Het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.


Publicatie datum:

Eindelijk, na meer dan 130 jaar, is het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Gesponsorde koppelingen

Er zijn heel veel soorten Cola op de markt. Er is er echter maar één de echte, dit is Coca Cola. Het recept van Coca Cola werd altijd als geheim beschouwd maar eindelijk is het dan toch ontrafelt

.Geheime recept Coca cola

Gesponsorde koppelingen

Ontstaan van coca cola:

Coca Cola is in 1886 ontstaan doordat in de stad waar de bedenker van Coca Cola, John Pemberton,  woonde een algeheel verbod op alle alcoholische dranken werd uitgevaardigd waardoor hij zijn populaire energie drank “Pemberton's French wine coca”* niet meer mocht verkopen. Door dit verbod zag hij zich genoodzaakt om de Bordeauxwijn in zijn “Pemberton's French wine coca” te vervangen door een siroop en de naam te veranderen in “Coca Cola”.

Vin Marian

*Pemberton's French Wine Coca:

“Pemberton's French wine coca” was geen uitvinding van John Pemberton. Het was een van oorsprong Franse drank die onder de naam “Vin Mariani” al in 1863, door de in Parijs gevestigde Corsicaan Angelo Mariani, op de markt werd gebracht. “Vin Mariani” bestond uit een combinatie van Bordeauxwijn en coca-extract. “Vin Mariani” werd in korte tijd heel populair in Noord- en Zuid-Amerika en Azië door aanbevelingen van beroemdheden als Koningin Victoria, de Amerikaanse president McKinley en  de pauselijke goedkeuring door Leo XIII, die Angelo Mariani zelfs met een speciale gouden medaille onderscheidde.

Coca Cola Etiket

De doorbraak van coca cola:

De op “Pemberton's French wine coca” gebaseerde Coca Cola werd in eerste instantie verkocht als een dikke siroop die je zelf met water aan moest lengen. Coca Cola werd echter pas echt populair  toen een barman op het idee kwam om de siroop aan te lengen met koolzuurhoudend water.

Coca Cola flesjes

Het geheime recept van coca cola:

Het geheime recept van coca cola was dus een siroop met coca-extract. In tegenstelling tot de wat algemeen gedacht wordt zijn de ingrediënten van Coca-Cola niet geheim. Sterker nog, de ingrediënten van Coca-Cola staan gewoon op iedere verpakking.

Coca Cola meisje

Hoofdbestandelen coca cola:

De hoofd bestanddelen zijn, koolzuurhoudend water, sacharose (suiker), E338 fosforzuur (smaakversterker en conserveringsmiddel), E150d karamel (zorgt voor de bruine kleur), 0,1 gram cafeïne per liter, arabische gom, kolanoten, cocabladeren (farmaceutisch restproduct van de productie van medicinale cocaïne voor het gebruik waarvan Coca Cola een speciale vergunning heeft gekregen van de Verenigde Naties) en tenslotte de smaakstof met de naam 7x.*

Coca Cola meisje

*geheim van de smaak van coca cola, 7x:
Het geheim van de smaak van Coca Cola zit hem in de smaakstof met de code naam 7x. 7x bestaat uit een mengsel van alcohol, sinaasappelolie, limoenolie, muskaatolie, korianderolie, kaneelolie en oranjebloesemolie. Het geheim van de specifieke Coca Cola smaak is de mengverhouding van deze 7 stoffen.

Coca Cola meisje

Conclusie:
Ondanks dat het recept van Coca Cola door iedereen is te imiteren is het voor de concurrenten van Coca Cola, doordat Coca Cola een speciale vergunning heeft gekregen van de Verenigde Naties voor de handel in uitgeextraheerde coca bladeren, in de praktijk onmogelijk om Coca Cola exact na te maken.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Broodpudding - dessert

Recept voor de bereiding van een overheerlijke broodpudding aangevuld met krenten rozijnen.

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak