Flensjes (basis recept)


Publicatie datum:

Basis recept voor Flensjes

Gesponsorde koppelingen

Flensjes zijn een heerlijke basis voor diverse gerechten. Ze zijn eenvoudig en snel te maken en het het ziet er lekker uit. Met eenvoudige ingredienten maak je al snel een heerlijk gerecht. Als dessert, gevuld met bijvoorbeeld fruit en ijs. Of als hartig gerecht, gevuld met bijvoorbeeld zuurkool.

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 2,5 dl melk
  • 1 ei
  • 30 gram (room)boter + klontje boter voor het eerste flensje
  • snufje zout
  • Eventueel een schep suiker

Bereiding

Zeef de bloem in een kom en voeg wat zout toe.

Wanneer het zoete flensjes moeten worden, voeg dan ook een schepje (poeder)suiker toe.

Roer het ei erdoor en voeg de melk met scheutjes toe.

Klop met de garde totdat er een glad beslag is ontstaan. Je kunt het beslag ook maken met behulp van een staafmixer. Geeft een mooi glad resultaat met weinig moeite!

Smelt de boter, maar laat de ze niet heet worden. Voeg de gesmolten boter bij het beslag, roer de ze er goed door en laat het beslag een uur rusten.

Doe een heel klein beetje boter in een kleine koekenpan. Als deze heet is doe er dan een beetje beslag bij. Doe zo min mogelijk beslag in de koekenpan en verspreid het goed. Probeer de flensjes zo dun mogeljik te maken.

Bak het flensje aan een kant bruin, keer het om en bak de andere kant.

Bij de volgende flensjes hoeft u geen boter meer in de pan doen. Er zit voldoende boter in het beslag.

Eet smakelijk!

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Pasta met Ossenstaart en rundergehakt

De allerlekkerste pasta

4 Heerlijke cocktails met aardbeien

4 Heerlijke cocktails met aardbeienlikeur of aardbeiensiroop!

Proteinedieten en Low Carb recepten

Low Carb recepten en eiwitrijke dieten horen bij elkaar. Welke dieten en recepten heeft u nodig om snel en veel af te vallen?

Pasta met vleesreepjes

simpel, snel en goedkoop koken!

Eenvoudig recept voor pikant pizzabroodje, broodje nagelstudio i.p.v. ongezond broodje kapsalon

Een broodje nagelstudio is een heerlijk pikant pizzabroodje dat je eenvoudig zelf maken kan.

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt

Hoe je een lekkere Kaas Pannenkoek bakt.

Kalfsfricassee

Een simpele, maar lekker recept voor de bereiding van Kalfsfricassee

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

Eend in paprikasaus - gevogelte - recept

Eend in paprikasaus voor 4 à 6 personen

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Hoe maak je chocoladeglazuur?

Beschrijving hoe je binnen 10 minuten chocoladeglazuur maakt

Obatzda

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Hoe maak je een makkelijke en snelle bruine bonenschotel

Een pittig hoofdgerecht van bruine bonen en shoarmavlees

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Smoothie recepten

Met de blender maakt u simpel uw eigen smoothies

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.