Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2


Publicatie datum:

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

Gesponsorde koppelingen

In mijn artikel zelf croissantjes maken deel 1, heb ik uitgebreid beschreven hoe je op ambachtelijke wijze, net als de Fransen, de heerlijkste croissantjes moet maken. Omdat ik uit ervaring weet dat de meeste mensen dit in de praktijk nooit zullen doen heb ik besloten om een vervolgartikel te schrijven voor al die mensen die gewoon ’s ochtends wakker worden en denken, “ik heb wel zin in warme croissantjes”.

Eenvoudig zelf croissantjes maken deel 2

Eenvoudig en snel zelf croissantjes maken:

De oplossing om snel en eenvoudig binnen 10 minuten de heerlijkste croissantjes te maken is in 1974 bedacht door de firma Danone. Zij bedachten een manier om dunne plakken voorgerezen croissantendeeg betaalbaar op de markt te brengen door ze per plak, voorzien van “afscheurranden”, strak op te rollen met een spiraalvormig stuk melkpakkenkarton eromheen zodat in opgerolde toestand een cilindervorm ontstaat. Door het karton te voorzien van een iets groter spiraalvormig zelfklevend etiket en de op deze manier verkregen afgesloten kartonnen cilinder boven en onder af te sluiten met een blikken dekseltje ontstond een stevige transportbestendige verpakking.

Eenvoudig zelf croissantjes maken deel 2Eenvoudig zelf croissantjes maken deel 2

Danerolle:
De firma Danone is een Frans voedingsmiddelbedrijf. De door hen bedachte afbakcroissantjes worden in Nederland op de markt gebracht onder de naam Danerolles. Het eerste deel van de naam komt van de fabrieksnaam Danone en het tweede deel van de naam is een afgeleide van het franse woord rouler, wat oprollen betekend. Ze zijn verkrijgbaar in drie maten, de kleinste maat Danerolles heten “Party Croissants”, deze zijn verpakt per 24 stuks. De middelgrote maat Danerolles heten “Croissants”, deze zijn verpakt per 6 stuks. De grootste maat Danerolles heten “Super Croissants”, deze zijn verpakt per 6 stuks.

Eenvoudig zelf croissantjes maken deel 2

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
De bereiding van de Danerolles is echt supermakkelijk en begint met het openmaken van de verpakking. Bovenaan zit een zilveren lipje aan het om de cilinder gewikkelde zelfklevende etiket. Als je hieraan trekt en de zelfklevende wikkel losscheurt “PLOPT” de Danerolles verpakking spontaan open. Rol vervolgens de dunne plak deeg uit. Maak de driehoekig gevormde voorgestanste Croissantplakjes los. Leg vervolgens een driehoekig plakje in de lengte voor je met de punt van je af. Rol het midden van de basis van de driehoek op naar de punt van de driehoek. Pak het ontstane deegrolletje op en leg het in een halve maan vorm op een van bakpapier voorziene bakplaat. Herhaal dit met de andere deegplakjes. Smeer eventueel naar smaak wat boter of koffiemelk op de deegrolletjes “ET VOILA” (“en ziedaar”) 6 (of) 24 croissantjes. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en wacht tot de croissantjes, na een minuut of zes, goudbruin zijn.

Eet smakelijk…….

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kalfsvlees met tonijnsaus

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Heeft u het al een keer gegeten? Sinaasappelsalade!

een verfrissende salade en binnen een paar stappen klaar!

Heksensoep (Groentesoep)

Een aparte exotische groentesoep

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.

Kidneybonensoep (budgetrecept)

Recept voor 4 personen

Alles over alcohol!

Informatief artikel over alcohol.

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Het Eierdieet

Snel afvallen en op een gezond gewicht blijven?

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

De smaak van geur

Hoe heerlijk de smaak van een bereiding ook, wanneer je neus weinig of niets waarneemt zullen je hersenen het gerecht als minder geslaagd registreren.

Het kweken van eigen groente in de moestuin

De moestuin hoeft niet groot te zijn om heerlijke groenten te kunnen kweken

Ontbijten! Een goed begin van de dag.

Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Helaas wordt het ontbijt nog steeds door veel mensen overgeslagen.

Je eigen milkshake maken

In 4 minuten een eigen milkshake maken.

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Kokospudding

Een heerlijk frisse pudding!

Mediterrane muffins

Mediterrane muffins

Waarom is thee gezonder dan koffie?

Steeds meer mensen drinken thee in plaats van koffie omdat het gezonder is, waarom is thee gezonder dan koffie?

De geschiedenis van Ben & Jerry's ijs

Ben & Jerry's ijs is beroemd. Maar wat is nou eigenlijk het verhaal achter dit product?

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Basis recept voor Pannekoeken

Standaard ingrediënten en bereidingswijze voor de altijd smakelijke pannekoeken

Mousseline van gerookte zalm gevuld met asperges

Een fris zomers gerecht