Goedkoop eten in Alanya, goedkoop uit eten in Alanya


Publicatie datum:

De beste restaurants in Alanya waar je goedkoop kunt eten.

Gesponsorde koppelingen

Naar aanleiding van mijn artikel over goedkoop in Alanya verblijven hebben wij, mijn vrouw en ik, onze dochter met haar vriend en mijn zoon met zijn vriendin besloten om 7 dagen naar Alanya op vakantie te gaan. Het appartement en de tickets hebben we geboekt en we hebben er onwijs veel zin in. We hebben al bedacht dat we een aantal keer uit eten gaan en een aantal keer zelf gaan koken. In dit artikel neem ik je mee in onze zoektocht naar de beste goedkope eettentjes en naar lekkere goedkope recepten die makkelijk te bereiden zijn en toch erg smakelijk en voedzaam zijn.

Goedkoop eten in Alanya

De beste goedkope restaurants van alanya:

 Er gaan duizenden Nederlanders per jaar naar Alanya op vakantie dus ik neem aan dat er op internet wel een aantal reviews van goede goedkope restaurants in Alanya te vinden zijn. Dus tik in Google.nl in de zoekbal in “goedkoop uit eten in Alanya”.

12 Kemer Restaurant:
Het eerste bruikbare zoekresultaat wat ik tegenkom is een “post” van Tayfun op de alanya.startpagina.nl. Tayfun schrijft daarin dat je heel goed kunt eten bij het 12 Kemer restaurant. Dit is een heel goedkoop restaurant midden in de natuur en de eigenaren zijn Nederlanders. Hij verwijst in zijn “post” ook naar de website van dit restaurant. Het webadres is 12kemer.com. Daar ga ik dus eens even een blik op werpen. Ik vind daar wel een aantal mooie foto’s maar geen prijslijst, ik zal ze eens een mailtje sturen en de menukaart en de prijslijst vragen. Het resaurant 12 Kemer ligt zo’n 12 kilometer van Alanya vandaan dus het moet wel een beetje de moeite waard zijn om er helemaal heen te rijden voor het diner.

Goedkoop eten in Alanya

Mcdonalds in Alanya:
Het tweede bruikbare zoekresultaat wat ik tegenkom is een “post” van Thea. Dit is een “post”die vooal mijn zoon als muziek in de oren zal klinken. Er is namelijk ook een McDonalds in Alanya. Of zoals de jeugd in Nederland tegenwoordig placht te zeggen, een filiaal van de restaurantketen “De Gouden Drietand”. Op Google maps zie ik dat de Mcdonalds heerlijk in het centrum van Alanya ligt. Dat is dus maar 10 minuten lopen vanaf ons appartement. Dat zal ik maar niet meteen de eerste dag tegen mijn zoon vertellen……

Goedkoop eten in Alanya

Burger King in Alanya:
Het derde bruikbare zoekresultaat wat ik tegenkom in de “post” van Thea is de Burger King. Daar komen we niet zo vaak omdat we die bij ons in de buurt niet hebben. Ik denk echter dat de kans dat we daar ook een keer belanden groot is gezien het feit dat de Burger King vlak naast de McDonalds is gevestigd in Alanya.

Goedkoop eten in Alanya

Restaurant Jan & Joop:
Het vierde bruikbare zoekresultaat wat ik tegenkom is een “post” van Gerrit. Gerrit raadt ons een bezoekje aan aan het restaurant Jan & Joop. Als ik naar meer informatie zoek vindt ik een “post” van de gemeente van Alanya  op Datum: 10 juli 2010 00:49. Hierin staat dat restaurant Jan en Joop vandaag is onderscheiden door de gemeente van Alanya voor zijn vakbekwaamheid en zijn goede zorg voor zijn personeel. De reden voor deze onderscheiding was het 15 jarig jubileum van de kok Uzan van Jan en Joop. Dit gebeurt namelijk niet vaak bij een zaak in Alanya. Verder schrijven ze zelf; Jan en Joop Restaurant is zeker geen typisch Nederlands restaurant maar een internationaal restaurant met een internationale menukaart waar ook een aantal Turkse gerechten op staan. Restaurant Jan & Joop is gevestigd op Gullerpinari mah.25 no 28/1 in het oostelijke deel van Alanya.

Goedkoop eten in Alanya

Restaurant Theo’s Place:
Het vijfde bruikbare zoekresultaat wat ik tegenkom is een “post” van Willem. Volgens hem is het restaurant Theo’s Place absoluut het beste restaurant van Alanya. Volgens hem is het een geweldig restaurant met heel vriendelijk personeel. Eens even kijken op internet wat ik nog meer kan vinden over Theo’s Place. In een “post”op Zoover.nl lees ik dat je voor lekker eten terecht kunt bij nederlands bar-restaurant Theo’s Place. Je kunt er Nederlands eten maar ook turkse of andere gerechten bestellen. Het is eten er heerlijk en de mensen en het personeel zijn er gezellig en aardig. Bar-restaurant Theo’s Place is gevestigd op Toros Apart Alti nr. 26A, in de uiterste oostpunt van Alanya vlakbij de hoofdweg D400. Op hun website Theosplacealanya.com staat wel hun complete menukaart maar ook hier kan ik geen prijzen vinden.

Conclusie:
Ik lees overal dat je goedkoop uit eten kunt in Alanya maar ik kan geen prijzen vinden op internet. Ook valt me op dat er diverse restaurants zijn waar je gewoon Nederlands kunt eten. Dat we lekker gaan eten staat dus wel vast maar hoeveel het gaat kosten zullen we daar moeten uitzoeken.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt

Bruinen Bonen Schotel.

geschikt voor 3/4 personen.

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker

Exotische vruchten - fruit

De beschrijving van enkele wel- of niet bekende exotische vruchten.

Recept: Lekkere Ovenfrietjes

Recept: Heerlijke, gezonde ovenfrietjes

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Eend in paprikasaus - gevogelte - recept

Eend in paprikasaus voor 4 à 6 personen

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Vegetarische risotto met mozarella

Dit is een recept voor een goedkope, snelle en vegetarische risottogerecht.

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

Frietje Kapsalon, shoarmaschotel Kapsalon, shoarma Kapsalon

In dit artikel de makkelijke recepten voor Frietje Kapsalon of Shoarma Kapsalon.

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Wat heeft de NASA te maken met de Big Green Egg barbecue?

Je zou het misschien niet denken, maar de NASA heeft de basis gelegd voor deze barbecue

Waar vind je het grootste Oktoberfeest (Oktoberfest)?

Ieder jaar in Oktober barsten in Duitsland en steeds vaker ook in Nederland de Oktoberfesten / Oktoberfeesten los maar waar is het grootste Oktoberfeest?

Hét recept voor guacemole

recept

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Frikandelbroodje maken

Recept en werkwijze voor het zelf maken van een heerlijk frikandelbroodje

Heeft u het al een keer gegeten? Sinaasappelsalade!

een verfrissende salade en binnen een paar stappen klaar!

Chocolade en aardbeien roomijs

diverse recepten voor zelfgemaakt ijs in de ijsmachine