Flensjes (basis recept)


Publicatie datum:

Basis recept voor Flensjes

Gesponsorde koppelingen

Flensjes zijn een heerlijke basis voor diverse gerechten. Ze zijn eenvoudig en snel te maken en het het ziet er lekker uit. Met eenvoudige ingredienten maak je al snel een heerlijk gerecht. Als dessert, gevuld met bijvoorbeeld fruit en ijs. Of als hartig gerecht, gevuld met bijvoorbeeld zuurkool.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 2,5 dl melk
  • 1 ei
  • 30 gram (room)boter + klontje boter voor het eerste flensje
  • snufje zout
  • Eventueel een schep suiker

Bereiding

Zeef de bloem in een kom en voeg wat zout toe.

Wanneer het zoete flensjes moeten worden, voeg dan ook een schepje (poeder)suiker toe.

Roer het ei erdoor en voeg de melk met scheutjes toe.

Klop met de garde totdat er een glad beslag is ontstaan. Je kunt het beslag ook maken met behulp van een staafmixer. Geeft een mooi glad resultaat met weinig moeite!

Smelt de boter, maar laat de ze niet heet worden. Voeg de gesmolten boter bij het beslag, roer de ze er goed door en laat het beslag een uur rusten.

Doe een heel klein beetje boter in een kleine koekenpan. Als deze heet is doe er dan een beetje beslag bij. Doe zo min mogelijk beslag in de koekenpan en verspreid het goed. Probeer de flensjes zo dun mogeljik te maken.

Bak het flensje aan een kant bruin, keer het om en bak de andere kant.

Bij de volgende flensjes hoeft u geen boter meer in de pan doen. Er zit voldoende boter in het beslag.

Eet smakelijk!

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Eend in paprikasaus - gevogelte - recept

Eend in paprikasaus voor 4 à 6 personen

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt

Welk voedsel kan je invriezen?

Groenten invriezen? Enkele goede regels over het invriezen van voeding of etenswaren.

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Broodspiesjes met knoflookgarnalen

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.