Wat heeft de NASA te maken met de Big Green Egg barbecue?


Publicatie datum:

Je zou het misschien niet denken, maar de NASA heeft de basis gelegd voor deze barbecue

Gesponsorde koppelingen

Het is geen logisch verband, maar toch is het zo. De Amerikaanse ruimtevaart organisatie, NASA, heeft de basis gelegd voor het ontstaan van de big green egg, een revolutionaire barbecue.

Toen in de jaren ’50 Amerikaanse soldaten gelegerd waren in Japan, kwamen ze in aanraking met een kleioven, een ‘Kamado’, die de Japanners gebruikten bij het bereiden van hun voedsel. Het Aziatische ontwerp van deze op houtskool gestookte oven is al meer dan 3000 jaar oud. De Amerikanen ontdekten hoe prettig deze kleioven in gebruik was en introduceerden hem in het thuisland. Dit model vormde de inspiratie voor de Big Green Egg barbecue, die sindsdien een grote verandering heeft doorgemaakt onder invloed van de ruimtevaart.

Van ruimtevaart technologie tot barbecue

In 1974 opende het bedrijf dat de Big Green Egg barbecue heeft ontwikkeld haar deuren in Atlanta. Eerst werden Japanse en Chinese kamado’s geïmporteerd. In de jaren ’70 veel nieuwe materialen werden ontwikkeld dankzij het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. Omdat de NASA hele hoge veiligheidsnormen hanteerde voor de ruimtevaart, werden hoogwaardige keramieksoorten vereist. Big Green Egg onderzocht deze keramieksoorten en glazuren en ontdekte dat deze geschikt waren voor de kamado.

De onverwoestbare Big Green Egg barbecue

Zo kwam het dat de huidige Big Green Egg barbecue werd ontwikkeld met voor de ruimtevaart ontwikkelde keramieksoorten! Het grote verschil met natuurlijke klei of gewone keramieksoorten is dat deze veel sterker, duurzamer, weerbestendiger zijn en warmte beter isoleren. Zo kan de keramiek van de Big Green Egg barbecue meer dan honderdduizend keer verhit worden en afkoelen, zonder dat er ook maar iets van de kwaliteit verloren gaat! Keramiek is bovendien ook heel gemakkelijk schoon te houden. De barbecue is uniek door haar bijzondere keramiek en fascinerende geschiedenis. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Lamsrib met rozemarijn en ansjovis

Een heerlijk Italiaans stuk vlees binnen 30 minuten klaar!

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Broodroosters door de jaren heen

Hoe broodroosters er vroeger uitzagen en hoe de vormgeveing door de jaren veranderde.

Waar aardbeien al niet goed voor zijn.

Aardbeien zijn een smaakvol en goed voor ons lichaam

Lekkere koude snelle wraps

Deze wraps zijn snel en gemakkelijk te maken en erg handig voor onderweg

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Hoe maak je kruidenboter?

Origineel recept voor kruidenboter

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Afvallen: Hoe moet het wel?

Tips voor blijvend gewichtverlies

Pasta met vleesreepjes

simpel, snel en goedkoop koken!

Recept - appelflappen - dessert

Een receptje voor appelflappen.

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Gezonde voeding, wel echt gezond?

Is het eten waarvan we denken dat het gezond is wel echt gezond?

Wok - Chinese kool - garnalen - ham - wokgerecht

Chinese kool op 2 verschillende manieren in de wok klaargemaakt. Niets zo snel klaar, niets zo lekker.

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

pompoensoep

lekkere soep voor elk seizoen

Spaghetti met broccoli en hammetjes

Een snel en makkelijk recept voor een lekkere en gezonde maaltijd.

Overheerlijke raapstelensoep!

Heerlijke raapstelensoep met curyballetjes!

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Mexicaanse kaasfingers met tomatensalsa

Maak eens een keer iets anders om te serveren op uw feestje of als voorgerechtje. Uw gasten zullen hun vingers aflikken bij deze lekkere kaasfingers.

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Spaghetti met olijven

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!