Frietje Kapsalon, shoarmaschotel Kapsalon, shoarma Kapsalon


Publicatie datum:

In dit artikel de makkelijke recepten voor Frietje Kapsalon of Shoarma Kapsalon.

Gesponsorde koppelingen

Kapsalon is de naam van een shoarma en friet gerecht. Soms heeft men het over een shoarmaschotel Kapsalon en een andere keer heeft men het over een frietje Kapsalon. In beide gevallen betreft het hetzelfde gerecht. In dit artikel zal ik het daarom verder gewoon over Kapsalon hebben.

kapsalon

Ontstaan van het gerecht kapsalon:

Het gerecht Kapsalon is ontstaan in 2003. Nathaniël Gomes, de eigenaar van een Rotterdamse kapsalon, liet regelmatig zijn favoriete lunchschotel, met daarin al zijn favoriete ingrediënten , samenstellen bij de naast zijn kapsalon gevestigde shoarmazaak El Aviva aan de Schiedamse weg. Na een tijdje nam de shoarmazaak het gerecht op in zijn vaste menu onder de naam Kapsalon. Het gerecht werd al gauw populair en werd in korte tijd op de menukaart opgenomen door tal van Nederlandse en Belgische cafetaria's en shoarmazaken. Een kapsalon bevat 1800 kcal en wordt daarom algemeen beschouwd als een echte caloriebom.

kapsalon

Ingrediënten kapsalon:
Voor het maken van een Kapsalon heb je de volgende ingrediënten nodig: friet, shoarma, Goudse kaas en sla.

Benodigde materialen:
Voor de bereiding van een kapsalon heb je een bord, schotel of een aluminium bakje nodig. Om de friet te bereiden heb je een frituurapparaat nodig. De shoarma kun je bakken in een koekenpan. Verder heb je, indien je de kaas niet als plakjes hebt gekocht, ook een kaasschaaf nodig. Om de kaas boven op de Kapsalon eenvoudig te smelten is een gril het makkelijkst maar het kan ook in een normale oven.

Bereiding kapsalon met shoarma:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de shoarma, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken shoarma op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Bereiding kapsalon met kebab:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de kebab, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken kebab op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Bereiding kapsalon met gyros:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de gyros, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken gyros op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Bereiding kapsalon met falafel:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de falafel, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken falafel op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Afmaken kapsalon:
Zowel de Kapsalon met kebab, gyros, falafel als shoarma kunnen geserveerd met knoflooksaus en/of sambal. Dit al naar gelang je eigen smaak.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Kun je het geslacht van je ongeboren baby beinvloeden?

De link tussen het geslacht van je ongeboren baby en je dieet.

Whisky

De eerste stappen in de wereld van whisky

Goedkoop eten in Alanya, goedkoop uit eten in Alanya

De beste restaurants in Alanya waar je goedkoop kunt eten.

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Gegrilde teriyaki aubergine

Heerlijk oosters bijgerecht!

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Courgette-blauwe kaas soep

Deze heerlijke courgette-blauwe kaas soep is heerlijk en super makkelijk en snel te maken.

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip

Ouderwetse prei met gehaktballetjes

Zin in een ouderwets lekkere warme maaltijd, probeer dit eens!

Recept voor een lekkere authentieke bruschetta met pesto

Lekkere Italiaanse Bruschetta.

Recept voor kip shoarma

Het maken van kip shoarma op een heerlijke simpele manier

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

4 Heerlijke cocktails met aardbeien

4 Heerlijke cocktails met aardbeienlikeur of aardbeiensiroop!

Vegetarische witlofschotel uit de oven

Heerlijke witlofschotel zonder vlees, snel en makkelijk.

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus

Makkelijk recept Kibbeling met Piri Piri Saus voor iedereen die van Kibbeling houdt maar ook voor iedereen die van oosters eten houdt.

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Snel en smakelijk recept uit Soedan

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Catalaans gekruid stokbrood

Recept voor Catalaans gekruid stokbrood