Sapper de sap!


Publicatie datum:

Sap is de trend. Maar is dit zo gezond?

Gesponsorde koppelingen

Je zit in een restaurant, je loopt door de stad, je bent aan het sporten, je doet booschappen, overal zie je sapjes. Je wordt er mee dood gegooid tegenwoordig met sapjes. Sap in pak, verse sapjes, zelf persen, alles komt aan bod. Als je het niet drinkt ben je niet gezond wordt er ook wel gezegd. Mensen drinken het omdat ze het lekker vinden, maar ook heel erg gezond. Ik krijg in iedergeval wel altijd zin in sap.

Gesponsorde koppelingen

 

De blender in

 

Als ik in de winkel loop vind ik die sap eigenlijk altijd heel erg duur. Je betaald voor verse sappen als gauw tegen de drie euro. Als je veel sap op een dag drinkt is dat een vermogen natuurlijk. In de sap uit pakken zit enorm veel suiker en dat wil je natuurlijk ook niet. Want dan is die sap niet zo gezond meer. Ik doe graag zelf altijd alles zelf, daarom maak ik ook graag zelf sap. Ik pak dan fruit en ik meng dit met water, melk of yoghurt. Ik doe het dan in de blender en ik krijg de heerlijkste sappen.

 

 

 

Is het wel zo gezond?

Diverse onderzoeken wijzen uit dat sap helemaal niet zo gezond is als wij denken. Er zit in vers sap dan wel geen geraffineerde suiker uit suikerbieten, wel zit er fruitsuiker in. Oftewel vruchten suiker. Als je een pan met sinaasappelsap vult en een pan met een laagje suikerwater en dit beiden verwarmt, dan verdampt het vocht en blijft er een suikerachtige stroop over. In de pan van de sinaasappelsap zit dan net zoveel stroop als in de pan met suikerwater. Je kan dus tot de conclusie komen dat er in beiden veel suiker zit. De vitamines die in het fruitsap zitten en de vezels zijn natuurlijk wel gezond. Echter geeft een glaasje sap je een glucose prikkel omdat je bloed het zeer snel opneemt. Hierdoor krijg je te snel een verhoogde bloedsuikerspiegel en dit kan niet gezond zijn.

 

Drink met mate maar geniet

Het sapje dat ik gemaakt heb drink ik een keer in de twee maanden of zo. Koken is mijn hobby en ook hier varieer ik mee. Ik geniet van de sap die ik maak. Ik vind het net iets als wijn of zo, het past bij het gerecht dat ik maak, of ik serveer het als toetje. Dat kan met mijn toetje ook prima. Het is gewoon als met alle andere dingen , je mag genieten maar overdrijf het niet met sap.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 11
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

5 Cocktailrecepten met kokos!

5 Cocktailrecepten met kokos!

Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Gratinschotel met spek

Een heerlijke gratinschotel waar niet veel werk aan is!

Recept voor een lekkere authentieke bruschetta met pesto

Lekkere Italiaanse Bruschetta.