gepocheerd ei voor dummies


Publicatie datum:

De makkelijkste manier voor een perfect gepocheerd ei

Gesponsorde koppelingen

Een gepocheerd ei op traditionele wijze is niet gemakkelijk te maken je moet water in een perfecte draaikolk zien te krijgen azijn toevoegen precies de juiste kook intensiteit hebben. Maar dit hoeft allemaal niet zolang je een rond bakje en plastic vershoud folie in huis hebt.

Gesponsorde koppelingen

stap 1: Pak een rond schaaltje/kommetje.

stap 2: Scheur een vierkant stukje vershoud folie af van de rol.

stap 3: Leg het folie in het schaaltje.

stap 4: Smeer het folie in met olie (neem een olie met zo mijn mogelijk smaak zonnebloem bijvoorbeeld) dit is tegen het vastplakken)

stap 5: Open het ei en leg het ei in het schaaltje bovenop het folie zorg ervoor dat de dooier intact blijft.

stap 6: Pak de vier hoekjes van het folie bij elkaar en leg er een knoop in zorg dat er zo min mogelijk lucht bij het ei in het zakje blijft.

stap 7: Dompel het folie zakje met ei voorzichtig in kokendwater en kook het rustig tot het de juiste garing heeft. Ik adviseer minuutje of 3 voor een mooie zachte dooier.

stap 8: Haal het ei uit de pan en pak het voorzichtig uit. 

En klaar is kees, zo heb je op een gemakkelijke manier een gepocheerd ei dat niet kan mislukken. 

Een beetje hollandaisesaus en je hebt heerlijke eggs bennedict.


Foobie gebruiker bartbroeders

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Lekkere en snel macaroni met kaas en hesp maken !

Macaroni met kaas en hesp

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel

Tzatziki maken

Tzatziki saus