Champignonrisotto


Publicatie datum:

Recept voor lekkere champignonrisotto

Gesponsorde koppelingen

Een leuke variant op de normale risotto, maar door het toevoegen van de champignons wordt het geheel nog net iets lekkerder. Het is een klassieker alleen dan in een nieuw jasje gestoken.

Benodigdheden

 

  • 350gram gerookte spek
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 225 gram witte champignons
  • 100 gram grotchampignons
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 375 gram risottorijst
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 75 gram geraspte kaas (ter garnering)
  • 3 eetlepels gehakte basilicum

 

 Bereiding

 

  • Snijd de spek in dobbelsteentjes.
  • Snipper de uit en de knoflook.
  • Halveer de champignons.
  • Bak het spek en de ui in 40 gram boter en doe ze op een bord.
  • Bak de champignons ca. 5 minuten in de rest van de boter en de olijfolie.
  • Doe ze over op een bord.
  • Bak de rijst samen met de knoflook ca. 1 minuut in de pan.
  • Giet de wijn erbij en breng aan de kook.
  • Laat het koken totdat de wijn bijna geheel is opgenomen.
  • Voeg de helft van ed bouillon toe, breng aan de kook en laat het doorkoken.
  • Voeg nu de rest van de bouillon toe en laat koken totdat de bouillon is opgenomen.
  • Voeg nu het spek de champignons en de ui toe.
  • Verhit de risotto tot het cremig is.
  • Breng het op smaak en roer de gehakte basilicum erdoor.
  • Garneer het met de geraspte kaas.

 

En nu is het een kwestie van serveren en smullen maar!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Appeltaart

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Lasagne Zalm Spinazie

Makkelijk recept voor Lasagne.

Flensjes (basis recept)

Basis recept voor Flensjes

Spaghetti and meatballs

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Pittige zuurkoolschotel

Recept voor een heerlijke zuurkoolschotel

Broodje döner.

Een broodje döner kebab, een zout- en vetbom.

Spaghetti met olijven

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Ook bij regenachtige dagen lekker grillen met de grillpan

grillpan

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren

Wokgerecht: Zoetzure kip

Snel klaar, niet alledaags en onbeschrijfelijk lekker, zoetzure kip in de wok klaargemaakt.

Pasta met vleesreepjes

simpel, snel en goedkoop koken!

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

High Tea bij recreatiegebied Madestein (Den Haag)

Recensie van een high-tea in het partycentrum in recreatiegebied Madestein in Den Haag.

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Oosterse verrassing

Een Italiaans broodje met een Oosterse bite!

Het Eierdieet

Snel afvallen en op een gezond gewicht blijven?