Cajun voorgerecht of klein hapje uit Louisiana


Publicatie datum:

Een Cajun vleespasteitje is een lekker voorgerecht of hapje bij de borrel

Gesponsorde koppelingen

Een Cajun vleespasteitje is een lekker hapje dat helemaal naar eigen smaak gemaakt kan worden. Het bereiden in de oven, in plaats van frituren, is een stuk minder vet en daardoor beter en gezonder. Van dit recept kunnen er 24 pasteitjes gemaakt worden, dit recept bevat 2 varianten voor de vulling.

Nodig:

Oven, snijplank, vulling, braadpan, pollepel, zeef of vergiet, glas, kwast en bakpapier.

Ingrediënten:

Filodeeg-lapjes, 24 stuks minimaal (voor als er eentje mislukt) en 2 eieren

Gehaktvulling:
(olijf)olie, 500 gram gehakt, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 150 cc bouillon, 1 tomaat, 1 theelepel komijn, 1/2 theelepel tijm, 1/2 theelepel oregano, 2 theelepels koriander.

Varkensvlees met tasso (kruidige ham) vulling:
(olijf)olie, 500 gram varkensvlees, 100 gram tasso (of andere kruidige ham), 1 ui, 1 groene paprika, 150 cc bouillon, 1/2 theelepel tijm, 2 theelepels mosterdpoeder, 1/4 theelepel zwarte peper, 1/4 theelepel gedroogde salie, 50 gram verse selderij.

Bereiding:

Bak het vlees in kleine stukjes in de braadpan in wat olie en snijd alle verse ingrediënten fijn en bak ze erbij, meng alles goed doorelkaar. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten sudderen op een lage pit.
Zet de oven aan op 190 graden, kluts de eieren in een glas en leg de filodeeg lapjes op een stuk bakpapier dat het hele rooster van de oven bedekt.
Giet het mengsel in zeef of vergiet om het te veel aan vocht eruit te halen.
Leg op ieder filodeegplakje een fikse lepel vulling en vouw het pakje zorgvuldig dicht, de randjes goed dicht drukken.
Ge bruik de kwast om de bovenkant van de pakjes met ei in te smeren en bak de pakjes in 20 minuten in de oven lichtbruin.

Tip:

Als extra toevoeging zijn champignons en aubergines prima geschikt. Voeg voor een pittige vulling een in kleine stukjes gesneden verse groene of rode peper toe.

Kijk voor de rest van de maaltijd naar ándere recepten op www.foobie.nl onder het kopje: eten en drinken.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Stoomoven

Stoomoven, gezond en lekker koken op eigentijdse wijze

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Zelf bier brouwen

Lees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip

Sapper de sap!

Sap is de trend. Maar is dit zo gezond?

Je eigen milkshake maken

In 4 minuten een eigen milkshake maken.

Courgettesoep

Een smaaksensatie voor je mond!

Smoothie gezond en voor iedereen

De beste smoothie ideeen. Iedereen kan ze maken.

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Frikandelbroodje maken

Recept en werkwijze voor het zelf maken van een heerlijk frikandelbroodje

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Goedkope uitjes, de goedkoopste uitjes

Alles over de goedkoopste uitjes van Nederland verzameld op één pagina.

Heerlijke Hollandse appeltaart met een eigen swing

Het beste recept voor heerlijke hollandse appeltaart met gember.

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

De bekende italiaanse tomaten saus

Overheerlijke italiaanse tomatensaus. Haal de cultuur in uw keuken!

Wok - Chinese kool - garnalen - ham - wokgerecht

Chinese kool op 2 verschillende manieren in de wok klaargemaakt. Niets zo snel klaar, niets zo lekker.

Pasta met Ossenstaart en rundergehakt

De allerlekkerste pasta

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Recept - steak au poivre - vleesgerecht

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren