Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!


Publicatie datum:

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Gesponsorde koppelingen

Voor wie altijd een groot gezin heeft gehad, is het natuurlijk even wennen als de kinderen het huis uit zijn. Het is ineens een stuk stiller in huis, een ochtendplanning voor de badkamer is niet meer nodig en je hoeft geen rekening meer te houden met hoe laat iedereen thuis is voor het avondeten. Je zal merken dat energie besparen een eitje wordt: de wasmachine draait geen overuren meer en de vaatwasser gaat ineens twee dagen mee. Er is alleen een nadeel: nu je voor twee personen moet koken, heb je altijd eten over.

Restjes in de koelkast

Hoe zeer je het ook probeert: op de een of andere manier lukt het je niet om precies voor twee personen te koken. Is het eten op de borden geschept, lijkt het of er niets uit de pan is gehaald. Logisch natuurlijk als je 25 jaar lang elke dag voor vier personen of meer hebt moeten koken. Dan zit het gewoon in je systeem en, zeg nou eens eerlijk: je kunt beter teveel eten hebben dan te weinig, toch?

Wat te doen met de restjes? Weggooien is zonde. En het is ook wel eens lekker om de volgende dag niet te hoeven koken. In de koelkast dan maar. Let op: hier gaat het vaak fout. Vers gekookt eten bewaar je inderdaad in de koelkast. Maar wanneer je je nog warme kostje in de koelkast zet, is er veel energie nodig om de kast terug te brengen naar zijn oorspronkelijke temperatuur van maximaal zeven graden. Nog even op het aanrecht laten staan dus. Geniet van een lekker avondje tv kijken en als je naar bed gaat is je maaltje al zover afgekoeld dat je koelkast er geen last meer van heeft.

Restjes uit de vriezer

Natuurlijk bewaar je ook restjes in de vriezer. Of je hebt een hoop vlees ingeslagen dat in de aanbieding was. Haal dit ’s ochtends uit de vriezer en leg het in de koelkast. Het ontdooit weliswaar langzamer dan op het aanrecht, maar je koelkast slaakt een zucht van verlichting doordat deze nu veel minder energie hoeft te leveren om op temperatuur te blijven. Een stuk vlees dat net uit een vriezer van -19 graden komt, houdt de koelkast zeker koud. Als je dan ’s avonds aan het eten begint, is het vlees vers ontdooid en weet je zeker dat het niet te warm is geworden, zoals op het aanrecht kan gebeuren. Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Een heerlijk aspergerisotto uit de Italiaanse keuken!

Een heerlijk hoofdgerecht in de lente!

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven

Frietje Kapsalon, shoarmaschotel Kapsalon, shoarma Kapsalon

In dit artikel de makkelijke recepten voor Frietje Kapsalon of Shoarma Kapsalon.

Wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Het is heel gezond en lekker maar wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Kruutmoes maken

De bereidingswijze van kruutmoes op de ouderwetse manier

Waar vind je het grootste Oktoberfeest (Oktoberfest)?

Ieder jaar in Oktober barsten in Duitsland en steeds vaker ook in Nederland de Oktoberfesten / Oktoberfeesten los maar waar is het grootste Oktoberfeest?

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Chocolade kokos cake, snel, goedkoop en verleidelijk.

Dit recept is perfect voor een avondje met vriendinnen, als dessert na een romatisch etentje of om zomaar te maken op een regenachtige middag.

Kippensoep

Eenvoudige snel klaar te maken, maar lekkere kippensoep.

Koken een kunst of expirimenteren

Inkopen voor de hele week doen is tijdbesparend. Recepten zoeken is gemakkelijk

Recept jachtsaus

Recept heerlijke jachtsaus

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Recept van Twentse Knieperkes

Zoet, knapperig en lekker... een recept voor Knieperkesliefhebbers

Lasagne Zalm Spinazie

Makkelijk recept voor Lasagne.

Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 1: geschiedenis en gezondheid

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is.

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Tonijn met olijven en kappertjes

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Zelf espresso maken, de beste espressoapparaten

Lees hier hoe je zelf de lekkerste espresso kunt maken, overzicht van de beste espressoapparaten.

Sushi

Alle informatie die u zou willen weten over sushi