Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!


Publicatie datum:

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Gesponsorde koppelingen

Voor wie altijd een groot gezin heeft gehad, is het natuurlijk even wennen als de kinderen het huis uit zijn. Het is ineens een stuk stiller in huis, een ochtendplanning voor de badkamer is niet meer nodig en je hoeft geen rekening meer te houden met hoe laat iedereen thuis is voor het avondeten. Je zal merken dat energie besparen een eitje wordt: de wasmachine draait geen overuren meer en de vaatwasser gaat ineens twee dagen mee. Er is alleen een nadeel: nu je voor twee personen moet koken, heb je altijd eten over.

Restjes in de koelkast

Hoe zeer je het ook probeert: op de een of andere manier lukt het je niet om precies voor twee personen te koken. Is het eten op de borden geschept, lijkt het of er niets uit de pan is gehaald. Logisch natuurlijk als je 25 jaar lang elke dag voor vier personen of meer hebt moeten koken. Dan zit het gewoon in je systeem en, zeg nou eens eerlijk: je kunt beter teveel eten hebben dan te weinig, toch?

Wat te doen met de restjes? Weggooien is zonde. En het is ook wel eens lekker om de volgende dag niet te hoeven koken. In de koelkast dan maar. Let op: hier gaat het vaak fout. Vers gekookt eten bewaar je inderdaad in de koelkast. Maar wanneer je je nog warme kostje in de koelkast zet, is er veel energie nodig om de kast terug te brengen naar zijn oorspronkelijke temperatuur van maximaal zeven graden. Nog even op het aanrecht laten staan dus. Geniet van een lekker avondje tv kijken en als je naar bed gaat is je maaltje al zover afgekoeld dat je koelkast er geen last meer van heeft.

Restjes uit de vriezer

Natuurlijk bewaar je ook restjes in de vriezer. Of je hebt een hoop vlees ingeslagen dat in de aanbieding was. Haal dit ’s ochtends uit de vriezer en leg het in de koelkast. Het ontdooit weliswaar langzamer dan op het aanrecht, maar je koelkast slaakt een zucht van verlichting doordat deze nu veel minder energie hoeft te leveren om op temperatuur te blijven. Een stuk vlees dat net uit een vriezer van -19 graden komt, houdt de koelkast zeker koud. Als je dan ’s avonds aan het eten begint, is het vlees vers ontdooid en weet je zeker dat het niet te warm is geworden, zoals op het aanrecht kan gebeuren. Eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Cupcakes

Alles over de cupcakes en waar je kunt oefenen om ze te maken.

gefrituurde knoflook garnalen

Heerlijke gefrituurde garnalen.

Deze lasagna lust iedereen!

Altijd prijs lasagna in 3 stappen

Een heerlijke Kip wrap

Een recept gebasseerd op de tomato cheese van de MC donalds

Vegetarische witlofschotel uit de oven

Heerlijke witlofschotel zonder vlees, snel en makkelijk.

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel

Probeer nu de Italiaanse frittata! Leuk en makkelijk om te maken!

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke frittata!

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt

Recept voor een chocoladetaart

Een recept om makkelijk een chocoladetaart te maken

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker

Chocolade en aardbeien roomijs

diverse recepten voor zelfgemaakt ijs in de ijsmachine

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Afschaffing statiegeld op flessen uitgesteld

Staatssecretaris Mansveld heeft ervoor gekozen om het statiegeld niet vanaf 2015 af te schaffen

Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

Warenwetbesluit Etiketteringvan levensmiddelen: wat moet er op het etiket van een levensmiddel?

Uitleg over het warenwetbesluit etikettering: wat moet er op het etiket?

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Spaghetti and meatballs

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Vegetarische risotto met mozarella

Dit is een recept voor een goedkope, snelle en vegetarische risottogerecht.

Stoomoven

Stoomoven, gezond en lekker koken op eigentijdse wijze