Hoe maak je creme brulee


Publicatie datum:

Recept voor de lekkerste creme brulee!

Gesponsorde koppelingen

Creme brulee is een lekker custardachtig toetje met een gekarameliseerd suikerlaagje. De combinatie van zacht en krokant maakt dit toetje zo bijzonder!

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 1,5 dl room
  • 2 dl melk
  • 100 gr suiker
  • 5 eierdooiers
  • 5 eetlepels suiker

Bereiding

Schraap het binnenste uit het vanillestokje. Voeg nu slechts het stokje toe aan de melk. BReng de melk al roerende, zachtjes aan de kook en laat het daarna langzaam afkoelen. Doe de suiker in een kom. Zeef de melk met het vanillestokje en voeg dit al roerende bij de room. Voeg nu de eierdooiers en het vanillemerg erbij. Klop dit enkele minuten met een handmixer. Giet het mengsel in kleine bakjes en laat dit 45 minuten gaar worden in een oven. Bestrooi de crème nu met een dunne laag suiker. Zorg ervoor dat de bovenkant volledig bedekt is, anders verbrandt de crème! Ga nu kort over de suikerlaag heen totdat deze licht verkleurt. Zorg ervoor dat het suikerlaagje niet verbrandt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

thaise kip wokken met gember sjalotjes en kokos

recept thaise kip lekker wokken/roerbakken

Superfoods

Na de promotie van lightproducten lijkt het nu de beurt aan superfoods. Maar is superfood nu echt zo gezond?

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette