gepocheerd ei voor dummies


Publicatie datum:

De makkelijkste manier voor een perfect gepocheerd ei

Gesponsorde koppelingen

Een gepocheerd ei op traditionele wijze is niet gemakkelijk te maken je moet water in een perfecte draaikolk zien te krijgen azijn toevoegen precies de juiste kook intensiteit hebben. Maar dit hoeft allemaal niet zolang je een rond bakje en plastic vershoud folie in huis hebt.

stap 1: Pak een rond schaaltje/kommetje.

stap 2: Scheur een vierkant stukje vershoud folie af van de rol.

stap 3: Leg het folie in het schaaltje.

stap 4: Smeer het folie in met olie (neem een olie met zo mijn mogelijk smaak zonnebloem bijvoorbeeld) dit is tegen het vastplakken)

stap 5: Open het ei en leg het ei in het schaaltje bovenop het folie zorg ervoor dat de dooier intact blijft.

stap 6: Pak de vier hoekjes van het folie bij elkaar en leg er een knoop in zorg dat er zo min mogelijk lucht bij het ei in het zakje blijft.

stap 7: Dompel het folie zakje met ei voorzichtig in kokendwater en kook het rustig tot het de juiste garing heeft. Ik adviseer minuutje of 3 voor een mooie zachte dooier.

stap 8: Haal het ei uit de pan en pak het voorzichtig uit. 

En klaar is kees, zo heb je op een gemakkelijke manier een gepocheerd ei dat niet kan mislukken. 

Een beetje hollandaisesaus en je hebt heerlijke eggs bennedict.


Foobie gebruiker bartbroeders

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hamschijven met peterselieboter - ovengerecht

Een receptje dat misschien wel iets meer tijd nodig heeft, maar de hamschijven met peterselieboter zijn toch wel die moeite waard.

Recept - Nasi Goreng - wokgerecht - ongeveer 350 calorieën per portie

Een zeer luchtig receptje voor de lekkerste Nasi Goreng

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt.

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Een heerlijk grapefruit-yoghurtijs!

Een heerlijk toetje voor in de lente!

Heerlijke frisse Couscous Salade

Recept van een frisse zomersalade

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Mexicaanse kaasfingers met tomatensalsa

Maak eens een keer iets anders om te serveren op uw feestje of als voorgerechtje. Uw gasten zullen hun vingers aflikken bij deze lekkere kaasfingers.

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami

Griekse heerlijkheden geschikt voor vegetariërs

Griekse hapjes geschikt voor vegetariërs.

Recept - appelflappen - dessert

Een receptje voor appelflappen.

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Zelf schuimpjes maken

Traktatie voor op school

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Supersimpel pasta gerecht met spinazie.

Heel makkelijk gerecht, weinig bereidingstijd en met een zeer verrassende smaak makkelijk aan te passen per persoon.