Recept voor bosbessentaart, bosbessen


Publicatie datum:

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Gesponsorde koppelingen

Je hoeft echt niet naar de warme bakker toe voor een lekkere taart. Met een beetje moeite kun je zelf de heerlijkste taarten baken. Lees hier hoe je eenvoudig zelf een bosbessentaart kunt bakken.

bosbessentaart

Benodigdheden voor het maken van een bosbessentaart:

Voor de bereiding van een bosbessentaart heb je de volgende spullen nodig. Allereerst natuurlijk een oven. Verder heb je nodig een bakblik (het handigst is een springvorm waarbij de opstaande rand met een bajonetsluiting geopend kan worden zodat de bodem eruit kan), een beslagkom, een pan, een maatbeker, een elektrische mixer,  een pollepel, een eetlepel, een mes, vetvrij papier, aluminiumfolie en gedroogde bonen.

bosbessentaart

Ingrediënten:
Voor de kruimeldeeg bodem heb je 160 gr witte bloem, 1/2 theelepel zout, 85 gr koude boter, in blokjes gesneden en ijskoud water nodig. Voor de vulling heb je 165 gr roomkaas (Philadelphia), 1 theelepel vanille-extract, 1 eetlepel room, 165 ml water, 3 eetlepels maïzena, 150 gr suiker, 450 gr bosbessen, 1 klein snufje zout, 1 eetlepel citroensap en 15 gr boter nodig.

Bereidingswijze:

Bodem:

Eerst maakje de bodem. Dit gaat als volgt; Pak je beslagkom en meng de bloem en het zout. Meng dit vervolgens met de elektrische mixer met de boter en voeg zoveel eetlepels van het ijskoude water toe totdat het deeg aan elkaar blijft plakken en alle bloem van de zijkanten gebruikt is. Als het deeg goed gemengd is rol je het in cirkels met een diameter van 23 cm plus randen tussen twee lagen vetvrij papier. Zet dit 15 minuten in de koelkast. Verwarm nu de oven voor op 230 C (gasoven stand 8). Haal na 15 minuten het deeg uit de koelkast en rol het tussen het vetvrije papier vandaan. Leg dan het deeg in een 23 cm springvorm. Prik vervolgens de bodem in met een vork en bedek het deeg met aluminiumfolie en gedroogde bonen. Bak het deeg in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Verlaag vervolgens de oventemperatuur tot 180 C (gasoven stand 4) en bak nog eens 10 minuten. Haal na totaal 02 minuten de bodem uit de oven, verwijder de folie en de bonen en gooi deze weg, en laat nu de bodem volledig afkoelen voordat je de vulling erover giet.

bosbessentaart

Afsmeerlaag:

Daarna maak je de afsmeerlaag, dit gaat als volgt; Meng de roomkaas, vanille en room met behulp van een elektrische mixer tot een romig geheel. Als het een mooie egale romige substantie is geworden verdeel over je het over de afgekoelde taartbodem.

Vulling:

Tenslotte maak je de afsmeerlaag, dit gaat als volgt; Meng een paar eetlepels van de 65 ml water met de maïzena tot het een mooie gladde massa wordt. Doe nu de helft van de bosbessen in een pan met dikke bodem met het resterende water, suiker en zout en breng ze aan de kook. Roer de maïzena erdoor en laat verder koken, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dik en helder is. Haal dan de bosbessen van het vuur. Roer vervolgens het citroensap en de boter erdoor tot de boter volledig gesmolten is. Doe de overige bosbessen erbij en giet het onmiddellijk en voorzichtig over de taartbodems, strijk glad indien nodig. Laat het geheel nu gedurende tenminste een uur opstijven. Bewaar de taart in de koelkast en haal hem er 30 minuten voor het opdienen uit.

Eet smakelijk!!

bosbessentaart

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Pavlova recept

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Coca Cola

Informatie over het ontstaan van Coca-cola en Coca-cola nu.

Makkelijk Marokkaans vis recept

Heerlijk Marokkaans en vooral makkelijk vis recept

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Ouderwetse prei met gehaktballetjes

Zin in een ouderwets lekkere warme maaltijd, probeer dit eens!

recept - hapjes - borrelhapjes

Houdt u van borrelhapjes? Hier enkele receptjes.

Watermeloen is gezond!

Goed voor de dorst, heerlijk verfrissend en vol met vitaminen.

Een frisse pastasalade maken? Kinderspel!

Als lichte maaltijd of als bijgerechtje bij de barbecue is deze pastasalade heerlijk. Ook geschikt voor koken met kinderen.

4 Heerlijke cocktails met aardbeien

4 Heerlijke cocktails met aardbeienlikeur of aardbeiensiroop!

Salade met boursin mini's

Makkelijk en lekker!

Gekarameliseerde witlof stronken

gekarameliseerde witlof, heerlijk bijgerecht en snel klaar.

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.

Risotto primavera

Heerlijke risotto met veel verse groente!

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Vegetarisch gevulde courgette

Een simpel vegetarisch bijgerecht, wat er op een bord speciaal uitziet. Bevat veel groentes.

Cajun salade uit Louisiana

Eer rijpe tomaten-basilicumsalade voor in de zomer, zonder zout

Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?

Voor heel veel jongens is bierdrinken stoer en Amstel Radler voor watjes. Toch is Amstel Radler een succes. Wat is het geheim van het succes van Amstel Radler?