Romige zalmtaart met basilicum


Publicatie datum:

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Gesponsorde koppelingen

Geef je een feesje en heb je geen idee welke hapjes je zou serveren ?

Probeer dan deze romige zalmtaart met basilicum eens die bij iedereen een succes zal zijn !

de combo van room en zalm is altijd voortrefelijk en dat snuifje basilicum geeft net dat ietsje meer.

Gesponsorde koppelingen

Naar gelang hoe groot je de bodem maakt is dit een hapje of een voor gerecht.



Benodigdheden;

Bladerdeeg (diepvries, op rol)

300 gr verse zalm, zonder vel en zonder graten

1 ei (+ ei om bodem mee te bestrijken)

1,5 dl room (35%)

2 dl melk

Pezo

1 el (vers gehakte) basilicum

Voorverwarmde oven van 180°C

Voor de bodem:

Bekleed een grote vuurvaste (ronde) vorm met de bladerdeeg

Prik gaatjes in de bladerdeeg met een vork

Bak de bladerdeeg gedurende 25 min blind tot het deeg stevig is

Verwijder de bonen/erwten/… en bestrijk de bladerdeeg met een losgeklopt ei

Bak de bodem nog eventjes (ongeveer 7 min)

Voor de vulling:

Snijd de zalm in stukjes

Doe deze in een keukenmachine/blender en laat telkens kort draaien tot de zalm is vermalen

Voeg het ei toe en laat 10 sec meedraaien

Voeg de room en de melk toe en pureer het geheel

Doe dit mengsel in een kom en roer er de basilicum onder

Voeg peper en zout naar smaak toe

 

Voor het bakken:

Giet het mengsel in de taartvorm en laat de taart bakken gedurende 20-30 min tot hij stevig is (als je er een mes insteekt, dan moet dat er schoon weer uitkomen)

Laat de taart afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen

Heerlijk met een groene salade en balsamico-crème

Eventueel kan je voor het vullen van de bodem, deze eerst nog dunnetjes bedekken met stukjes fijngesneden gerookte zalm


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Hoe bak je nou een goede pannenkoek

De manier om een goede pannenkoek te bakken

10 tips om e-nummers te minderen

E-nummers hebben een functie in producten. Toch is er een groep mensen die weinig e-nummers consumeert. Wanneer je e-nummers wilt verminderen is dit moeilijk.

Italiaanse paprika-courgette taart

Dit is het recept voor een heerlijke italiaanse paprika-courgette taart in taartvorm van 27cm. Heerlijk voor tijdens het kerstdiner.