Je eigen McFlurry bereiden!


Publicatie datum:

Ben jij stiekem ook zo fan van de McFlurry? Leer nu om er thuis zelf eentje te maken!

Gesponsorde koppelingen

Krijg jij ook niet genoeg van het wereldberoemde softijs dat in 1997 zijn intrede deed bij McDonalds? Ik ook niet! Het gaat, zoals wel duidelijk mag zijn, om de McFlurry! Wil je weten hoe je in je eigen keuken zelf eentje kunt maken? Kom het te weten in dit artikel!

Gesponsorde koppelingen

Door de jaren heen zijn er al vele McFlurry-smaken geïntroduceerd: M&M’s, chocolate chip cookie, Twix, Magnum White, stroopwafel, noem maar op. Sommige bleven in het aanbod, anderen verdwenen na een tijdje weer. Vind je het jammer dat sommige smaken zijn verdwenen? Niet getreurd, je kan deze in no-time homemade maken!

Voordat je kan beginnen zal je de volgende producten moeten kopen bij een supermarkt naar keuze: Een pak vanille roomijs of yoghurt ijs, een pak melk en je favoriete topping. Om de McFlurry nog meer zoetigheid te geven misschien nog wat vanillesuiker. Voorbeelden van toppings kunnen M&M’s, stukjes KitKat, stukjes Lion, mini marshmallows en Oreo koekjes zijn. Wat jij maar wilt! Als je per se caramel door je McFlurry wilt kun je karamelblokjes kopen en deze smelten voordat je ze toevoegt aan het ijs. 

Als je alle producten die je nodig hebt verzameld hebt kun je aan de slag. Haal het roomijs uit de vriezer en wacht tot het een beetje ontdooid is. Als het zacht genoeg is, op kamertemperatuur ongeveer, schep je 2 of 3 bolletjes uit de verpakking en doe je deze in een maatbeker. Dit is wel genoeg voor 1 degelijke McFlurry. Voeg vervolgens enkele lepels melk toe. Begin met een beetje en check de consistentie. Voeg desgewenst nog iets meer melk toe. Roer de substantie vervolgens goed met de mixer op één van de laagste standen of met een spatel/lepel als je sterke polsen hebt. Roer door tot het een romige substantie is geworden. 

Voeg vervolgens je topping aan het ijs toe. Vermaal de topping eerst als het gaat om een chocoladereep of iets anders groots. Dit kun je het beste met een scherp mes doen. Als je fruit wil toevoegen is een blender misschien een idee om het fijn te malen. Voeg tegelijkertijd met de topping het gesmolten karamel toe. Mix vervolgens de hele substantie opnieuw en giet de inhoud van de maatbeker in een beker of bakje. Als de substantie te stevig is kun je een lepel gebruiken om het uit de maatbeker te lepelen. 

Eet smakelijk!

 


Foobie gebruiker Nathanja

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

De Bierpad

Na de koffiepads is er een nieuw fenomeen: De Bierpad.

gepocheerd ei voor dummies

De makkelijkste manier voor een perfect gepocheerd ei

Gezond eten, gezonde producten en gezonde recepten

Alles over gezond eten, de tien gezondste producten, de gezondste recepten.

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken

Simpele Italiaanse salade in een handomdraai!

Lees hier hoe u een heerlijke Italiaanse salade kunt maken!