Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten


Publicatie datum:

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Gesponsorde koppelingen

Met een kroket kan een vleeskroket, een kaaskroket, een garnaalkroket, een groentekroket of een aardappelkroket bedoelt worden. In dit artikel behandel ik alleen de vleeskroket. De vleeskroket is een typisch Nederlandse gefrituurde snack. De vleeskroket is er in een aantal variaties namelijk, de rundvleeskroket, de kalfsvleeskroket en de goulashkroket.

BroodjeKroket

Vervaardiging vleeskroket:
Alle soorten vleeskroketten worden op een vergelijkbare manier vervaardigd. Ze worden gemaakt van een zogenaamde “Salpicon” van vlees. Een Salpicon is een soort ragout maar dan dikker. De Salpicon wordt voor de bereiding van een vleeskroket zover afgekoeld dat hij zich makkelijk tot een rolletje laat vormen. Dit rolletje Salpicon wordt vervolgens zodanig door ei, bloem en paneermeel gerold dat de kroket aan alle kanten goed afgesloten is en het geheel bij de volgende bewerking niet barst.

Kroket eten

Ingrediënten vleeskroket:
De benodigde ingrediënten voor Voor 4 vleeskroketten zijn:
-30 gram boter
-30 gram bloem
-2 dl bouillon (evt. van 1 bouillontablet)
-150 gram rundvlees naar keuze (zeer fijn snijden)
-peper, nootmuskaat
-paneermeel
-paneerei , ei losgeklopt+ iets water
- wat bloem om te paneren

Kroketten maken

Bereiding salpicon:
De salpicon wordt gemaakt uit een bouillon die met een roux gebonden wordt waar vervolgens  kleine stukjes gesneden vlees al dan niet gemengd met gesneden groenten aan wordt toegevoegd.

Vlees voor kroket:
Het vlees moet in de bouillion gedurende 2 tot 3 uur gaar gekookt worden en vervolgens in hele kleine stukjes gesneden worden.

Lekkere kroketten

Bereiding bouillon:
De lekkerste bouillon is natuurlijk een zelfgemaakte bouillon, lees hier hoe je die kunt maken. Een goede tweede keus is een bouillon maken met behulp van Fond. Fond is een bouillon concentraat wat je ingevroren kunt kopen of in een potje. De minst lekker maar goedkoopste oplossing is een bouillon gemaakt van een bouillonblokje opgelost in heet water.

Roux:
Een Roux bestaat uit 5 delen boter en 6 delen gezeefde bloem. De bereiding is als volgt.
Doe de boter in de pan. Verhit de boter totdat deze stopt met bruisen maar zorg ervoor dat de boter niet verkleurt. Verlaag de temperatuur en voeg de gezeefde bloem toe. Meng het geheel goed door elkaar. Laat het geheel op laag vuur onder voortdurend roeren doorgaren zonder te kleuren, tot de roux een temperatuur bereikt heeft van ongeveer 95 ºC.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Recept soezen

Recept soezen gevuld met banketbakkersroom

Eenvoudig recept voor pikant pizzabroodje, broodje nagelstudio i.p.v. ongezond broodje kapsalon

Een broodje nagelstudio is een heerlijk pikant pizzabroodje dat je eenvoudig zelf maken kan.

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Limoen-ricottacake

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

4 Heerlijke cocktails met aardbeien

4 Heerlijke cocktails met aardbeienlikeur of aardbeiensiroop!

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

Ouderwetse prei met gehaktballetjes

Zin in een ouderwets lekkere warme maaltijd, probeer dit eens!

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Recept: Lekkere Ovenfrietjes

Recept: Heerlijke, gezonde ovenfrietjes

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Je eigen milkshake maken

In 4 minuten een eigen milkshake maken.

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

Inventariseren van de wijnkelder.

Hoe je eenvoudig je wijnkelder kan inventariseren.

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Rauwe ham met fruit als voorgerecht

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Heerlijke ovenschotel met veel groentes en tortilla chips

Recept voor een ovenschotel met allerlei groenten, lekkere kruiden en tortilla chips

Het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Eindelijk, na meer dan 130 jaar, is het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Wervelkoek

Wervelkoek

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Kip met honing thijm saus snel en makkelijk

Een overheelijk kiprecept die makkelijk en snel te bereiden is

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois