Cheesecake dessert in glaasjes


Publicatie datum:

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

Gesponsorde koppelingen

Hier vind je het recept voor een heerlijk dessert. In dit recept heb ik aardbeien gebruikt, maar deze kun je natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen of bosvruchten.

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 150 gram monchou
  • 200 gram opgeklopte slagroom
  • een zakje vanillesuiker
  • 8 tot 10 bastognekoeken
  • 50 gram roomboter
  • een doosje aarbeien

Bereidingstijd: 20 minuten + minimaal 2 uur laten rusten in de koelkast

Bereiding:

Verkruimel de koekjes fijn en meng deze met de gesmolten boter. Verdeel het koekjesmengsel over de 4 glaasjes. Zet de glaasjes in de koelkast.

Mix in een kom de monchou met de vanillesuiker en +/- 6 aardbeien tot een glas mengsel. Klop in een aparte kom de slagroom bijna stijf. Voeg vervolgens de opgeklopte slagroom toe aan het monchou mengsel en schep het voorzichtig door elkaar heen.

Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel het monchou mengsel over de glaasjes. Zet de glaasjes daarna weer terug in de koelkast en laat ze daar minimaal 2 uur staan.

Je kunt de toetjes nog afmaken met een toefje slagroom en een paar plakjes aardbeien voordat je ze gaat eten.

 

Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spaghetti and meatballs

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Ketjap sate in 25 min. bereidingstijd (4 personen) recept

Een lekker budget recept, wat ook nog eens snel klaar is!

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.