Samsung Galaxy S, de review.


Publicatie datum:

Overal zie je hem, maar is ie nu echt zo goed?

Gesponsorde koppelingen

Overal wordt de galaxy s aangeboden. Bij ieder abbonement, reclame op tv, op internet, in de folders, posters. Je zou er haast gek van worden. Maar is het wel de moeite dat er zoveel reclame wordt gemaakt?

Uiterlijk.

Tja, ik denk niet dat ik deze telefoon nog moet beschrijven. Je wordt er haast mee dood gegooid. Maar toch, even vlot hoe hij eruit ziet. Opzich is het een vrij grote telefoon. 122,4 bij 64,2 mm. Daarin tegen is hij dan wel weer lekker dun, 9,9 mm.

Op je telefoon te beschermen en het uiterlijk te houden zoals het bedoel was zijn er verschillende beschermhoezen. Zo zijn er ook hele dunne die je bijna niet ziet (als hij zwart is tenminste) en ook niet voelt bij gebruik.

Hoe werkt de telefoon.

De telefoon maakt gebruik van een amoled scherm. Dit scherm is erg gevoelig en heeft alleen maar aanraking nodig van je vinger. Hij reageert erg snel en gaat ook soepel over in de verschillende schermen. Verder draait hij op android. Je kunt via internet ook altijd een nieuwe versie op je telefoon zetten van android zelf. Zorg er wel voor dat je dan een versie hebt die van samsung zelf komt. Mochten er iets mis zijn kom je niet in de problemen door een illegale versie. Android is erg gebruikersvriendelijk. Zo ook heeft mijn schoonmoeder het geleerd om het te gebruiken. En die is toch vrij a-technisch. Wanneer een bedrijf dit voor elkaar krijgt hebben ze toch iets goed gedaan.

Android.

Android  werkt erg fijn. Je bent hiervoor een stuk minder geld kwijt dan voor een iphone. Dat is al gunstig op zich. Verder heb je ook nog eens meer vrijheid. Je eigen achtergrond instellen, een klok op je scherm, of juist het weer. Bijna alles is mogelijk. Er zijn al een aantal applicaties (of ook wel apps) voor je op de telefoon gezet. Al het andere dat je wilt hebben kun je halen in de android market, deze staat al op je telefoon. Het grote voordeel van de android market is dat er erg veel gratis apps zijn die je zo kan downloaden. Uiteraard zullen er ook altijd apps blijven waarvoor ze willen dat je betaald. Wel zuller er altijd mensen zijn die deze dan ook weer illegaal uitbrengen, of gewoon simpelweg nabouwen. De apps die gratis zijn bevatten dan wel reclame. Maar dit stoort bijna niet. Je klikt er wel eens per ongelijk op maar dan kun je de website die opent ook zo weer sluiten.

Camera.

Van telefoon hoef je meestal geen goede kwaliteit foto's te verwachten. Zoem vooral niet te veel in als je een foto bekijkt. Je ziet dan al snel dat deze niet van een erg goede kwaliteit is. Uiteraard is de foto duidelijker wanneer er meer ligt aanwezig is. Ook in het donker (mits er iets van ligt aanwezig is) kan de camera nog steeds objecten herkennen. Dit in tegenstelling tot andere telefooncamera's. De foto's die je dan maakt zullen niet scherp zijn maar je hebt wel een idee wat er gaande was.

De batterij.

Over het uithoudingsvermogen van de batterij kun je discusieren. Maar vergeet niet dat een smartphone eigenlijk een kleine computer is. Wanneer je dit vergelijkt met een 'normale' telefoon houdt de batterij het inderdaad erg kort vol. Maar het ligt er ook maar net aan wat je doet. Controleer je om de minuut je e-mail en ben je gelijktijdig ook nog muziek aan het luisteren en spelletjes aan het spelen. Tja, dan gaat de batterij erg snel leeg. Ook kan het zijn dat de batterij snel leegraakt zonder dat je de hele dag iets doet. Dan kan het liggen aan een app die op de achtergrond draait. Wanneer je deze dan verwijderd zal je batterij het weer langer volhouden. Bij weinig intensief gebruik houdt je batterij het makkelijk 2 dagen vol. Wanneer je intensief gebruikt maakt zal hij het een dag vol houden. Ben je nonstop bezig, nou ja, dan zie je het vanzelf hoe snel deze leeg loopt. Je hebt hem dan immers toch in je handen.

Zijn er ook nog tegenvallers?

Er zijn nog wat kleine minpuntjes. Soms kan de telefoon was langzaam reageren. Dit komt door de firmware die erop zit. Wanneer er een nieuwe versie uit is kan je deze zoals verteld weer up to date maken. Misschien dat het 'hakkelen' daarmee weer enigsinds verholpen is. Daarnaast heb ik het natuurlijk ook gehad over de camera die niet optimaal is. Maar daarvoor, vind ik, moet je dan ook gewoon een foto camera kopen. Die zijn er tenminste voor gemaakt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 19
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

De beste stofzuiger, de goedkoopste stofzuiger

Wat is de beste stofzuiger van dit moment en wat is de beste koop.

Hoe ziet de toekomstige iPhone 10 er uit?

Apple Nieuws, de iPhone 10 over een aantal jaar klaar voor productie.

Hoe kom je, legaal, aan een smartphone met 4.5 inch qHD scherm voor maar € 60,-

Voor maar € 60,- een stijlvolle en gebruiksvriendelijke smartphone, hoe kan dat?

Zelfbouw zonnepaneel, zelf goedkope zonnepaneel maken

Bouw goedkoop je eigen zonnepaneel en wek goedkope zonne-energie op.

Wat is de beste remedie tegen afluisterpraktijken.

Alle inlichtingendiensten blijken ons massaal af te luisteren, hoe kun je dit eenvoudig voorkomen?

Senseo Koffiezetapparaat

Artikel over Senseo. Een koffiezetapparaat dat zeer populair is in ons land. Lees er nu meer over.

De onbegrensde mogelijkheden van een tablet

Tablets zijn net als smartphone's helemaal van 2013. Ook onze koning maakt er graag gebruik van. Dat is helemaal niet gek, want je kunt zo veel doen met een tablet.

De nieuwe Galaxy S4

De nieuwe samsung galaxy s4 zal op 14 maart uitkomen in Amerika. Lees in dit artikel alles over deze nieuwe telefoon van Samsung.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Na ATF, Greenpoint en GSM nu 3G en 4G. Netwerken worden steeds sneller. Wat zijn de verschillen tussen 3G en 4G mobiele telefonie netwerken ?

Spaarlamp en LEDlamp tegen het licht gehouden

Energie besparen met uw verlichting? Kiest u voor de spaarlamp of de LEDlamp?

Wat is een Canon powershot A70 incl. 1 Gb flash geheugenkaart waard?

In 2004 was de Canon powershot A70 het beste digitale fototoestel in zijn klasse, wat is hij nu nog waard.

Wat is de beste instelling voor de nood knop op een senioren mobiele telefoon?

De Fysic FM-7500 senioren telefoon heeft een speciale nood knop, wat is de beste instelling voor die nood knop?

Prepaid bellen, waarom niet?

NPOC.nl, vergelijken van prepaid simkaarten

wat is een smartphone?

tegenwoordig hoor je overal wel eens het woord smartphone vallen maar wat is dat nou eigenlijk?

Welke HDMI kabel moet ik gebruiken

HDMI kabels zijn er in vele soorten. maten en prijzen. Maar welke kabel past er het beste bij mij?

Sphero Ball

Een elektronische bal, bestuurbaar met je iphone of ipad.

Digitale televisie

Sinds het jaar '90' is digitale televisie aan zijn opmars bezig.

Push notificaties van GMail op je iPhone

Leer hoe je automatische push notificaties van GMail op je iPhone krijgt.

Digitale fotografie

Wat u moet weten over digitale fotografie - de basis

Electra vervangen

Electra vervangen is nodig in sommige gevallen. Waarom is het nodig en hoe pakken we het aan?

I-Phones op het front

Hallo schat? Ja nu even niet, zit midden in een bombardement..

Hoeveel kost een goedkoop op de kop getikte Excalibur Subwoofer set met speakers in je auto?

De aanschaf van een gebruikte Excalibur Subwoofer set met speakers is heel goedkoop maar wat kost het als je deze verantwoord in je auto wilt hebben.

Zijn de HEMA H3 en H5 smartphone kopien van de bestaande ZOPO 1000S Millia en de ZOPO ZP590 Budget?

Het spreekt voor zich dat de HEMA niet zelf smartphones produceert maar zijn de HEMA smartphones kopieën van de bestaande ZOPO smartphones?

De thermomix

De thermomix, een van de snelste en meest gebruikte keukenapparaturen.

Hoe zet ik bestanden op de SD-kaart van mijn Android-telefoon?

Geeft je telefoon ook vaak zo'n melding aan dat je geheugen vol zit? Kom via dit artikel erachter hoe je makkelijk en snel bestanden kunt overzetten naar je SD-kaartje wat vaak niet automatisch gebeurd.