Zelf gevulde koeken maken, goedkope gevulde koeken maken


Publicatie datum:

Leer hier hoe je de lekkerste gevulde koeken zelf kunt maken.

Gesponsorde koppelingen

Iedereen komt weleens in een situatie dat, door de sociale druk van bijvoorbeeld klasgenoten of colega’s, hij of zij verplicht is om zijn of haar klasgenoten te trakteren. Aangezien gebakjes tegenwoordig wel heel erg duur zijn wordt er in de plaats daarvan vaak op gevulde koeken getrakteerd. Het succes van je gevulde koeken traktatie hangt echter sterk af van het soort gevulde koeken wat je trakteert. Met gevulde koeken uit de supermarkt zal je aanzien in de groep niet toenemen. Een veel grotere waardering van je traktatie zul je bereiken met de grote verse gevulde koeken van de warme bakker. Dit is echter tegenwoordig echter ook een dure aangelegenheid. Een ambachtelijke bereide gevulde koek kost bij de warme bakker namelijk al gauw € 1,30 of meer. Vandaar dat ik in dit artikel ga uitzoeken hoe je zelf die heerlijke ambachtelijke gevulde koeken kunt maken en of dit echt veel goedkoper is dan die van de warme bakker.

Zelf gevulde koeken maken

Benodigde materialen:
Allereerst heb ik opgezocht wat je voor materialen nodig hebt voor het maken van gevulde koeken. Het belangrijkste wat je nodig hebt is een oven met een bakplaat. Om het deeg te mengen zijn een deegkom en een mixer het handigst. Verder moet je een werkblad hebben wat mooi glad is en vet en vochtbestendig is. Tevens moet je een deegroller hebben of iets wat dienst kan doen als deegroller zoals bijvoorbeeld een goed schoongemaakte lege fles en een vork voor de afwerking. Tenslotte is een stevig glas het makkelijkst om de gevulde koeken in een mooie ronde vorm uit te steken.

Deeg

Ingrediënten:
Voor de bereiding van 6 grote gevulde koeken heb je het volgende nodig:
- 150 gram koude boter (in stukjes)
- 2 eieren
- een beetje zout
- 200 gram bloem
- 100 gram basterdsuiker
- 200 gram amandelspijs
- 6 witte amandelen (optioneel)
- beetje water
- schone kwast

Deegrollen

Voorbereiding:
Klop beide eieren in twee aparte bakjes of glazen. Zet de oven aan op 175 graden. Bestrooi het werkblad met bloem.

Rondjes stansen

Bereidingswijze:
Doe de bloem en de suiker in de deegkom en roer het door elkaar. Kneed de koele boter er zo snel mogelijk doorheen. Verkruimel de spijs en prak het ene geklopte ei er door. Als het geheel te droog is kun je er een beetje water bijdoen om het deeg iets smeuïger te maken. Poneer het deeg op het werkblad en rol het uit tot een plakkaat van ongeveer 1 cm dikte. Steek vervolgens met het glas 12 rondjes uit het plakkaat deeg. Leg vervolgens 6 rondjes goed verdeeld op de bakplaat. Verdeel de amandelspijs over de 6 rondjes deeg zo dat de randjes vrij blijven. Bestrijk de randjes met water. Leg vervolgens de andere 6 deegrondjes bovenop de 6 eerste. Druk dan de randen van de koeken dicht met een vork. Druk, indien gewenst, tenslotte op iedere koek in het midden een amandel. Bestrijk de koeken aan de bovenkant met het ander geklopte ei. Zet nu de oven in de voorverwarmde oven. Na 40 minuten zijn de koeken goudgeel en zijn ze klaar voor consumptie.

Platte deegschijven

Kosten:
Wat zijn de kosten van deze zelfgebakken gevulde koeken. Ik heb dat hieronder voor je op een rijtje gezet.
- 150 gram boter € 0,70
- 2 eieren € 0,35
- een beetje zout € 0,01
- 200 gram bloem € 0,10
- 100 gram basterdsuiker € 0, 30
- 200 gram amandelspijs € 2,50
- 6 witte amandelen € 0,10
- beetje water € 0,00
- schone kwast € 0,00
De ingrediënten voor 6 gevulde koeken kosten dus tezamen ongeveer € 4,10, tel je hier nog € 0,16 voor  het stroomverbruik* bij op dan kom je dus totaal op € 4,26 voor 6 grote ambachtelijke gevulde koeken, dat is dus € 0,71 per stuk.

Bakplaat

*Een oven met een vermogen van 2000 watt gedurende 40 minuten bij een stroomprijs van € 0,23 KWH.

Zelfgemaakte gevulde koeken


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

De echte groentebouillon!

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Deze lasagna lust iedereen!

Altijd prijs lasagna in 3 stappen

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

Eigen gemaakte ketchup en frietjes zonder olie

Simpel, snel en gezond recept dat past bij gezond afvallen en een gezonde leefstijl.

Kalfsvlees met tonijnsaus

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.

uien soep

Heerlijke uiensoep die bovendien nog makkelijk en snel te maken is.

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

Chocola/cacao

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

De lekkerste knolseldersoep

De lekkerste knolseldersoep, gemakkelijk te bereiden en zeer gezond!

Twee spaghetti recepten

Als je italiaans wilt koken, en je weet niet waaruit te kiezen heb ik hier twee heerlijke recepten voor spaghetti voor je. Beide gerechten zijn gebasseerd op vier personen.

Camembertschotel

Recept voor Camembertschotel

Heerlijke ovenschotel met veel groentes en tortilla chips

Recept voor een ovenschotel met allerlei groenten, lekkere kruiden en tortilla chips

Kokospudding

Een heerlijk frisse pudding!

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Het mooiste espresso apparaat, de mooiste espressomachine

Er zijn heel veel mooie espresso apparaten te koop maar welke espressomachine is nu het mooiste.

Hoe bak je nou een goede pannenkoek

De manier om een goede pannenkoek te bakken

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Goedkoop eten in Alanya, goedkoop uit eten in Alanya

De beste restaurants in Alanya waar je goedkoop kunt eten.

Spinazie a la crème

Makkelijk te bereiden vegetarisch recept met spinazie