Recept voor bosbessentaart, bosbessen


Publicatie datum:

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Gesponsorde koppelingen

Je hoeft echt niet naar de warme bakker toe voor een lekkere taart. Met een beetje moeite kun je zelf de heerlijkste taarten baken. Lees hier hoe je eenvoudig zelf een bosbessentaart kunt bakken.

bosbessentaart

Benodigdheden voor het maken van een bosbessentaart:

Voor de bereiding van een bosbessentaart heb je de volgende spullen nodig. Allereerst natuurlijk een oven. Verder heb je nodig een bakblik (het handigst is een springvorm waarbij de opstaande rand met een bajonetsluiting geopend kan worden zodat de bodem eruit kan), een beslagkom, een pan, een maatbeker, een elektrische mixer,  een pollepel, een eetlepel, een mes, vetvrij papier, aluminiumfolie en gedroogde bonen.

bosbessentaart

Ingrediënten:
Voor de kruimeldeeg bodem heb je 160 gr witte bloem, 1/2 theelepel zout, 85 gr koude boter, in blokjes gesneden en ijskoud water nodig. Voor de vulling heb je 165 gr roomkaas (Philadelphia), 1 theelepel vanille-extract, 1 eetlepel room, 165 ml water, 3 eetlepels maïzena, 150 gr suiker, 450 gr bosbessen, 1 klein snufje zout, 1 eetlepel citroensap en 15 gr boter nodig.

Bereidingswijze:

Bodem:

Eerst maakje de bodem. Dit gaat als volgt; Pak je beslagkom en meng de bloem en het zout. Meng dit vervolgens met de elektrische mixer met de boter en voeg zoveel eetlepels van het ijskoude water toe totdat het deeg aan elkaar blijft plakken en alle bloem van de zijkanten gebruikt is. Als het deeg goed gemengd is rol je het in cirkels met een diameter van 23 cm plus randen tussen twee lagen vetvrij papier. Zet dit 15 minuten in de koelkast. Verwarm nu de oven voor op 230 C (gasoven stand 8). Haal na 15 minuten het deeg uit de koelkast en rol het tussen het vetvrije papier vandaan. Leg dan het deeg in een 23 cm springvorm. Prik vervolgens de bodem in met een vork en bedek het deeg met aluminiumfolie en gedroogde bonen. Bak het deeg in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Verlaag vervolgens de oventemperatuur tot 180 C (gasoven stand 4) en bak nog eens 10 minuten. Haal na totaal 02 minuten de bodem uit de oven, verwijder de folie en de bonen en gooi deze weg, en laat nu de bodem volledig afkoelen voordat je de vulling erover giet.

bosbessentaart

Afsmeerlaag:

Daarna maak je de afsmeerlaag, dit gaat als volgt; Meng de roomkaas, vanille en room met behulp van een elektrische mixer tot een romig geheel. Als het een mooie egale romige substantie is geworden verdeel over je het over de afgekoelde taartbodem.

Vulling:

Tenslotte maak je de afsmeerlaag, dit gaat als volgt; Meng een paar eetlepels van de 65 ml water met de maïzena tot het een mooie gladde massa wordt. Doe nu de helft van de bosbessen in een pan met dikke bodem met het resterende water, suiker en zout en breng ze aan de kook. Roer de maïzena erdoor en laat verder koken, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dik en helder is. Haal dan de bosbessen van het vuur. Roer vervolgens het citroensap en de boter erdoor tot de boter volledig gesmolten is. Doe de overige bosbessen erbij en giet het onmiddellijk en voorzichtig over de taartbodems, strijk glad indien nodig. Laat het geheel nu gedurende tenminste een uur opstijven. Bewaar de taart in de koelkast en haal hem er 30 minuten voor het opdienen uit.

Eet smakelijk!!

bosbessentaart

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Serveer een High tea

Verras je vrienden en familie met een originele, zelfgemaakte High Tea.

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Overheerlijke raapstelensoep!

Heerlijke raapstelensoep met curyballetjes!

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Heerlijke nachos

Hoe maak je zelf heerlijke nacho's? Lekker voor een feestje of voor thuis.

Ananas-grapefruit-crumble

recept voor nagerecht

Recept kalfsvlees - Kalfsvleesrol met worst - vleesgerecht

De kalfsvleesrol met worst is een uitstekend te combineren gerechtje met spinazie en aardappelpuree.

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

Gevulde kip uit de oven

Makkelijk en heerlijk recept voor gevulde kip

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

Gevulde appeltjes van oranje (Toetje)

gevulde sinasappel koud geserveerd

Tien tips om af te vallen

Tips om te jou te helpen op je streefgewicht te komen

Spinazieschotel met gebakken aardappelen - 670 calorieën per persoon

Het recept voor een spinazieschotel met aardappelen, een stevige maaltijd en door vele geliefd.

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Een fris zomers gerecht

Aardbeiensorbet

Deze aardbeiensorbet is een ware streling voor je zintuigen, gezond en erg makkelijk om te maken. Een aanrader voor sorbetliefhebbers !

Watermeloen is gezond!

Goed voor de dorst, heerlijk verfrissend en vol met vitaminen.

Aardpeerschotel met prei en hazelnoten

Recept voor een ovenschotel met aardperen, prei, aardappelen en hazelnoten