Appeltaart recept


Publicatie datum:

Recept voor een eenvoudige overheerlijke appeltaat met zandtaart bodem

Gesponsorde koppelingen

Recept voor een appeltaart met harde zoete "zandtaart" bodem.

Eenvoudig recept en kan haast niet mislukken. Deze heerlijke traditionele taart ruikt altijd zo lekker en bijna iedereen doe je een groot plezier met een heerlijke appeltaart!

Gesponsorde koppelingen

Recept Appeltaart

Bereidingstijd: 45-55 minuten

Ingrediënten

Bodem

  • 300g gezeefde bloem
  • 200g boter 150g
  • basterdsuiker (bruin)

Vulling

  • 1,5 kg appels (vaste)
  • 50g rozijnen
  • 75g basterdsuiker (bruin)
  • theelepel kaneel

 

Bereiding

Bodem

Zeef de bloem en voeg de basterdsuiker toe. Snijd de boter in kleine stukjes daar in. Kneed hiervan een massa.
Maak een grote bol van de massa en zet dit een kwartier in de koelkast om af te koelen en te rusten.

Vulling

Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes.
Voeg de basterdsuiker en de uitgelekte en gewassen rozijnen en de kaneel hier aan toe en meng het geheel goed door elkaar.
Neem een springvorm en beboter deze. Bestuif daarna met wat bloem zodat de taart later goed loskomt van de springvorm.
Doe het deeg in de vorm en druk deze goed in de springvorm. Zorg voor een flinke opstaande rand en spreid het deeg goed uit. Let op dat het deeg overal goed is gesloten en dat het overal ongeveer even dik is.
Voeg de vulling voorzichtig toe.
Bak de appeltaatt in het midden van de oven op 200 graden. Zeker 45 minuten, tot de appeltaart mooi bruin is.

Smakelijk!

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Recept voor een chocoladetaart

Een recept om makkelijk een chocoladetaart te maken

snelle pasta met tonijn

Recept om een lekkere snelle pasta te maken.