Romige zalmtaart met basilicum


Publicatie datum:

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Gesponsorde koppelingen

Geef je een feesje en heb je geen idee welke hapjes je zou serveren ?

Probeer dan deze romige zalmtaart met basilicum eens die bij iedereen een succes zal zijn !

de combo van room en zalm is altijd voortrefelijk en dat snuifje basilicum geeft net dat ietsje meer.

Naar gelang hoe groot je de bodem maakt is dit een hapje of een voor gerecht.



Benodigdheden;

Bladerdeeg (diepvries, op rol)

300 gr verse zalm, zonder vel en zonder graten

1 ei (+ ei om bodem mee te bestrijken)

1,5 dl room (35%)

2 dl melk

Pezo

1 el (vers gehakte) basilicum

Voorverwarmde oven van 180°C

Voor de bodem:

Bekleed een grote vuurvaste (ronde) vorm met de bladerdeeg

Prik gaatjes in de bladerdeeg met een vork

Bak de bladerdeeg gedurende 25 min blind tot het deeg stevig is

Verwijder de bonen/erwten/… en bestrijk de bladerdeeg met een losgeklopt ei

Bak de bodem nog eventjes (ongeveer 7 min)

Voor de vulling:

Snijd de zalm in stukjes

Doe deze in een keukenmachine/blender en laat telkens kort draaien tot de zalm is vermalen

Voeg het ei toe en laat 10 sec meedraaien

Voeg de room en de melk toe en pureer het geheel

Doe dit mengsel in een kom en roer er de basilicum onder

Voeg peper en zout naar smaak toe

 

Voor het bakken:

Giet het mengsel in de taartvorm en laat de taart bakken gedurende 20-30 min tot hij stevig is (als je er een mes insteekt, dan moet dat er schoon weer uitkomen)

Laat de taart afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen

Heerlijk met een groene salade en balsamico-crème

Eventueel kan je voor het vullen van de bodem, deze eerst nog dunnetjes bedekken met stukjes fijngesneden gerookte zalm

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

Coca Cola

Informatie over het ontstaan van Coca-cola en Coca-cola nu.

Probeer nu de Italiaanse frittata! Leuk en makkelijk om te maken!

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke frittata!

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Kabouterhuisjes Soep (Champignonsoep)

Een champignonsoepje waar je de vingers bij aflikt

Simpele aardappelsalade

Simpel recept voor een heerlijke aardappelsalade

Appeltaart recept

Recept voor een eenvoudige overheerlijke appeltaat met zandtaart bodem

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Vispakketjes met pesto en groenten gestoomd in de oven

Vispakketjes met pesto en groenten, gestoomd in de oven

Slank worden in korte tijd, het kan echt!

Een verantwoorde manier om af te vallen.

Wokgerechten: Zalm met groenten

Heerlijke zalm met groentjes bereidt in de wok

Witte-bonensalade

Een overheerlijke salade! probeer het nu ook!

Heksensoep (Groentesoep)

Een aparte exotische groentesoep

Pavlova recept

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Kipfilet met knoflookboter

koolhudraatarm gerecht met kipfilet

Italiaanse gesmoorde venkel (Finocchio)

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans gerecht op tafel, verras uw vrienden met uw kookkunsten!

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.

Chocolade kokos cake, snel, goedkoop en verleidelijk.

Dit recept is perfect voor een avondje met vriendinnen, als dessert na een romatisch etentje of om zomaar te maken op een regenachtige middag.

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.