Recept voor Baklava


Publicatie datum:

Traditioneel recept voor Baklava

Gesponsorde koppelingen

Baklava is een lekkernij die zeer populair is op de Balkan maar ook in het Midden-Oosten. Lees snel verder om er achter te komen hoe je traditionele Turkse Baklava maakt!

Gesponsorde koppelingen

 Ingrediënten

  • halve kilo dun bladerdeeg
  • 4 koppen grof gehakte walnoten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 kop boter
  • 3 koppen suiker
  • 2 koppen water
  • halve kop honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • vanillepoeder

Bereiding

Meng de walnoten met de kaneel en de kruidnagelpoeder in een kom. Smelt nu de boter en leg op een beboterde bakplaat vier vellen bladerdeeg. Beboter elk vel en leg hier wat van het mengsel op. Herhaal dit todat er vier vellen over zijn en deze leg je als laatste over het geheel. Snijd nu de Baklava in spekvormpjes (traditionele vorm). Je kunt het ook in vierkantjes snijden omdat dat makkelijker is en op deze manier houd je geen randjes over. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de Baklava in 30 minuten goudbruin.

Maak nu de siroop:

Verwarm het water in een pannetje samen met de honing, suiker en vanillepoeder. Laat dit vijf minuten zachtjes koken en als de siroop klaar is dan haal je hem van het vuur en voeg je er citroensap aan toe. Als de Baklava net uit de oven komt en nog heel heet is, dan giet je de hete siroop erover heen en laat je het geheel afkoelen.

Tip: Probeer de Baklava een dag of avond van tevoren te maken omdat de smaak dan intenser wordt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Malse kip uit de oven met geitenkaas

lichte gerecht met malse kip en geitenkaas uit de oven

Een heerlijke Kip wrap

Een recept gebasseerd op de tomato cheese van de MC donalds

Zelf bier brouwen

Lees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.

Kalfsfricassee

Een simpele, maar lekker recept voor de bereiding van Kalfsfricassee

Recept wildpannetje

Recept