Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student


Publicatie datum:

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Gesponsorde koppelingen

Als student is het voor mij niet gemakkelijk om altijd de inspiratie en tijd te vinden om een gerechtje voor mezelf klaar te maken. Thuis heb ik altijd gezond en goed gegeten, en dat wou ik meenemen op kot!

Dit was oorspronkelijk een vegetarisch gerechtje, maar voeg er wat gehakt aan toe en vleeseters zullen garanti ook smullen!

Gesponsorde koppelingen

Dit gerechtje is gemaakt voor 4 personen. Ook al ben ik alleen op kot, is het gemakkelijker om meteen een grote hoeveelheid saus klaar te maken, en dit achteraf gewoon in te vriezen als ik nog over heb.

Zo ging ik te werk:

In de supermarkt kocht ik het volgende:

- Een blik gepelde tomaten (500 gram)

- 1 courgette

- 6 champignons

- 2 uien

- 2 teentjes look

- room (naar gewenste hoeveelheid)

- zout/peper

- eventueel gehakt

 

Stap 1: Om jezelf achteraf een hoop werk en tijd te besparen, hak je best meteen al de groenten fijn. Ik hak eerst de uien en knoflook fijn, en vervolgens de courgette en champignons. In principe kun je in dit gerechtje de groenten gebruiken die je zelf wil, bijvoorbeeld wortels

Stap 2: Zet je pan op het vuur en laat deze lang genoeg opwarmen. Voeg olijfolie toe. Voeg in de pan vervolgens de fijngehakte uien en look toe. Doe dit op een gemiddeld vuurtje. Deze moeten een licht goudkleurig kleurtje krijgen. Voor de vleeseters onder jullie: voeg in dit geval nu ook het gehakt toe.

Stap 3: Wanneer dit is gebeurd, voeg je het blik fijngepelde tomaten toe. Met een houten spatel duw ik de tomaten open, om nog wat geconcentreerd sap te krijgen. De resterende stukken haal ik eruit. 

Stap 4: Nu kan je ook alle andere groenten toevoegen, in dit geval dus de courgette en champignons. Nu voeg ik ook peper en zout toe. Af en toe proef ik eens om te controleren of er meer kruiding nodig is en om te weten wanneer de saus voor mij perfect is.

Stap 5: Nu voeg ik ook water toe in een pot en laat ik deze koken. Aan dit water voeg ik ook wat zout toe. Eenmaal het water aan het koken is, voeg ik de pasta toe.

Stap 6: Nu is het een kwestie van multitasking: Maken dat het water van de pasta niet overloopt en ervoor zorgen dat de pastasaus perfect blijft/wordt! Wanneer ik zie dat ik bijna klaar ben, voeg ik nog wat room toe aan mijn saus, zodat alles romiger wordt. Doe dit beetje bij beetje en proef continu, want teveel room smaakt niet zo lekker. 

Stap 7: Haal de pastasaus van het vuur en giet de pasta af. Geniet vervolgens van een lekker, goedkoop, simpel en snel klaargemaakt topgerechtje!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

partysnack Pigs in a blanket!

Heerlijk simpele partysnack.

Stamppot Mei raap

Ik wil jullie kennis laten maken met een knolgewas die nu in de winkel ligt. Je kunt de Mei raap als salade gebruiken of een soep, maar ook stoven, bakken, poffen, koken en zelfs frieturen

Gevulde kip uit de oven

Makkelijk en heerlijk recept voor gevulde kip

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken