Zelf softijs maken, het lekkerste softijs


Publicatie datum:

In dit artikel lees je hoe je zelf het lekkerste softijs kunt maken.

Gesponsorde koppelingen

Zelf softijs maken is het lekkerste en je kunt alle mogelijke smaken maken die je kunt bedenken. Zelf softijs maken is niet moeilijk en kan ook zonder ijsmachine. Je kunt het softijs met een speciale machine* maken die het ijs voor je mengt of je kunt het softijs handmatig maken waarbij je het mengsel in een doos bevriest tot het bijna bevroren is.  Dan roer je het goed door met een mixer totdat het zacht is en dat proces herhaal je nog een keer of twee om de ijskristallen te verbreken. Als je voldoende lang mixed krijg je, met of zonder machine, een glad, zijdeachtig softijs als resultaat. Denk er wel om. als je er eenmaal aan begint werkt het maken van softijs heel verslavend.

*Je kunt het bijvoorbeeld een goedkope ijsmachine op marktplaats kopen.

zelf softijs maken

Professioneel softijs:
Softijs wordt door veel mensen ook wel vers ijs genoemd. Technisch gezien is softijs echter helemaal geen ijs maar is het van oorsprong een halffabricaat dat bedoelt is om na een rijpingsperiode te worden verwerkt tot schepklaar roomijs. Tijdens deze rijpingsperiode vindt het rijpingsproces plaats waarbij het halffabricaat softijs steviger wordt en meer smaak krijgt. De rijpingsperiode van halffabricaat tot schepklaar roomijs beslaat, normaal gesproken, ongeveer 12 uur. Tijdens de gehele duur van de rijpingsperiode wordt het halffabricaat softijs in de diepvriezer gezet waardoor het rijpingsproces vanzelf plaats vindt. Omdat softijs geen rijpingsproces heeft ondergaan blijft het te zacht en romig om met een ijsschep als schepijs  geschept te kunnen worden.

Ijsje eten

Bewaring softijs:
Het halffabricaat softijs wordt normaal gesproken verhandeld en bewaard in grote emmers, in gepasteuriseerde- of poedervorm, met een deksel erop om vervuiling van het halffabricaat softijs te voorkomen en morsen te voorkomen. Halffabricaat softijs in poedervorm kun je redelijk lang ongekoeld bewaren. Halffabricaat softijs in gebruiksklare vorm moeten bij ongeveer 5 tot 7 graden bewaard worden en zijn minder lang houdbaar dan het poedervormige het halffabricaat softijs.

Bereiding softijs:
De meeste softijsverkopers kopen een halffabricaat softijs, in poedervorm of in direct gebruiksklare vorm,in. Het halffabricaat softijs, in poedervorm of in direct gebruiksklare vorm, wordt, nadat de machine grondig gecontroleerd is op reinheid en eventueel, indien nodig, grondig gereinigd is, vervolgens in een softijsmachine, milkshakemachine of een slagroommachine gedaan. De meest gangbare machines voor de bereiding en verkoop van softijs zijn de “bag in box” machines, gevolgd door de “cans” machines en de “dry-filling”machines.

Verkopen softijsproducten:
Als het halffabricaat softijs, in poedervorm of in direct gebruiksklare vorm, in de softijsmachine, milkshakemachine of slagroommachine is gedaan kan de verkoop beginnen. Hierbij moet je er met aangemaakte softijsmix, die je in de softijsmachine, milkshakemachine of slagroommachine bereid rekening mee houden hoeveel je per dag kunt verkopen. Een eenmaal aangesloten softijsmix is namelijk beperkt houdbaar en in de softijsmachine, milkshakemachine of slagroommachine moet de temperatuur tussen de 5 à 7 graden gehouden worden. De éénmaal in de softijsmachine, milkshakemachine of slagroommachine bereide softijsmix mag nooit langer dan 1 werkdag vanuit de softijsmachine, milkshakemachine of slagroommachine aan de consument ter consumptie worden aangeboden.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Broodbakmachine

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood

Fruitige Milkshake

Een heerlijk milkshake recept, snel en gemakkelijk te bereiden!

Recept - steak au poivre - vleesgerecht

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

4 Heerlijke cocktails met aardbeien

4 Heerlijke cocktails met aardbeienlikeur of aardbeiensiroop!

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Eens iets anders eten? AntiFood !

Een simpel gerecht om eens iets anders lekkers te eten!

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren

De waarheid rondom eieren

Supermarkten maken keuzes in welke eieren ze aanbieden. Wat zijn de verschillen tussen eieren en hoe worden de kippen gehouden?

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.

Gegrilde teriyaki aubergine

Heerlijk oosters bijgerecht!

Supersimpel pasta gerecht met spinazie.

Heel makkelijk gerecht, weinig bereidingstijd en met een zeer verrassende smaak makkelijk aan te passen per persoon.

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.

Stamppot Mei raap

Ik wil jullie kennis laten maken met een knolgewas die nu in de winkel ligt. Je kunt de Mei raap als salade gebruiken of een soep, maar ook stoven, bakken, poffen, koken en zelfs frieturen

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Spaghetti aglio e olio met rucolasalade

Een heerlijke Italiaanse pasta voor de zomeravonden

Eiwitrijke voedingsmiddelen: Ideaal voor spiermassa kweken of afslanken

Kom je eiwitten tekort? Of wil je gewoon eens weten welke voedingsmiddelen veel eiwitten bevatten? Lees dan dit artikel!

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.