Romige zalmtaart met basilicum


Publicatie datum:

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Gesponsorde koppelingen

Geef je een feesje en heb je geen idee welke hapjes je zou serveren ?

Probeer dan deze romige zalmtaart met basilicum eens die bij iedereen een succes zal zijn !

de combo van room en zalm is altijd voortrefelijk en dat snuifje basilicum geeft net dat ietsje meer.

Naar gelang hoe groot je de bodem maakt is dit een hapje of een voor gerecht.



Benodigdheden;

Bladerdeeg (diepvries, op rol)

300 gr verse zalm, zonder vel en zonder graten

1 ei (+ ei om bodem mee te bestrijken)

1,5 dl room (35%)

2 dl melk

Pezo

1 el (vers gehakte) basilicum

Voorverwarmde oven van 180°C

Voor de bodem:

Bekleed een grote vuurvaste (ronde) vorm met de bladerdeeg

Prik gaatjes in de bladerdeeg met een vork

Bak de bladerdeeg gedurende 25 min blind tot het deeg stevig is

Verwijder de bonen/erwten/… en bestrijk de bladerdeeg met een losgeklopt ei

Bak de bodem nog eventjes (ongeveer 7 min)

Voor de vulling:

Snijd de zalm in stukjes

Doe deze in een keukenmachine/blender en laat telkens kort draaien tot de zalm is vermalen

Voeg het ei toe en laat 10 sec meedraaien

Voeg de room en de melk toe en pureer het geheel

Doe dit mengsel in een kom en roer er de basilicum onder

Voeg peper en zout naar smaak toe

 

Voor het bakken:

Giet het mengsel in de taartvorm en laat de taart bakken gedurende 20-30 min tot hij stevig is (als je er een mes insteekt, dan moet dat er schoon weer uitkomen)

Laat de taart afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen

Heerlijk met een groene salade en balsamico-crème

Eventueel kan je voor het vullen van de bodem, deze eerst nog dunnetjes bedekken met stukjes fijngesneden gerookte zalm


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

gefrituurde knoflook garnalen

Heerlijke gefrituurde garnalen.

Chantillyroom

Heerlijke chantillyroom!

Tulpgebakje met kaneelijs en crème anglaise

Een heerlijk gebak met kaneelijs en crème anglaise!

Griekse heerlijkheden geschikt voor vegetariërs

Griekse hapjes geschikt voor vegetariërs.

Mexicaanse kaasfingers met tomatensalsa

Maak eens een keer iets anders om te serveren op uw feestje of als voorgerechtje. Uw gasten zullen hun vingers aflikken bij deze lekkere kaasfingers.

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Baby voeding - de Rapley methode

door baby geleid spenen

Uiensoep met spekjes en pesto

Recept voor uiensoep

Recept wildpannetje

Recept

Recept oreo McFlurry

Recept voor de enige echte Oreo van de Mac!

Frikandelbroodje maken

Recept en werkwijze voor het zelf maken van een heerlijk frikandelbroodje

Een overzicht van de bekendste cocktails met ingrediënten

Hie vind je een lijst van de meest voorkomende cocktails met telkens de ingrediënten

Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

Antilliaanse Nasi (aros brua) voor ongeveer 10 personen

eigen recept bekendste rijstgerecht uit curaçao

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Zelf babyvoeding maken. Goedkoop, gemakkelijk & gezond!

Voordelen en tips voor het zelf maken van babyvoeding

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Simpele Italiaanse salade in een handomdraai!

Lees hier hoe u een heerlijke Italiaanse salade kunt maken!

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Salade met komkommer & tomaat

gemakkelijk te maken, salade van komkommer & tomaat

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!