Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student


Publicatie datum:

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Gesponsorde koppelingen

Als student is het voor mij niet gemakkelijk om altijd de inspiratie en tijd te vinden om een gerechtje voor mezelf klaar te maken. Thuis heb ik altijd gezond en goed gegeten, en dat wou ik meenemen op kot!

Dit was oorspronkelijk een vegetarisch gerechtje, maar voeg er wat gehakt aan toe en vleeseters zullen garanti ook smullen!

Dit gerechtje is gemaakt voor 4 personen. Ook al ben ik alleen op kot, is het gemakkelijker om meteen een grote hoeveelheid saus klaar te maken, en dit achteraf gewoon in te vriezen als ik nog over heb.

Zo ging ik te werk:

In de supermarkt kocht ik het volgende:

- Een blik gepelde tomaten (500 gram)

- 1 courgette

- 6 champignons

- 2 uien

- 2 teentjes look

- room (naar gewenste hoeveelheid)

- zout/peper

- eventueel gehakt

 

Stap 1: Om jezelf achteraf een hoop werk en tijd te besparen, hak je best meteen al de groenten fijn. Ik hak eerst de uien en knoflook fijn, en vervolgens de courgette en champignons. In principe kun je in dit gerechtje de groenten gebruiken die je zelf wil, bijvoorbeeld wortels

Stap 2: Zet je pan op het vuur en laat deze lang genoeg opwarmen. Voeg olijfolie toe. Voeg in de pan vervolgens de fijngehakte uien en look toe. Doe dit op een gemiddeld vuurtje. Deze moeten een licht goudkleurig kleurtje krijgen. Voor de vleeseters onder jullie: voeg in dit geval nu ook het gehakt toe.

Stap 3: Wanneer dit is gebeurd, voeg je het blik fijngepelde tomaten toe. Met een houten spatel duw ik de tomaten open, om nog wat geconcentreerd sap te krijgen. De resterende stukken haal ik eruit. 

Stap 4: Nu kan je ook alle andere groenten toevoegen, in dit geval dus de courgette en champignons. Nu voeg ik ook peper en zout toe. Af en toe proef ik eens om te controleren of er meer kruiding nodig is en om te weten wanneer de saus voor mij perfect is.

Stap 5: Nu voeg ik ook water toe in een pot en laat ik deze koken. Aan dit water voeg ik ook wat zout toe. Eenmaal het water aan het koken is, voeg ik de pasta toe.

Stap 6: Nu is het een kwestie van multitasking: Maken dat het water van de pasta niet overloopt en ervoor zorgen dat de pastasaus perfect blijft/wordt! Wanneer ik zie dat ik bijna klaar ben, voeg ik nog wat room toe aan mijn saus, zodat alles romiger wordt. Doe dit beetje bij beetje en proef continu, want teveel room smaakt niet zo lekker. 

Stap 7: Haal de pastasaus van het vuur en giet de pasta af. Geniet vervolgens van een lekker, goedkoop, simpel en snel klaargemaakt topgerechtje!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente

Cocktails voor de Decembermaand

Cocktails voor de gezellige Decembermaand

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

Vegetarisme: de weg naar een betere toekomst?

Waarom men besluit vegetariër te worden.

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Hoe maak ik worteltjestaart?

Heerlijke worteltjestaart uit de Amerikaanse keuken.

Recept jachtsaus

Recept heerlijke jachtsaus

Hoe maak je paella?

Beschrijving van paella inclusief recept

Recept: Makkelijke en snelle koekjes

Recept voor simpele maar lekkere koekjes.Snel en makkelijk te bereiden!

Makkelijkste broodje zalm ooit

Het makkelijkste en lekkerste broodje zalm ooit

Een heerlijk grapefruit-yoghurtijs!

Een heerlijk toetje voor in de lente!

Basisrisotto

Dit is een zeer eenvoudig en veelzijdig gerecht waarmee je zeker indruk maakt op gasten!

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Italiaanse rosemarijnscampi's

Italiaanse Gambeoni al rosmarino!

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Frisse spinaziesalade met spekjes en pijnboompitjes

Een zomerse gemakkelijk te bereiden salade

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

whisky het proberen waard.

Whisky is een drank die je als zovelen moet leren waarderen, maar als het eenmaal zover is dan is er prima van te genieten.

Hoe moeilijk is vegetarisch eten

Tips en makkelijke recepten

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip