Frietje Kapsalon, shoarmaschotel Kapsalon, shoarma Kapsalon


Publicatie datum:

In dit artikel de makkelijke recepten voor Frietje Kapsalon of Shoarma Kapsalon.

Gesponsorde koppelingen

Kapsalon is de naam van een shoarma en friet gerecht. Soms heeft men het over een shoarmaschotel Kapsalon en een andere keer heeft men het over een frietje Kapsalon. In beide gevallen betreft het hetzelfde gerecht. In dit artikel zal ik het daarom verder gewoon over Kapsalon hebben.

kapsalon

Gesponsorde koppelingen

Ontstaan van het gerecht kapsalon:

Het gerecht Kapsalon is ontstaan in 2003. Nathaniël Gomes, de eigenaar van een Rotterdamse kapsalon, liet regelmatig zijn favoriete lunchschotel, met daarin al zijn favoriete ingrediënten , samenstellen bij de naast zijn kapsalon gevestigde shoarmazaak El Aviva aan de Schiedamse weg. Na een tijdje nam de shoarmazaak het gerecht op in zijn vaste menu onder de naam Kapsalon. Het gerecht werd al gauw populair en werd in korte tijd op de menukaart opgenomen door tal van Nederlandse en Belgische cafetaria's en shoarmazaken. Een kapsalon bevat 1800 kcal en wordt daarom algemeen beschouwd als een echte caloriebom.

kapsalon

Ingrediënten kapsalon:
Voor het maken van een Kapsalon heb je de volgende ingrediënten nodig: friet, shoarma, Goudse kaas en sla.

Benodigde materialen:
Voor de bereiding van een kapsalon heb je een bord, schotel of een aluminium bakje nodig. Om de friet te bereiden heb je een frituurapparaat nodig. De shoarma kun je bakken in een koekenpan. Verder heb je, indien je de kaas niet als plakjes hebt gekocht, ook een kaasschaaf nodig. Om de kaas boven op de Kapsalon eenvoudig te smelten is een gril het makkelijkst maar het kan ook in een normale oven.

Bereiding kapsalon met shoarma:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de shoarma, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken shoarma op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Bereiding kapsalon met kebab:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de kebab, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken kebab op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Bereiding kapsalon met gyros:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de gyros, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken gyros op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Bereiding kapsalon met falafel:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de falafel, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken falafel op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Afmaken kapsalon:
Zowel de Kapsalon met kebab, gyros, falafel als shoarma kunnen geserveerd met knoflooksaus en/of sambal. Dit al naar gelang je eigen smaak.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heeft u het al een keer gegeten? Sinaasappelsalade!

een verfrissende salade en binnen een paar stappen klaar!

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Pannenkoeken recept

Een simpel recept om pannenkoeken te bakken

Wat te eten en drinken bij griep?

Griep is vervelend, maar het is wel belangrijk om waar mogelijk goed te eten en drinken tijdens griep. Door vitamines bevordert het herstel.