Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!


Publicatie datum:

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Gesponsorde koppelingen

Voor wie altijd een groot gezin heeft gehad, is het natuurlijk even wennen als de kinderen het huis uit zijn. Het is ineens een stuk stiller in huis, een ochtendplanning voor de badkamer is niet meer nodig en je hoeft geen rekening meer te houden met hoe laat iedereen thuis is voor het avondeten. Je zal merken dat energie besparen een eitje wordt: de wasmachine draait geen overuren meer en de vaatwasser gaat ineens twee dagen mee. Er is alleen een nadeel: nu je voor twee personen moet koken, heb je altijd eten over.

Restjes in de koelkast

Hoe zeer je het ook probeert: op de een of andere manier lukt het je niet om precies voor twee personen te koken. Is het eten op de borden geschept, lijkt het of er niets uit de pan is gehaald. Logisch natuurlijk als je 25 jaar lang elke dag voor vier personen of meer hebt moeten koken. Dan zit het gewoon in je systeem en, zeg nou eens eerlijk: je kunt beter teveel eten hebben dan te weinig, toch?

Wat te doen met de restjes? Weggooien is zonde. En het is ook wel eens lekker om de volgende dag niet te hoeven koken. In de koelkast dan maar. Let op: hier gaat het vaak fout. Vers gekookt eten bewaar je inderdaad in de koelkast. Maar wanneer je je nog warme kostje in de koelkast zet, is er veel energie nodig om de kast terug te brengen naar zijn oorspronkelijke temperatuur van maximaal zeven graden. Nog even op het aanrecht laten staan dus. Geniet van een lekker avondje tv kijken en als je naar bed gaat is je maaltje al zover afgekoeld dat je koelkast er geen last meer van heeft.

Restjes uit de vriezer

Natuurlijk bewaar je ook restjes in de vriezer. Of je hebt een hoop vlees ingeslagen dat in de aanbieding was. Haal dit ’s ochtends uit de vriezer en leg het in de koelkast. Het ontdooit weliswaar langzamer dan op het aanrecht, maar je koelkast slaakt een zucht van verlichting doordat deze nu veel minder energie hoeft te leveren om op temperatuur te blijven. Een stuk vlees dat net uit een vriezer van -19 graden komt, houdt de koelkast zeker koud. Als je dan ’s avonds aan het eten begint, is het vlees vers ontdooid en weet je zeker dat het niet te warm is geworden, zoals op het aanrecht kan gebeuren. Eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

limoncello taart

een heerlijk frisse taart, ook geschikt als dessert

Hét recept voor guacemole

recept

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Hoe is cola ontstaan

Vroeger zat er cocaïne in cola

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Tagliatelle met artisjokken

Een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken!

Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

recept: snelle, makkelijke en lekkere pasta!

een heerlijk zomers koud pastagerecht, gemaakt in een handomdraai!

Recept: Kipnuggets

Recept voor heerlijke kipnuggets

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Spaghetti met olijven

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Kipfilet met knoflookboter

koolhudraatarm gerecht met kipfilet

Een heerlijk grapefruit-yoghurtijs!

Een heerlijk toetje voor in de lente!

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.

Proteinedieten en Low Carb recepten

Low Carb recepten en eiwitrijke dieten horen bij elkaar. Welke dieten en recepten heeft u nodig om snel en veel af te vallen?

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Recept voor gevulde eieren

Recept voor gevulde eieren