Goedkoop eten in Alanya, goedkoop uit eten in Alanya


Publicatie datum:

De beste restaurants in Alanya waar je goedkoop kunt eten.

Gesponsorde koppelingen

Naar aanleiding van mijn artikel over goedkoop in Alanya verblijven hebben wij, mijn vrouw en ik, onze dochter met haar vriend en mijn zoon met zijn vriendin besloten om 7 dagen naar Alanya op vakantie te gaan. Het appartement en de tickets hebben we geboekt en we hebben er onwijs veel zin in. We hebben al bedacht dat we een aantal keer uit eten gaan en een aantal keer zelf gaan koken. In dit artikel neem ik je mee in onze zoektocht naar de beste goedkope eettentjes en naar lekkere goedkope recepten die makkelijk te bereiden zijn en toch erg smakelijk en voedzaam zijn.

Goedkoop eten in Alanya

De beste goedkope restaurants van alanya:

 Er gaan duizenden Nederlanders per jaar naar Alanya op vakantie dus ik neem aan dat er op internet wel een aantal reviews van goede goedkope restaurants in Alanya te vinden zijn. Dus tik in Google.nl in de zoekbal in “goedkoop uit eten in Alanya”.

12 Kemer Restaurant:
Het eerste bruikbare zoekresultaat wat ik tegenkom is een “post” van Tayfun op de alanya.startpagina.nl. Tayfun schrijft daarin dat je heel goed kunt eten bij het 12 Kemer restaurant. Dit is een heel goedkoop restaurant midden in de natuur en de eigenaren zijn Nederlanders. Hij verwijst in zijn “post” ook naar de website van dit restaurant. Het webadres is 12kemer.com. Daar ga ik dus eens even een blik op werpen. Ik vind daar wel een aantal mooie foto’s maar geen prijslijst, ik zal ze eens een mailtje sturen en de menukaart en de prijslijst vragen. Het resaurant 12 Kemer ligt zo’n 12 kilometer van Alanya vandaan dus het moet wel een beetje de moeite waard zijn om er helemaal heen te rijden voor het diner.

Goedkoop eten in Alanya

Mcdonalds in Alanya:
Het tweede bruikbare zoekresultaat wat ik tegenkom is een “post” van Thea. Dit is een “post”die vooal mijn zoon als muziek in de oren zal klinken. Er is namelijk ook een McDonalds in Alanya. Of zoals de jeugd in Nederland tegenwoordig placht te zeggen, een filiaal van de restaurantketen “De Gouden Drietand”. Op Google maps zie ik dat de Mcdonalds heerlijk in het centrum van Alanya ligt. Dat is dus maar 10 minuten lopen vanaf ons appartement. Dat zal ik maar niet meteen de eerste dag tegen mijn zoon vertellen……

Goedkoop eten in Alanya

Burger King in Alanya:
Het derde bruikbare zoekresultaat wat ik tegenkom in de “post” van Thea is de Burger King. Daar komen we niet zo vaak omdat we die bij ons in de buurt niet hebben. Ik denk echter dat de kans dat we daar ook een keer belanden groot is gezien het feit dat de Burger King vlak naast de McDonalds is gevestigd in Alanya.

Goedkoop eten in Alanya

Restaurant Jan & Joop:
Het vierde bruikbare zoekresultaat wat ik tegenkom is een “post” van Gerrit. Gerrit raadt ons een bezoekje aan aan het restaurant Jan & Joop. Als ik naar meer informatie zoek vindt ik een “post” van de gemeente van Alanya  op Datum: 10 juli 2010 00:49. Hierin staat dat restaurant Jan en Joop vandaag is onderscheiden door de gemeente van Alanya voor zijn vakbekwaamheid en zijn goede zorg voor zijn personeel. De reden voor deze onderscheiding was het 15 jarig jubileum van de kok Uzan van Jan en Joop. Dit gebeurt namelijk niet vaak bij een zaak in Alanya. Verder schrijven ze zelf; Jan en Joop Restaurant is zeker geen typisch Nederlands restaurant maar een internationaal restaurant met een internationale menukaart waar ook een aantal Turkse gerechten op staan. Restaurant Jan & Joop is gevestigd op Gullerpinari mah.25 no 28/1 in het oostelijke deel van Alanya.

Goedkoop eten in Alanya

Restaurant Theo’s Place:
Het vijfde bruikbare zoekresultaat wat ik tegenkom is een “post” van Willem. Volgens hem is het restaurant Theo’s Place absoluut het beste restaurant van Alanya. Volgens hem is het een geweldig restaurant met heel vriendelijk personeel. Eens even kijken op internet wat ik nog meer kan vinden over Theo’s Place. In een “post”op Zoover.nl lees ik dat je voor lekker eten terecht kunt bij nederlands bar-restaurant Theo’s Place. Je kunt er Nederlands eten maar ook turkse of andere gerechten bestellen. Het is eten er heerlijk en de mensen en het personeel zijn er gezellig en aardig. Bar-restaurant Theo’s Place is gevestigd op Toros Apart Alti nr. 26A, in de uiterste oostpunt van Alanya vlakbij de hoofdweg D400. Op hun website Theosplacealanya.com staat wel hun complete menukaart maar ook hier kan ik geen prijzen vinden.

Conclusie:
Ik lees overal dat je goedkoop uit eten kunt in Alanya maar ik kan geen prijzen vinden op internet. Ook valt me op dat er diverse restaurants zijn waar je gewoon Nederlands kunt eten. Dat we lekker gaan eten staat dus wel vast maar hoeveel het gaat kosten zullen we daar moeten uitzoeken.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Konijn alla ligure

Een heerlijk Italiaans gerecht konijn alla ligure

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 1: geschiedenis en gezondheid

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is.

Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Hamschijven met peterselieboter - ovengerecht

Een receptje dat misschien wel iets meer tijd nodig heeft, maar de hamschijven met peterselieboter zijn toch wel die moeite waard.

IJs van Co in Hoenderlo, het lekkerste ijs van Nederland.

Voor dagelijks vers ambachtelijk bereid vanille-ijs ga je naar IJs van Co in Hoenderlo.

Italiaanse paprika-courgette taart

Dit is het recept voor een heerlijke italiaanse paprika-courgette taart in taartvorm van 27cm. Heerlijk voor tijdens het kerstdiner.

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 3: Soorten Pu-Erh thee, opslag en bewaren

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het derde en laatste deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt.

De echte groentebouillon!

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?

Recept: Kipnuggets

Recept voor heerlijke kipnuggets

Eenvoudig recept voor pikant pizzabroodje, broodje nagelstudio i.p.v. ongezond broodje kapsalon

Een broodje nagelstudio is een heerlijk pikant pizzabroodje dat je eenvoudig zelf maken kan.

Kruutmoes maken

De bereidingswijze van kruutmoes op de ouderwetse manier

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Heerlijke kindermacaroni

Wilt u wat gezonds, makkelijks en lekkers op tafel voor u zelf en kinderen? Dan is dit een recept voor u!!

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Gevulde kip uit de oven

Makkelijk en heerlijk recept voor gevulde kip

Spinazieschotel met gebakken aardappelen - 670 calorieën per persoon

Het recept voor een spinazieschotel met aardappelen, een stevige maaltijd en door vele geliefd.

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen