Gehaktballen


Publicatie datum:

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

Gesponsorde koppelingen

Ouderwetse gehaktballen blijven toch het lekkerst. Dit recept heb ik van mijn oma.

ingrediënten:

500 gram rundergehakt

500 gram varkensgehakt

2 uien zeer fijn gesnipperd

4 witte boterhammen

2 eieren

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel versgemalen peper

1/4 theelepel kruidnagel

1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat

1 afgestreken eetlepel tijm

6 beschuiten

Gesponsorde koppelingen

Gehaktballen maken:

De gesnipperde uien goudgeel aanfruiten en op het laatst de tijm erbij doen

Doe het vlees voor de gehaktballen in een kom. Week de boterhammen zonder korst in water en knijp de boterhammen met de handen bijna droog. Voeg het nog vochtige brood, eieren en de kruiden toe aan het gehakt. Kneed alles flink door elkaar, hoe langer hoe beter! Na dat alles goed gemengd is kun je de gehaktballen gaan vormen. Voor het vormen van de gehaktballen kun je het beste eerst je handen een beetje vochtig maken met water zodat het gehakt niet aan de vingers blijft plakken. Wentel de gehaktballen door het paneermeel (fijngekruimeld beschuit), zodat de gehaktballen niet blijven kleven tijdens het braden.

Gehaktballen bakken:

Doe in een braadpan een flinke klont boter en een klein beetje olijfolie tot het schuim wegtrekt. De gehaktballen op een hoog vuur rondom bruin bakken en steeds omkeren, doe dat voorzichtig zodat de gehaktballen niet breken. Voeg wat water toe aan de braadpan, de deksel schuin op de pan en de gehaktballen ongeveer 25 minuten zachtjes gaar braden. Vergeet niet om de gehaktballen af en toe nog te keren.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je een makkelijke en snelle bruine bonenschotel

Een pittig hoofdgerecht van bruine bonen en shoarmavlees

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Gegrilde courgette

Gegrilde courgette met citroensap! Heerlijk bijgerecht!

Rauwe ham met fruit als voorgerecht

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Rizi Pilafi me Garithes

Pilav met steurgarnalen. Voor 4 personen.