Recept voor Baklava


Publicatie datum:

Traditioneel recept voor Baklava

Gesponsorde koppelingen

Baklava is een lekkernij die zeer populair is op de Balkan maar ook in het Midden-Oosten. Lees snel verder om er achter te komen hoe je traditionele Turkse Baklava maakt!

Gesponsorde koppelingen

 Ingrediënten

  • halve kilo dun bladerdeeg
  • 4 koppen grof gehakte walnoten
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 kop boter
  • 3 koppen suiker
  • 2 koppen water
  • halve kop honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • vanillepoeder

Bereiding

Meng de walnoten met de kaneel en de kruidnagelpoeder in een kom. Smelt nu de boter en leg op een beboterde bakplaat vier vellen bladerdeeg. Beboter elk vel en leg hier wat van het mengsel op. Herhaal dit todat er vier vellen over zijn en deze leg je als laatste over het geheel. Snijd nu de Baklava in spekvormpjes (traditionele vorm). Je kunt het ook in vierkantjes snijden omdat dat makkelijker is en op deze manier houd je geen randjes over. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de Baklava in 30 minuten goudbruin.

Maak nu de siroop:

Verwarm het water in een pannetje samen met de honing, suiker en vanillepoeder. Laat dit vijf minuten zachtjes koken en als de siroop klaar is dan haal je hem van het vuur en voeg je er citroensap aan toe. Als de Baklava net uit de oven komt en nog heel heet is, dan giet je de hete siroop erover heen en laat je het geheel afkoelen.

Tip: Probeer de Baklava een dag of avond van tevoren te maken omdat de smaak dan intenser wordt.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Rundvleesschotel met kaas uit de oven

Een stevige ovenschotel met rundvlees en verse groenten

Heerlijke wrap

Een overheerlijk recept voor een wrap die bovendien snel klaar is!

Ananas-paprikacurry in kokosmelk

recept voor vegetarische curry

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.