Frietje Kapsalon, shoarmaschotel Kapsalon, shoarma Kapsalon


Publicatie datum:

In dit artikel de makkelijke recepten voor Frietje Kapsalon of Shoarma Kapsalon.

Gesponsorde koppelingen

Kapsalon is de naam van een shoarma en friet gerecht. Soms heeft men het over een shoarmaschotel Kapsalon en een andere keer heeft men het over een frietje Kapsalon. In beide gevallen betreft het hetzelfde gerecht. In dit artikel zal ik het daarom verder gewoon over Kapsalon hebben.

kapsalon

Ontstaan van het gerecht kapsalon:

Het gerecht Kapsalon is ontstaan in 2003. Nathaniël Gomes, de eigenaar van een Rotterdamse kapsalon, liet regelmatig zijn favoriete lunchschotel, met daarin al zijn favoriete ingrediënten , samenstellen bij de naast zijn kapsalon gevestigde shoarmazaak El Aviva aan de Schiedamse weg. Na een tijdje nam de shoarmazaak het gerecht op in zijn vaste menu onder de naam Kapsalon. Het gerecht werd al gauw populair en werd in korte tijd op de menukaart opgenomen door tal van Nederlandse en Belgische cafetaria's en shoarmazaken. Een kapsalon bevat 1800 kcal en wordt daarom algemeen beschouwd als een echte caloriebom.

kapsalon

Ingrediënten kapsalon:
Voor het maken van een Kapsalon heb je de volgende ingrediënten nodig: friet, shoarma, Goudse kaas en sla.

Benodigde materialen:
Voor de bereiding van een kapsalon heb je een bord, schotel of een aluminium bakje nodig. Om de friet te bereiden heb je een frituurapparaat nodig. De shoarma kun je bakken in een koekenpan. Verder heb je, indien je de kaas niet als plakjes hebt gekocht, ook een kaasschaaf nodig. Om de kaas boven op de Kapsalon eenvoudig te smelten is een gril het makkelijkst maar het kan ook in een normale oven.

Bereiding kapsalon met shoarma:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de shoarma, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken shoarma op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Bereiding kapsalon met kebab:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de kebab, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken kebab op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Bereiding kapsalon met gyros:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de gyros, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken gyros op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Bereiding kapsalon met falafel:
Frituur de frieten tot ze goudbruin zijn. Bak de falafel, eventueel naar je eigen smaak met extra kruiden op smaak gebracht, in de koekenpan tot het vlees gaar is en het vrijkomende vocht verdampt is. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes. Snij een aantal plakken Goudse kaas af, je mag zelf bepalen hoeveel. Doe de gefrituurde frieten en de gebakken falafel op het bord of in het bakje. Leg de plakken kaas daar bovenop. Zet het geheel onder de gril of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Als de kaas geheel gesmolten is kun je de Kapsalon afmaken door de salade erover te verdelen.

kapsalon

Afmaken kapsalon:
Zowel de Kapsalon met kebab, gyros, falafel als shoarma kunnen geserveerd met knoflooksaus en/of sambal. Dit al naar gelang je eigen smaak.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept - steak au poivre - vleesgerecht

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Gevulde Braadworst

Een variatie op de bekende braadworst

Serveer een High tea

Verras je vrienden en familie met een originele, zelfgemaakte High Tea.

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Waarom is thee gezonder dan koffie?

Steeds meer mensen drinken thee in plaats van koffie omdat het gezonder is, waarom is thee gezonder dan koffie?

Is melk gezond?

Melk bevat goede bouwstoffen voor het lichaam, maar sommige mensen kunnen slecht tegen melk. Is melk nu gezond of juist niet?

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

Kaashapjes

een heerlijk hapje gemaakt van kaas en bovendien is het laag in calorieen

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.

Chocolade kokos cake, snel, goedkoop en verleidelijk.

Dit recept is perfect voor een avondje met vriendinnen, als dessert na een romatisch etentje of om zomaar te maken op een regenachtige middag.

Recept - lamsvlees in marjoleinsaus - vleesgeriecht

Een overheerlijk vleesgerecht, lamsvlees in marjoleinsaus, aangevuld met verschillende groentjes

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Wat heeft de NASA te maken met de Big Green Egg barbecue?

Je zou het misschien niet denken, maar de NASA heeft de basis gelegd voor deze barbecue

gefrituurde knoflook garnalen

Heerlijke gefrituurde garnalen.

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Snel en smakelijk recept uit Soedan

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan