Samsung Galaxy S, de review.


Publicatie datum:

Overal zie je hem, maar is ie nu echt zo goed?

Gesponsorde koppelingen

Overal wordt de galaxy s aangeboden. Bij ieder abbonement, reclame op tv, op internet, in de folders, posters. Je zou er haast gek van worden. Maar is het wel de moeite dat er zoveel reclame wordt gemaakt?

Uiterlijk.

Tja, ik denk niet dat ik deze telefoon nog moet beschrijven. Je wordt er haast mee dood gegooid. Maar toch, even vlot hoe hij eruit ziet. Opzich is het een vrij grote telefoon. 122,4 bij 64,2 mm. Daarin tegen is hij dan wel weer lekker dun, 9,9 mm.

Op je telefoon te beschermen en het uiterlijk te houden zoals het bedoel was zijn er verschillende beschermhoezen. Zo zijn er ook hele dunne die je bijna niet ziet (als hij zwart is tenminste) en ook niet voelt bij gebruik.

Hoe werkt de telefoon.

De telefoon maakt gebruik van een amoled scherm. Dit scherm is erg gevoelig en heeft alleen maar aanraking nodig van je vinger. Hij reageert erg snel en gaat ook soepel over in de verschillende schermen. Verder draait hij op android. Je kunt via internet ook altijd een nieuwe versie op je telefoon zetten van android zelf. Zorg er wel voor dat je dan een versie hebt die van samsung zelf komt. Mochten er iets mis zijn kom je niet in de problemen door een illegale versie. Android is erg gebruikersvriendelijk. Zo ook heeft mijn schoonmoeder het geleerd om het te gebruiken. En die is toch vrij a-technisch. Wanneer een bedrijf dit voor elkaar krijgt hebben ze toch iets goed gedaan.

Android.

Android  werkt erg fijn. Je bent hiervoor een stuk minder geld kwijt dan voor een iphone. Dat is al gunstig op zich. Verder heb je ook nog eens meer vrijheid. Je eigen achtergrond instellen, een klok op je scherm, of juist het weer. Bijna alles is mogelijk. Er zijn al een aantal applicaties (of ook wel apps) voor je op de telefoon gezet. Al het andere dat je wilt hebben kun je halen in de android market, deze staat al op je telefoon. Het grote voordeel van de android market is dat er erg veel gratis apps zijn die je zo kan downloaden. Uiteraard zullen er ook altijd apps blijven waarvoor ze willen dat je betaald. Wel zuller er altijd mensen zijn die deze dan ook weer illegaal uitbrengen, of gewoon simpelweg nabouwen. De apps die gratis zijn bevatten dan wel reclame. Maar dit stoort bijna niet. Je klikt er wel eens per ongelijk op maar dan kun je de website die opent ook zo weer sluiten.

Camera.

Van telefoon hoef je meestal geen goede kwaliteit foto's te verwachten. Zoem vooral niet te veel in als je een foto bekijkt. Je ziet dan al snel dat deze niet van een erg goede kwaliteit is. Uiteraard is de foto duidelijker wanneer er meer ligt aanwezig is. Ook in het donker (mits er iets van ligt aanwezig is) kan de camera nog steeds objecten herkennen. Dit in tegenstelling tot andere telefooncamera's. De foto's die je dan maakt zullen niet scherp zijn maar je hebt wel een idee wat er gaande was.

De batterij.

Over het uithoudingsvermogen van de batterij kun je discusieren. Maar vergeet niet dat een smartphone eigenlijk een kleine computer is. Wanneer je dit vergelijkt met een 'normale' telefoon houdt de batterij het inderdaad erg kort vol. Maar het ligt er ook maar net aan wat je doet. Controleer je om de minuut je e-mail en ben je gelijktijdig ook nog muziek aan het luisteren en spelletjes aan het spelen. Tja, dan gaat de batterij erg snel leeg. Ook kan het zijn dat de batterij snel leegraakt zonder dat je de hele dag iets doet. Dan kan het liggen aan een app die op de achtergrond draait. Wanneer je deze dan verwijderd zal je batterij het weer langer volhouden. Bij weinig intensief gebruik houdt je batterij het makkelijk 2 dagen vol. Wanneer je intensief gebruikt maakt zal hij het een dag vol houden. Ben je nonstop bezig, nou ja, dan zie je het vanzelf hoe snel deze leeg loopt. Je hebt hem dan immers toch in je handen.

Zijn er ook nog tegenvallers?

Er zijn nog wat kleine minpuntjes. Soms kan de telefoon was langzaam reageren. Dit komt door de firmware die erop zit. Wanneer er een nieuwe versie uit is kan je deze zoals verteld weer up to date maken. Misschien dat het 'hakkelen' daarmee weer enigsinds verholpen is. Daarnaast heb ik het natuurlijk ook gehad over de camera die niet optimaal is. Maar daarvoor, vind ik, moet je dan ook gewoon een foto camera kopen. Die zijn er tenminste voor gemaakt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 19
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie electronica-telecom

Code telemarketing hoe werkt die precies voor consumenten

consumenten dienen beschermd te worden door de code telemarketing, maar hoe werkt dat precies.

De smartphone, of mobiele telefoon, is essentieel vandaag den dag.

Wie kan er nog zonder smartphone tegenwoordig, de smartphone is essentieel voor de moderne mens.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Na ATF, Greenpoint en GSM nu 3G en 4G. Netwerken worden steeds sneller. Wat zijn de verschillen tussen 3G en 4G mobiele telefonie netwerken ?

Senseo Koffiezetapparaat

Artikel over Senseo. Een koffiezetapparaat dat zeer populair is in ons land. Lees er nu meer over.

I-Phones op het front

Hallo schat? Ja nu even niet, zit midden in een bombardement..

Zelfbouw zonnepaneel, zelf goedkope zonnepaneel maken

Bouw goedkoop je eigen zonnepaneel en wek goedkope zonne-energie op.

Facebook voor Android

Facebook voor op Adroid, hoe het werkt.

Verzekerd van je smartphone

Verzekering voor je mobiele telefoon. Zin of onzin?

Waarom willen mensen steeds de nieuwste iPhone of smartphone?

Waarom staan mensen steeds weer in de rij voor de nieuwste iPhone of Smartphone?

Hoe kom je, legaal, aan een smartphone met 4.5 inch qHD scherm voor maar € 60,-

Voor maar € 60,- een stijlvolle en gebruiksvriendelijke smartphone, hoe kan dat?

Hoe vervuilend is de productie van goedkope zonnepanelen.

Zonne-energie is schoon maar is de productie van goedkope zonnepanelen ook goed voor het milieu?

Apple versus Android

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Lees dan dit artikel.

Betaalbare mediaspelers vergelijken

Als je opzoek bent naar een betaalbare mediaspeler is deze vergelijking een interessante

Eenvoudig en goedkoop zelf het glas vervangen van je Samsung telefoon.

Ook jij kunt, voor maar 7 euro, zelf het glas vervangen van je Samsung telefoon.

De wondere wereld van mobiele telefonie

Mobiele telefonie van toen en nu

De onbegrensde mogelijkheden van een tablet

Tablets zijn net als smartphone's helemaal van 2013. Ook onze koning maakt er graag gebruik van. Dat is helemaal niet gek, want je kunt zo veel doen met een tablet.

Sennheiser HD 201, perfect geluid en comfortabel

De koptelefoon Sennheiser HD 201 is van uitstekende kwaliteit. Zowel wat betreft geluid, als ook draagcomfort en een goede prijs.

De beste navigatie, de goedkoopste navigatie

Overzicht van de best geteste navigatiesystemen, de beste koop, het best beoordeeld en de voordeligste keus.

Prepaid bellen

Prepaid bellen met Lebara.

06-nummer traceren

5 Tips om een 06-nummer te achterhalen

wat is een smartphone?

tegenwoordig hoor je overal wel eens het woord smartphone vallen maar wat is dat nou eigenlijk?

Hoe zet ik bestanden op de SD-kaart van mijn Android-telefoon?

Geeft je telefoon ook vaak zo'n melding aan dat je geheugen vol zit? Kom via dit artikel erachter hoe je makkelijk en snel bestanden kunt overzetten naar je SD-kaartje wat vaak niet automatisch gebeurd.

Wat is WhatsApp messenger?

wat is whatsapp messenger voor smartphones ?

Apple betaalt 21 Miljoen dollar voor een stationsklok

Apple moet dit flinke bedrag betalen omdat een de Zwitserse spoorwegen patent hebben op de klok en apple exact dezelfde klok in al haal mobiele toestellen gebruikt.

De goedkoopste simlockvrije smartphone, de nieuwste Samsung Galaxy

Supper aanbieding, de nieuwste Samsung Galaxy y Young voor maar € 59,- !