Spaghetti and meatballs


Publicatie datum:

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Gesponsorde koppelingen

Spaghetti and meatballs is een recept dat werd bedacht door Pasquale "Patsy" Scognamillo. In “Patsy’s, het familierestaurant dat hij in 1944 opende op West 56th street in Manhattan, verzamelde hij sterren om zich heen als Frank Sinatra, Marilyn Monroe en Liza Minelli. Zij konden altijd op Patsy's discretie rekenen maar vooral op heerlijke traditionele gerechten uit de Napolitaanse keuken. Dit specifieke recept werd beroemd omdat het omstreden is: volgens echte Italianen horen er geen gehaktballen in pasta. Zo haalde Patsy's zoon Joe in 1985 de gehaktballen uit het recept toen hij chef-kok was en bracht zijn zoon en opvolger Sal deze er in 1991 weer terug in. Het recept hieronder is niet het origineel.  Er zijn wat wijzigingen in aangebracht zodat je met zoveel mogelijk smaak en toch in weinig tijd op tafel kan krijgen. Maar de ballen blijven en zijn echt de kroon op het gerecht. Een echte familiefavoriet. 

Ingredienten:

blikje ansjovis

1 ui

1 teen knoflook

blikje gepelde tomaten

klein blikje tomatenpuree

drie verse tomaten (pomodori of trostomaten)

basilicum: gedroogd 1,5  theelepel; vers een flinke handvol bladeren

1 theelepel suiker

500 gram rundergehakt

3 eetlepels bloem

1 ei

0,5 theelepel zout

o,5 pak gedroogde spaghetti

olijfolie

 

In een kom meng gehakt, ei, 3 eetlepels bloem en zout. Prak het goed door elkaar en zet even aan de kant.

Bak ansjovis uit in hapjespan/koekenpan met de fijngesneden ui en uitgeperste knoflook, 5 min. Voeg gepelde tomaten, tomatenpuree en de verse tomaten, in kwart gesneden.Voeg suiker toe en fingehakte verse basilicum/ gedroogde basilicum.Laat pruttelen op laag vuur.

Pak de gehaktmix en draai balletjes van 5 cm doorsnee en leg deze op een bord. 

Zet een flinke pan water op en breng aan de kook. Als het water kookt, doe er het halve pak spaghetti in.

Doe de balletjes in tomatensaus. Laat de balletjes op een kant gaar worden, dek daarvoor de pan af en schudt ze na 5 minuten om om.

Als de spaghetti "al dente" is, dwz beetgaar maar nog een beetje hard, dat is ongeveer na 7 minuten, schep dan de spaghetti bij de saus en gehaktballen. Doe er een beetje kookvocht uit de pan bij en laat het op zcht vuur staan, ongeveer 3 a 5 minuten.

Serveer de spaghetti met een beetje verse peper en wat Parmezaanse kaas.

Smakelijk eten!

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

Een heerlijke Kip wrap

Een recept gebasseerd op de tomato cheese van de MC donalds

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Recepten voor de blender

diverse heerlijke en gezonde recepten voor de blender

Rizi Pilafi me Garithes

Pilav met steurgarnalen. Voor 4 personen.

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Malse kip uit de oven met geitenkaas

lichte gerecht met malse kip en geitenkaas uit de oven

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Tien tips om af te vallen

Tips om te jou te helpen op je streefgewicht te komen

Paprikasoep

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Spaghetti met broccoli en hammetjes

Een snel en makkelijk recept voor een lekkere en gezonde maaltijd.

Sushi

Alle informatie die u zou willen weten over sushi

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Moeilijke eter (van peuter tot kleuter)

Help, mijn kind eet zeer slecht !!

Kaashapjes

een heerlijk hapje gemaakt van kaas en bovendien is het laag in calorieen

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Polenta met paddestoelen

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Tonijn met olijven en kappertjes

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!