Atjar ála


Publicatie datum:

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Gesponsorde koppelingen

Je kunt gebruiken:
een stuk witte kool of spitskool
stuk bloemkool
boontjes
uien
een komkommer
wortels (liefst een winterwortel)
paprika
taugé 
zilveruitjes
reepjes appel
Hou je van pittig, kun je er ook nog een gesneden rode of groene peper erbij doen.

Pasta:
Een stuk gember 3 centimeter
2 á 3 teentjes knoflook
1 theelepel kurkuma
suiker 3 eetlepels
zout ½ theelepel
azijn ½ liter
¼ liter water

Als je een mandoline hebt, kun je de kool en wortel en komkommer in streepjes snijden. De rest snij je met een mes in streepjes. Ook een mooie oefening om je snijtechniek te verbeteren.

Zet een pan met water op met een weinig zout. Als het kookt doe je de gesneden groenten erbij. Na 3 minuten giet je het door een zeef. En doe het in goed uitgekookte potjes of weckpot. Vul de potjes tot een centimeter onder de rand met groenten (Ik bewaar de weinige potten die ik koop en gebruik ze hiervoor) De potten van zoetzure augurken plusminus een ¼ liter gebruik ik vaak.

Rasp de gember en knoflook en doe er een theelepel kurkuma en wat zout meng dit goed door elkaar.

Doe in een pan ½ liter azijn met 3 eetlepels suiker en los dit op. Doe de zelfgemaakte pasta erbij en roer het er door. Nu ¼ liter water eraan toevoegen en breng het verder aan de kook.

Zet de gevulde potten op een nat doek en vul voorzichtig de potten met zoetzure azijn tot de groenten net bedekt zijn. Draai de deksel er op en draai de potten om. Lekken ze niet, kun je de potten rustig een maand bewaren. Zo wie zo raad ik je aan de groenten zeker 3 dagen met rust te laten, zodat alle smaken en zuren hun werk kunnen doen. Erg leuk om het als cadeau weg te geven.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Broodje met hete kip, heerlijke en simpele snack voor tussendoor!

Een lekker warm broodje als lunch, of gewoon tussendoor.

partysnack Pigs in a blanket!

Heerlijk simpele partysnack.

Oranje boven! Een gezond Koninklijk cakeje

Oranjecake met worteltjes

Saffraan, het bloedrode goud

Saffraan, het kostbaarste kruid ter wereld

Hoe maak je een Griekse salde?

Tips voor het maken van een Griekse salde

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.

Wokgerechten: Zalm met groenten

Heerlijke zalm met groentjes bereidt in de wok

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

Hoe maak je paella?

Beschrijving van paella inclusief recept

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Snel en smakelijk recept uit Soedan

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan

Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Verantwoorde tussendoortjes/snacks

Lekker en verantwoorde tussendoortjes

Zomer-vruchtensalade

Lekkere zoete vruchtensalade

Pepernoten zelf bakken

Een recept zodat je zelf pepernoten kan bakken

Recept: Lekkere Ovenfrietjes

Recept: Heerlijke, gezonde ovenfrietjes

Budgetkoken met kipfilet

Maak van twee simpele kipfiletjes, maar liefst zes heerlijke kipburgers!

Rode poon met cherrytomaatjes

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Het recept voor de lekkerste chocolade brownies!

De lekkerste chocolade brownies kunt u nu zelf maken!

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Kruutmoes maken

De bereidingswijze van kruutmoes op de ouderwetse manier

Turks Fruit met kokos, recept.

Hier een simpel en heerlijk receptje om zelf Turks Fruit te maken.