Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana


Publicatie datum:

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana

Gesponsorde koppelingen

Cajun witvis in een pecan-noten jasje, een leuke variatie op het bereiden van vis in de oven. Het recept is voor 4 personen en kan binnen 15 minuten op tafel staan.

Nodig:

Een schaal om de marinade te maken en de vis in rond te rollen, een oven, snijplank, mes en evenueel een ovenschaal in plaats van de bakplaat van de oven.

Ingrediënten:

4 witvisfilet, 50 cc franse mosterd, 50 cc zure room, 2 bosuitjes of sjalotjes, 2 eetlepels melk, 150 gram gemalen pecannoten en een beetje boter om de bakplaat of ovenschaal in te vetten.

Bereiding:

Zet de oven op 220 graden en snijd de uitjes fijn. Meng in de schaal de zure room met de mosterd, melk en uitjes. Rol de vis door het mengsel en smeer eventueel het mengsel óp de vis, zodat het aan alle kanten bedekt is met het mengsel.
Strooi de gemalen pecannoten op de snijplank en druk de vis aan beide zijden in deze noten, zodat ze aan beide zijden hiermee bedekt zijn.

Leg de filets op een ingevette bakplaat of ovenschaal en bak ze in de voorverwarmde oven in 10 tot 15 minuten gaar.

Tip:

Een frisse witte Muskat wijn is een prima begeleider van dit visgerecht, net als de Cajun tomaten-basillicum salade.

Kijk voor de rest van de maaltijd, naar ándere recepten op www.foobie.nl onder het kopje: eten en drinken.

Ook de geschiedenis van de Cajun-keuken is te vinden bij www.foobie.nl onder het kopje regio's en landen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf borrelhapjes maken

5 makkelijke recepten voor heerlijke borrelhapjes.

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren

Appeltaart recept

Recept voor een eenvoudige overheerlijke appeltaat met zandtaart bodem

Pasta met rucola en scampi

Wil je je gasten een mooi gerecht serveren? Maak dan deze heerlijke pasta!

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Zomerse frisse pasta salade met limoen

Pasta salade met limoen olijfolie, verse basilicum en oregano

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Cajun salade uit Louisiana

Eer rijpe tomaten-basilicumsalade voor in de zomer, zonder zout

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

Kaasplankjes als dessert

Een kaasplankje als dessert past prima bij een uitgebreide maaltijd

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Energierijke shake

Energierijke kwarkshake met hoge voedingfswaarde

gefrituurde knoflook garnalen

Heerlijke gefrituurde garnalen.

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven

Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

Avocado-feta wraps

recept voor avocado-feta wraps

Frisse spinaziesalade met spekjes en pijnboompitjes

Een zomerse gemakkelijk te bereiden salade

salade van geofte paprika, ui en ansjovis

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke salade

Luchtige en slanke pannenkoeken

Hou je erg van pannenkoeken, maar wil je wel op de lijn letten? Maak deze heerlijke luchtige pannenkoekjes!

Tonijn met olijven en kappertjes

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Fruitbrochette met kiwisaus

Recept fruitbrochette met kiwisaus

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd