Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept


Publicatie datum:

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

Gesponsorde koppelingen

Ieder jaar met kerst worden we op de zaak door relaties overstelpt met allerlei lekkere en minder lekkere etenswaren. Meestal zijn het van die standaard zaken als kerststollen, rode wijn, zoete koekjes enzovoorts. Dit jaar was er echter een pakket binnengekomen met iets speciaals er in. Het was voor het eerst dat er enig tumult ontstond bij het openen van een kerst relatie geschenk en er steeds meer mensen omheen dromden. Uiteindelijk werd ook ik nieuwsgierig en ging eens kijken waar al die drukte door kwam. De oorzaak van het tumult bleek een potje mosterd dille saus. Ook ik kreeg een blokje kaas met mosterd dille saus. Toen ik het proefde was ik ook meteen verkocht. Heerlijk!! Ik heb meteen dezelfde avond het recept voor mosterd dille saus opgezocht op internet en het blijkt heel goed zelf te maken te zijn. Het recept heb ik hieronder voor je opgeschreven.

Recept mosterddillesaus

Benodigdheden:
Voor de bereiding van de mosterd dille saus heb je een schaaltje nodig met een inhoud van zo’n 250 milliliter en een kleine garde.

Ingrediënten:
De ingrediënten voor mosterd dille saus voor ongeveer 4 personen zijn; 1 eetlepel milde mosterd, 1 theelepeltje Franse mosterd, 1 tot 2 eetlepels fijngehakte dille, 6 tot 8 eetlepels olie (noten- of olijfolie), 2 eetlepels wijnazijn, een mespuntje peper, 1 eetlepel suiker en een theelepeltje citroensap en 2 theelepeltjes honing.

Recept mosterddillesaus

Bereiding:
Voeg de milde mosterd, de Franse mosterd, de noten- of olijfolie, de wijnazijn, de peper, de suiker, honing en de citroensap samen in het schaaltje en kluts het met de garde goed door elkaar tot het een mooie egale substantie is. Voeg vervolgens al roerend druppel voor druppel de noten- of olijfolie toe. Voeg dan als laatste de fijngehakte dille toe en kluts dit goed door de saus en klaar is je mosterd dille saus.

Combinatie tips:
Met mosterd dille saus zijn veel combinaties te maken. Een paar goede tips zijn; als second placing bij beenham, zalm, kaas. De meest verrassende tip is met witte vis, zoals dorade of pangafilet, dit geeft echt een verrassende smaakcombinatie. Mosterd dille saus is ook heel lekker als dipsaus voor bijvoorbeeld salami, kaas, druiven, kipstokjes etc.

Recept mosterddillesaus

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

Recept: Lekkere Ovenfrietjes

Recept: Heerlijke, gezonde ovenfrietjes

IJs van Co in Hoenderlo, het lekkerste ijs van Nederland.

Voor dagelijks vers ambachtelijk bereid vanille-ijs ga je naar IJs van Co in Hoenderlo.

Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

3 recepten voor baby’s eerste groentehapje

Zelf groentehapjes maken voor je baby

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Eenvoudig recept voor pikant pizzabroodje, broodje nagelstudio i.p.v. ongezond broodje kapsalon

Een broodje nagelstudio is een heerlijk pikant pizzabroodje dat je eenvoudig zelf maken kan.

Studenten recept

Een gezond, makkelijk en lekker recept voor studenten.

Een walnotenglazuurtaart in laagsjes

Een lekkere glazuurtaart maken, voo reen leuke gelegenheid, of omdat het je gewoon leuk lijkt om te doen. Nou hier is mijn recept.

Zomer-vruchtensalade

Lekkere zoete vruchtensalade

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

heerlijke macaroni met shoarma

heerlijke macaroni met shoramavlees

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Zelf schuimpjes maken

Traktatie voor op school

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

penne met broccoli en spek

Maak een overheerlijke pasta met broccoli en spek in minder dan 15 minuten

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Uien en tranende ogen

Als je geregeld uien snijdt ken je het vast wel: Tranende ogen. Vraag je je ook wel eens af wat de oorzaak hiervan is? Je komt het in dit artikel te weten!