Spaghetti and meatballs


Publicatie datum:

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Gesponsorde koppelingen

Spaghetti and meatballs is een recept dat werd bedacht door Pasquale "Patsy" Scognamillo. In “Patsy’s, het familierestaurant dat hij in 1944 opende op West 56th street in Manhattan, verzamelde hij sterren om zich heen als Frank Sinatra, Marilyn Monroe en Liza Minelli. Zij konden altijd op Patsy's discretie rekenen maar vooral op heerlijke traditionele gerechten uit de Napolitaanse keuken. Dit specifieke recept werd beroemd omdat het omstreden is: volgens echte Italianen horen er geen gehaktballen in pasta. Zo haalde Patsy's zoon Joe in 1985 de gehaktballen uit het recept toen hij chef-kok was en bracht zijn zoon en opvolger Sal deze er in 1991 weer terug in. Het recept hieronder is niet het origineel.  Er zijn wat wijzigingen in aangebracht zodat je met zoveel mogelijk smaak en toch in weinig tijd op tafel kan krijgen. Maar de ballen blijven en zijn echt de kroon op het gerecht. Een echte familiefavoriet. 

Gesponsorde koppelingen

Ingredienten:

blikje ansjovis

1 ui

1 teen knoflook

blikje gepelde tomaten

klein blikje tomatenpuree

drie verse tomaten (pomodori of trostomaten)

basilicum: gedroogd 1,5  theelepel; vers een flinke handvol bladeren

1 theelepel suiker

500 gram rundergehakt

3 eetlepels bloem

1 ei

0,5 theelepel zout

o,5 pak gedroogde spaghetti

olijfolie

 

In een kom meng gehakt, ei, 3 eetlepels bloem en zout. Prak het goed door elkaar en zet even aan de kant.

Bak ansjovis uit in hapjespan/koekenpan met de fijngesneden ui en uitgeperste knoflook, 5 min. Voeg gepelde tomaten, tomatenpuree en de verse tomaten, in kwart gesneden.Voeg suiker toe en fingehakte verse basilicum/ gedroogde basilicum.Laat pruttelen op laag vuur.

Pak de gehaktmix en draai balletjes van 5 cm doorsnee en leg deze op een bord. 

Zet een flinke pan water op en breng aan de kook. Als het water kookt, doe er het halve pak spaghetti in.

Doe de balletjes in tomatensaus. Laat de balletjes op een kant gaar worden, dek daarvoor de pan af en schudt ze na 5 minuten om om.

Als de spaghetti "al dente" is, dwz beetgaar maar nog een beetje hard, dat is ongeveer na 7 minuten, schep dan de spaghetti bij de saus en gehaktballen. Doe er een beetje kookvocht uit de pan bij en laat het op zcht vuur staan, ongeveer 3 a 5 minuten.

Serveer de spaghetti met een beetje verse peper en wat Parmezaanse kaas.

Smakelijk eten!

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heerlijke salade

Heerlijke salade bij visgerechten!

Simpele en lekkere recepten voor toetjes

Recepten van ijs

Soda club

Soda Club biedt ons een oplossing om de afval van drankverpakkingen te vermijden. Lees hier hoe je deze niet moet gebruiken.

Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets in 20 minuten

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak