Hoe maak je een Griekse salde?


Publicatie datum:

Tips voor het maken van een Griekse salde

Gesponsorde koppelingen

Griekse salde is overheerlijk en het leuke ervan is dat je eindeloos kunt blijven variëren!

Gesponsorde koppelingen

Griekse salades zijn er in alle soorten en maten, maar er zijn toch enkele basis ingrediënten die in geen enkele Griekse salade zouden mogen ontbreken:

  • Tomaat
  • Komkommer
  • Feta kaas
  • Rode ui
  • Paprika
  • Olijven
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten die ook lekker zijn om toe te voegen, zijn:

  • Ijsbergsla
  • Ansjovis
  • Maïs
  • Pijnboompitten
  • Dressings
  • Lenteuitjes
  • Oregano
  • Azijn
  • Citroensap
  • Croutons

Bereidingswijze

Als eerste snijd je de ingrediënten (behalve olijven en feta) fijn. Voeg de olijven wel direct toe.

Vervolgens breng je ze op smaak met peper, zout en olijfolie.

Nu is het tijd om alles door elkaar te mengen. 

Leg de feta aan het eind voorzichtig op de salade, omdat de stukjes anders zullen gaan kruimelen of breken.

Dressing

Het is ook lekker om er een dressing aan toe te voegen. Deze kun je simpel maken door 6 el olijfolie, 2 el citroensap, 1 teentje geperste knoflook en zout en peper door elkaar te mengen en aan het eind over de salade heen te gieten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 23
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

Recept - Nasi Goreng - wokgerecht - ongeveer 350 calorieën per portie

Een zeer luchtig receptje voor de lekkerste Nasi Goreng

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.