Zelf softijs maken, het lekkerste softijs


Publicatie datum:

In dit artikel lees je hoe je zelf het lekkerste softijs kunt maken.

Gesponsorde koppelingen

Zelf softijs maken is het lekkerste en je kunt alle mogelijke smaken maken die je kunt bedenken. Zelf softijs maken is niet moeilijk en kan ook zonder ijsmachine. Je kunt het softijs met een speciale machine* maken die het ijs voor je mengt of je kunt het softijs handmatig maken waarbij je het mengsel in een doos bevriest tot het bijna bevroren is.  Dan roer je het goed door met een mixer totdat het zacht is en dat proces herhaal je nog een keer of twee om de ijskristallen te verbreken. Als je voldoende lang mixed krijg je, met of zonder machine, een glad, zijdeachtig softijs als resultaat. Denk er wel om. als je er eenmaal aan begint werkt het maken van softijs heel verslavend.

*Je kunt het bijvoorbeeld een goedkope ijsmachine op marktplaats kopen.

zelf softijs maken

Professioneel softijs:
Softijs wordt door veel mensen ook wel vers ijs genoemd. Technisch gezien is softijs echter helemaal geen ijs maar is het van oorsprong een halffabricaat dat bedoelt is om na een rijpingsperiode te worden verwerkt tot schepklaar roomijs. Tijdens deze rijpingsperiode vindt het rijpingsproces plaats waarbij het halffabricaat softijs steviger wordt en meer smaak krijgt. De rijpingsperiode van halffabricaat tot schepklaar roomijs beslaat, normaal gesproken, ongeveer 12 uur. Tijdens de gehele duur van de rijpingsperiode wordt het halffabricaat softijs in de diepvriezer gezet waardoor het rijpingsproces vanzelf plaats vindt. Omdat softijs geen rijpingsproces heeft ondergaan blijft het te zacht en romig om met een ijsschep als schepijs  geschept te kunnen worden.

Ijsje eten

Bewaring softijs:
Het halffabricaat softijs wordt normaal gesproken verhandeld en bewaard in grote emmers, in gepasteuriseerde- of poedervorm, met een deksel erop om vervuiling van het halffabricaat softijs te voorkomen en morsen te voorkomen. Halffabricaat softijs in poedervorm kun je redelijk lang ongekoeld bewaren. Halffabricaat softijs in gebruiksklare vorm moeten bij ongeveer 5 tot 7 graden bewaard worden en zijn minder lang houdbaar dan het poedervormige het halffabricaat softijs.

Bereiding softijs:
De meeste softijsverkopers kopen een halffabricaat softijs, in poedervorm of in direct gebruiksklare vorm,in. Het halffabricaat softijs, in poedervorm of in direct gebruiksklare vorm, wordt, nadat de machine grondig gecontroleerd is op reinheid en eventueel, indien nodig, grondig gereinigd is, vervolgens in een softijsmachine, milkshakemachine of een slagroommachine gedaan. De meest gangbare machines voor de bereiding en verkoop van softijs zijn de “bag in box” machines, gevolgd door de “cans” machines en de “dry-filling”machines.

Verkopen softijsproducten:
Als het halffabricaat softijs, in poedervorm of in direct gebruiksklare vorm, in de softijsmachine, milkshakemachine of slagroommachine is gedaan kan de verkoop beginnen. Hierbij moet je er met aangemaakte softijsmix, die je in de softijsmachine, milkshakemachine of slagroommachine bereid rekening mee houden hoeveel je per dag kunt verkopen. Een eenmaal aangesloten softijsmix is namelijk beperkt houdbaar en in de softijsmachine, milkshakemachine of slagroommachine moet de temperatuur tussen de 5 à 7 graden gehouden worden. De éénmaal in de softijsmachine, milkshakemachine of slagroommachine bereide softijsmix mag nooit langer dan 1 werkdag vanuit de softijsmachine, milkshakemachine of slagroommachine aan de consument ter consumptie worden aangeboden.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

Recept - Nasi Goreng - wokgerecht - ongeveer 350 calorieën per portie

Een zeer luchtig receptje voor de lekkerste Nasi Goreng

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken

Varkenshaasje

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Sabayon met vers fruit

Een leuk receptje!

Lekker en simpel - Tomatensoep met heel veel verstopte groenten

Hoe krijg je kinderen aan de groente?

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Recept energierijke milkshake

Energierijk recept milkshake

Pompoensoep

Pompoensoep met ui, paprika en natuurlijk pompoen!

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Recept voor zandkoekjes

Een makkelijk recept om heerlijke koekjes te bakken in circa 30 min.

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.