

Mobiel internet

De nieuwe iPhone 5

Uitgebreide specificaties van de iPhone 5.

Push notificaties van GMail op je iPhone

Leer hoe je automatische push notificaties van GMail op je iPhone krijgt.

De smartphone, of mobiele telefoon, is essentieel vandaag den dag.

Wie kan er nog zonder smartphone tegenwoordig, de smartphone is essentieel voor de moderne mens.

De thermomix

De thermomix, een van de snelste en meest gebruikte keukenapparaturen.

Prepaid bellen, waarom niet?

NPOC.nl, vergelijken van prepaid simkaarten

Sphero Ball

Een elektronische bal, bestuurbaar met je iphone of ipad.