Samsung Galaxy S, de review.


Publicatie datum:

Overal zie je hem, maar is ie nu echt zo goed?

Gesponsorde koppelingen

Overal wordt de galaxy s aangeboden. Bij ieder abbonement, reclame op tv, op internet, in de folders, posters. Je zou er haast gek van worden. Maar is het wel de moeite dat er zoveel reclame wordt gemaakt?

Uiterlijk.

Tja, ik denk niet dat ik deze telefoon nog moet beschrijven. Je wordt er haast mee dood gegooid. Maar toch, even vlot hoe hij eruit ziet. Opzich is het een vrij grote telefoon. 122,4 bij 64,2 mm. Daarin tegen is hij dan wel weer lekker dun, 9,9 mm.

Op je telefoon te beschermen en het uiterlijk te houden zoals het bedoel was zijn er verschillende beschermhoezen. Zo zijn er ook hele dunne die je bijna niet ziet (als hij zwart is tenminste) en ook niet voelt bij gebruik.

Hoe werkt de telefoon.

De telefoon maakt gebruik van een amoled scherm. Dit scherm is erg gevoelig en heeft alleen maar aanraking nodig van je vinger. Hij reageert erg snel en gaat ook soepel over in de verschillende schermen. Verder draait hij op android. Je kunt via internet ook altijd een nieuwe versie op je telefoon zetten van android zelf. Zorg er wel voor dat je dan een versie hebt die van samsung zelf komt. Mochten er iets mis zijn kom je niet in de problemen door een illegale versie. Android is erg gebruikersvriendelijk. Zo ook heeft mijn schoonmoeder het geleerd om het te gebruiken. En die is toch vrij a-technisch. Wanneer een bedrijf dit voor elkaar krijgt hebben ze toch iets goed gedaan.

Android.

Android  werkt erg fijn. Je bent hiervoor een stuk minder geld kwijt dan voor een iphone. Dat is al gunstig op zich. Verder heb je ook nog eens meer vrijheid. Je eigen achtergrond instellen, een klok op je scherm, of juist het weer. Bijna alles is mogelijk. Er zijn al een aantal applicaties (of ook wel apps) voor je op de telefoon gezet. Al het andere dat je wilt hebben kun je halen in de android market, deze staat al op je telefoon. Het grote voordeel van de android market is dat er erg veel gratis apps zijn die je zo kan downloaden. Uiteraard zullen er ook altijd apps blijven waarvoor ze willen dat je betaald. Wel zuller er altijd mensen zijn die deze dan ook weer illegaal uitbrengen, of gewoon simpelweg nabouwen. De apps die gratis zijn bevatten dan wel reclame. Maar dit stoort bijna niet. Je klikt er wel eens per ongelijk op maar dan kun je de website die opent ook zo weer sluiten.

Camera.

Van telefoon hoef je meestal geen goede kwaliteit foto's te verwachten. Zoem vooral niet te veel in als je een foto bekijkt. Je ziet dan al snel dat deze niet van een erg goede kwaliteit is. Uiteraard is de foto duidelijker wanneer er meer ligt aanwezig is. Ook in het donker (mits er iets van ligt aanwezig is) kan de camera nog steeds objecten herkennen. Dit in tegenstelling tot andere telefooncamera's. De foto's die je dan maakt zullen niet scherp zijn maar je hebt wel een idee wat er gaande was.

De batterij.

Over het uithoudingsvermogen van de batterij kun je discusieren. Maar vergeet niet dat een smartphone eigenlijk een kleine computer is. Wanneer je dit vergelijkt met een 'normale' telefoon houdt de batterij het inderdaad erg kort vol. Maar het ligt er ook maar net aan wat je doet. Controleer je om de minuut je e-mail en ben je gelijktijdig ook nog muziek aan het luisteren en spelletjes aan het spelen. Tja, dan gaat de batterij erg snel leeg. Ook kan het zijn dat de batterij snel leegraakt zonder dat je de hele dag iets doet. Dan kan het liggen aan een app die op de achtergrond draait. Wanneer je deze dan verwijderd zal je batterij het weer langer volhouden. Bij weinig intensief gebruik houdt je batterij het makkelijk 2 dagen vol. Wanneer je intensief gebruikt maakt zal hij het een dag vol houden. Ben je nonstop bezig, nou ja, dan zie je het vanzelf hoe snel deze leeg loopt. Je hebt hem dan immers toch in je handen.

Zijn er ook nog tegenvallers?

Er zijn nog wat kleine minpuntjes. Soms kan de telefoon was langzaam reageren. Dit komt door de firmware die erop zit. Wanneer er een nieuwe versie uit is kan je deze zoals verteld weer up to date maken. Misschien dat het 'hakkelen' daarmee weer enigsinds verholpen is. Daarnaast heb ik het natuurlijk ook gehad over de camera die niet optimaal is. Maar daarvoor, vind ik, moet je dan ook gewoon een foto camera kopen. Die zijn er tenminste voor gemaakt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 19
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Een prima Sony televisie voor maar 5 euro, hoe kan dat?

Door de komst van nieuwe technieken is de standaard CRT TV nu voor weinig geld te koop.

Zelf goedkoop een iPhone maken, iPod als iPhone

Iedereen kan goedkoop zelf een iPhone maken, lees hier hoe.

De opmars van de energiezuinige hybride auto

Hoe kan het dat de hybride auto steeds meer aan populariteit wint?

Gratis mobiel bellen, ideaal voor kinderen

Kinderen kunnen niet zonder mobiele telefoon, er is een manier om gratis te bellen. Bij de Deka Markt kan je kind gratis bellen met Deka Mobiel.

Soorten stroom

Informatie over soorten stroom: groene stroom, grijze stroom, enz. En uitleg over het stroometiket.

Vindt alles in de telefoongids, telefoonboek, telefoonnummers.

Vind eenvoudig telefoonnummers, fax- en mobiele nummers en adressen op www.detelefoongids.nl

Hoeveel kost een goedkoop op de kop getikte Excalibur Subwoofer set met speakers in je auto?

De aanschaf van een gebruikte Excalibur Subwoofer set met speakers is heel goedkoop maar wat kost het als je deze verantwoord in je auto wilt hebben.

Verzekerd van je smartphone

Verzekering voor je mobiele telefoon. Zin of onzin?

Hoe kies ik een nieuwe mobiele telefoon?

Handleiding bij het uitzoeken van een mobiele telefoon

Android's music apps

Geen overzicht van alle music apps in de Android-Market, maar een overzicht met de meest besproken apps om je muziek mee te beluisteren.

Het Iphone virus

Verloren zonder de Iphone?

Is de straling uit een spaarlamp schadelijk?

Spaarlampen gebruiken minder energie dan gloeilampen, maar blijken toch een groot nadeel te hebben.

Ritregistratie

Wordt jij gek van die rittenregistratie? Misschien een idee om voor een ritregistratiesysteem te kiezen met keurmerk!

Waarschuwing! Sluit nooit een mobiele telefoon contract af voor je puberkind!

Een telefoon abonnement voor je kind lijkt voordelig maar het gaat geheid fout.

De voordelen van mobiele digitale fotografie.

Mobiele digitale fotografie biedt unieke en fascinerende nieuwe mogelijkheden.

Electra vervangen

Electra vervangen is nodig in sommige gevallen. Waarom is het nodig en hoe pakken we het aan?

Sphero Ball

Een elektronische bal, bestuurbaar met je iphone of ipad.

Hoe verander je de achtergrond afbeelding op de Blackberry Curve?

Een simpele uitleg over hoe je de achtergrond afbeelding veranderd op de Blackberry Curve

De smartphone, of mobiele telefoon, is essentieel vandaag den dag.

Wie kan er nog zonder smartphone tegenwoordig, de smartphone is essentieel voor de moderne mens.

Betaalbare mediaspelers vergelijken

Als je opzoek bent naar een betaalbare mediaspeler is deze vergelijking een interessante

De Wolfgang at-as28d een prima goedkope smart Phone voor maar 25 euro.

Na het overlijden van mijn 10 jaar oude Nokia 1100 moest ik op zoek naar een nieuwe goedkope betrouwbare mobiele telefoon. Via marktplaats vond ik de Wolfgang at-as28d smart Phone.

Apple betaalt 21 Miljoen dollar voor een stationsklok

Apple moet dit flinke bedrag betalen omdat een de Zwitserse spoorwegen patent hebben op de klok en apple exact dezelfde klok in al haal mobiele toestellen gebruikt.

Senseo Koffiezetapparaat

Artikel over Senseo. Een koffiezetapparaat dat zeer populair is in ons land. Lees er nu meer over.

Korte introductie digitale fotografie

Een korte introductie digitale fotografie met een compactcamera

Spelen met licht op een spiegelreflexcamera

Op welke manier gebruik je de inval van licht op je spiegelreflexcamera, om de foto te krijgen die je wil hebben.