Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten


Publicatie datum:

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Gesponsorde koppelingen

Met een kroket kan een vleeskroket, een kaaskroket, een garnaalkroket, een groentekroket of een aardappelkroket bedoelt worden. In dit artikel behandel ik alleen de vleeskroket. De vleeskroket is een typisch Nederlandse gefrituurde snack. De vleeskroket is er in een aantal variaties namelijk, de rundvleeskroket, de kalfsvleeskroket en de goulashkroket.

BroodjeKroket

Vervaardiging vleeskroket:
Alle soorten vleeskroketten worden op een vergelijkbare manier vervaardigd. Ze worden gemaakt van een zogenaamde “Salpicon” van vlees. Een Salpicon is een soort ragout maar dan dikker. De Salpicon wordt voor de bereiding van een vleeskroket zover afgekoeld dat hij zich makkelijk tot een rolletje laat vormen. Dit rolletje Salpicon wordt vervolgens zodanig door ei, bloem en paneermeel gerold dat de kroket aan alle kanten goed afgesloten is en het geheel bij de volgende bewerking niet barst.

Kroket eten

Ingrediënten vleeskroket:
De benodigde ingrediënten voor Voor 4 vleeskroketten zijn:
-30 gram boter
-30 gram bloem
-2 dl bouillon (evt. van 1 bouillontablet)
-150 gram rundvlees naar keuze (zeer fijn snijden)
-peper, nootmuskaat
-paneermeel
-paneerei , ei losgeklopt+ iets water
- wat bloem om te paneren

Kroketten maken

Bereiding salpicon:
De salpicon wordt gemaakt uit een bouillon die met een roux gebonden wordt waar vervolgens  kleine stukjes gesneden vlees al dan niet gemengd met gesneden groenten aan wordt toegevoegd.

Vlees voor kroket:
Het vlees moet in de bouillion gedurende 2 tot 3 uur gaar gekookt worden en vervolgens in hele kleine stukjes gesneden worden.

Lekkere kroketten

Bereiding bouillon:
De lekkerste bouillon is natuurlijk een zelfgemaakte bouillon, lees hier hoe je die kunt maken. Een goede tweede keus is een bouillon maken met behulp van Fond. Fond is een bouillon concentraat wat je ingevroren kunt kopen of in een potje. De minst lekker maar goedkoopste oplossing is een bouillon gemaakt van een bouillonblokje opgelost in heet water.

Roux:
Een Roux bestaat uit 5 delen boter en 6 delen gezeefde bloem. De bereiding is als volgt.
Doe de boter in de pan. Verhit de boter totdat deze stopt met bruisen maar zorg ervoor dat de boter niet verkleurt. Verlaag de temperatuur en voeg de gezeefde bloem toe. Meng het geheel goed door elkaar. Laat het geheel op laag vuur onder voortdurend roeren doorgaren zonder te kleuren, tot de roux een temperatuur bereikt heeft van ongeveer 95 ºC.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Lasagne met zalm en witlof

Een lekkere variant van lasagne

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Zelf koekjes maken

Een recept om zelf koekjes te bakken

Mediterrane muffins

Mediterrane muffins

Wokgerechten: Zalm met groenten

Heerlijke zalm met groentjes bereidt in de wok

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.

Eens iets anders eten? AntiFood !

Een simpel gerecht om eens iets anders lekkers te eten!

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Koffie - Irish koffie - koffie Brûlot - Borgia koffie

De bereidingswijze voor koffie op 3 verschillende manieren.

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Slank worden in korte tijd, het kan echt!

Een verantwoorde manier om af te vallen.

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

heerlijk recept: oliebollen!

Heerlijk traditioneel oliebollen recept voor ongeveer 45 oliebollen.

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

4 Heerlijke cocktails met aardbeien

4 Heerlijke cocktails met aardbeienlikeur of aardbeiensiroop!

Supersimpel pasta gerecht met spinazie.

Heel makkelijk gerecht, weinig bereidingstijd en met een zeer verrassende smaak makkelijk aan te passen per persoon.

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

Makreel met appelen - recept - visgerecht

Makreel met appelen voor 4 personen

Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar