Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten


Publicatie datum:

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Gesponsorde koppelingen

Met een kroket kan een vleeskroket, een kaaskroket, een garnaalkroket, een groentekroket of een aardappelkroket bedoelt worden. In dit artikel behandel ik alleen de vleeskroket. De vleeskroket is een typisch Nederlandse gefrituurde snack. De vleeskroket is er in een aantal variaties namelijk, de rundvleeskroket, de kalfsvleeskroket en de goulashkroket.

BroodjeKroket

Vervaardiging vleeskroket:
Alle soorten vleeskroketten worden op een vergelijkbare manier vervaardigd. Ze worden gemaakt van een zogenaamde “Salpicon” van vlees. Een Salpicon is een soort ragout maar dan dikker. De Salpicon wordt voor de bereiding van een vleeskroket zover afgekoeld dat hij zich makkelijk tot een rolletje laat vormen. Dit rolletje Salpicon wordt vervolgens zodanig door ei, bloem en paneermeel gerold dat de kroket aan alle kanten goed afgesloten is en het geheel bij de volgende bewerking niet barst.

Kroket eten

Ingrediënten vleeskroket:
De benodigde ingrediënten voor Voor 4 vleeskroketten zijn:
-30 gram boter
-30 gram bloem
-2 dl bouillon (evt. van 1 bouillontablet)
-150 gram rundvlees naar keuze (zeer fijn snijden)
-peper, nootmuskaat
-paneermeel
-paneerei , ei losgeklopt+ iets water
- wat bloem om te paneren

Kroketten maken

Bereiding salpicon:
De salpicon wordt gemaakt uit een bouillon die met een roux gebonden wordt waar vervolgens  kleine stukjes gesneden vlees al dan niet gemengd met gesneden groenten aan wordt toegevoegd.

Vlees voor kroket:
Het vlees moet in de bouillion gedurende 2 tot 3 uur gaar gekookt worden en vervolgens in hele kleine stukjes gesneden worden.

Lekkere kroketten

Bereiding bouillon:
De lekkerste bouillon is natuurlijk een zelfgemaakte bouillon, lees hier hoe je die kunt maken. Een goede tweede keus is een bouillon maken met behulp van Fond. Fond is een bouillon concentraat wat je ingevroren kunt kopen of in een potje. De minst lekker maar goedkoopste oplossing is een bouillon gemaakt van een bouillonblokje opgelost in heet water.

Roux:
Een Roux bestaat uit 5 delen boter en 6 delen gezeefde bloem. De bereiding is als volgt.
Doe de boter in de pan. Verhit de boter totdat deze stopt met bruisen maar zorg ervoor dat de boter niet verkleurt. Verlaag de temperatuur en voeg de gezeefde bloem toe. Meng het geheel goed door elkaar. Laat het geheel op laag vuur onder voortdurend roeren doorgaren zonder te kleuren, tot de roux een temperatuur bereikt heeft van ongeveer 95 ºC.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

3 recepten voor baby’s eerste fruithapje

Maak zelf uw baby's fruithapjes

Kersenkussentjes, lekker ouderwets genieten.

Kersenkussentjes, laat je tong en je mond genieten van deze mooie roze harde snoepjes.

Ontbijten! Een goed begin van de dag.

Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Helaas wordt het ontbijt nog steeds door veel mensen overgeslagen.

Fruitbrochette met kiwisaus

Recept fruitbrochette met kiwisaus

Appeltaart recept

Recept voor een eenvoudige overheerlijke appeltaat met zandtaart bodem

Rabarber in de moestuin

Rabarber, een frisse noot in de moestuin

Wokgerecht: Roergebakken runderfilet

Een uitzonderlijk lekker wokgerechtje met runderfilet

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Groene smoothies fabriceren

Groene smoothies bevatten in ruime kwantiteit groene bladgroenten en die zijn een bijzonder belangrijke bron van eiwitten,vezels, vitaminen en anti-oxidanten.
Maar bovendien zijn ze ook eenvoudig erg aanlokkelijk .

Heerlijke recepten met bladerdeeg

Recepten waarin bladerdeeg verwerkt is

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

zoetzure kip met mango

Zoetzure kip met mango en rijst als hoofdgerecht

Cajun voorgerecht of klein hapje uit Louisiana

Een Cajun vleespasteitje is een lekker voorgerecht of hapje bij de borrel

De lekkerste knolseldersoep

De lekkerste knolseldersoep, gemakkelijk te bereiden en zeer gezond!

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Bloemkool Balti

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan razend op zoek naar recepten die ik nog nooit gehoord of gezien heb. Zoals deze....

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Pavlova recept

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Eindelijk, na meer dan 130 jaar, is het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.