Gehaktballen


Publicatie datum:

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

Gesponsorde koppelingen

Ouderwetse gehaktballen blijven toch het lekkerst. Dit recept heb ik van mijn oma.

ingrediënten:

500 gram rundergehakt

500 gram varkensgehakt

2 uien zeer fijn gesnipperd

4 witte boterhammen

2 eieren

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel versgemalen peper

1/4 theelepel kruidnagel

1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat

1 afgestreken eetlepel tijm

6 beschuiten

Gesponsorde koppelingen

Gehaktballen maken:

De gesnipperde uien goudgeel aanfruiten en op het laatst de tijm erbij doen

Doe het vlees voor de gehaktballen in een kom. Week de boterhammen zonder korst in water en knijp de boterhammen met de handen bijna droog. Voeg het nog vochtige brood, eieren en de kruiden toe aan het gehakt. Kneed alles flink door elkaar, hoe langer hoe beter! Na dat alles goed gemengd is kun je de gehaktballen gaan vormen. Voor het vormen van de gehaktballen kun je het beste eerst je handen een beetje vochtig maken met water zodat het gehakt niet aan de vingers blijft plakken. Wentel de gehaktballen door het paneermeel (fijngekruimeld beschuit), zodat de gehaktballen niet blijven kleven tijdens het braden.

Gehaktballen bakken:

Doe in een braadpan een flinke klont boter en een klein beetje olijfolie tot het schuim wegtrekt. De gehaktballen op een hoog vuur rondom bruin bakken en steeds omkeren, doe dat voorzichtig zodat de gehaktballen niet breken. Voeg wat water toe aan de braadpan, de deksel schuin op de pan en de gehaktballen ongeveer 25 minuten zachtjes gaar braden. Vergeet niet om de gehaktballen af en toe nog te keren.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Tzatziki maken

Tzatziki saus

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

heerlijk recept: oliebollen!

Heerlijk traditioneel oliebollen recept voor ongeveer 45 oliebollen.

De waarheid rondom eieren

Supermarkten maken keuzes in welke eieren ze aanbieden. Wat zijn de verschillen tussen eieren en hoe worden de kippen gehouden?

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.