Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2


Publicatie datum:

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

Gesponsorde koppelingen

In mijn artikel zelf croissantjes maken deel 1, heb ik uitgebreid beschreven hoe je op ambachtelijke wijze, net als de Fransen, de heerlijkste croissantjes moet maken. Omdat ik uit ervaring weet dat de meeste mensen dit in de praktijk nooit zullen doen heb ik besloten om een vervolgartikel te schrijven voor al die mensen die gewoon ’s ochtends wakker worden en denken, “ik heb wel zin in warme croissantjes”.

Eenvoudig zelf croissantjes maken deel 2

Eenvoudig en snel zelf croissantjes maken:

De oplossing om snel en eenvoudig binnen 10 minuten de heerlijkste croissantjes te maken is in 1974 bedacht door de firma Danone. Zij bedachten een manier om dunne plakken voorgerezen croissantendeeg betaalbaar op de markt te brengen door ze per plak, voorzien van “afscheurranden”, strak op te rollen met een spiraalvormig stuk melkpakkenkarton eromheen zodat in opgerolde toestand een cilindervorm ontstaat. Door het karton te voorzien van een iets groter spiraalvormig zelfklevend etiket en de op deze manier verkregen afgesloten kartonnen cilinder boven en onder af te sluiten met een blikken dekseltje ontstond een stevige transportbestendige verpakking.

Eenvoudig zelf croissantjes maken deel 2Eenvoudig zelf croissantjes maken deel 2

Danerolle:
De firma Danone is een Frans voedingsmiddelbedrijf. De door hen bedachte afbakcroissantjes worden in Nederland op de markt gebracht onder de naam Danerolles. Het eerste deel van de naam komt van de fabrieksnaam Danone en het tweede deel van de naam is een afgeleide van het franse woord rouler, wat oprollen betekend. Ze zijn verkrijgbaar in drie maten, de kleinste maat Danerolles heten “Party Croissants”, deze zijn verpakt per 24 stuks. De middelgrote maat Danerolles heten “Croissants”, deze zijn verpakt per 6 stuks. De grootste maat Danerolles heten “Super Croissants”, deze zijn verpakt per 6 stuks.

Eenvoudig zelf croissantjes maken deel 2

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
De bereiding van de Danerolles is echt supermakkelijk en begint met het openmaken van de verpakking. Bovenaan zit een zilveren lipje aan het om de cilinder gewikkelde zelfklevende etiket. Als je hieraan trekt en de zelfklevende wikkel losscheurt “PLOPT” de Danerolles verpakking spontaan open. Rol vervolgens de dunne plak deeg uit. Maak de driehoekig gevormde voorgestanste Croissantplakjes los. Leg vervolgens een driehoekig plakje in de lengte voor je met de punt van je af. Rol het midden van de basis van de driehoek op naar de punt van de driehoek. Pak het ontstane deegrolletje op en leg het in een halve maan vorm op een van bakpapier voorziene bakplaat. Herhaal dit met de andere deegplakjes. Smeer eventueel naar smaak wat boter of koffiemelk op de deegrolletjes “ET VOILA” (“en ziedaar”) 6 (of) 24 croissantjes. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en wacht tot de croissantjes, na een minuut of zes, goudbruin zijn.

Eet smakelijk…….

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Garnalencocktail

Een makkelijk recept voor een heerlijke garnalencocktail.

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Spinazie a la crème

Makkelijk te bereiden vegetarisch recept met spinazie

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

Varkenshaas in ketjapsaus - snel, simpel en lekker

Een lekker gerecht met varkenshaas voor de snelle keuken.

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Heerlijke asperges!

Heerlijke asperges met eieren en ham!

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

4 Heerlijke cocktails met aardbeien

4 Heerlijke cocktails met aardbeienlikeur of aardbeiensiroop!

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Soda club

Soda Club biedt ons een oplossing om de afval van drankverpakkingen te vermijden. Lees hier hoe je deze niet moet gebruiken.

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Ook bij regenachtige dagen lekker grillen met de grillpan

grillpan