3 recepten voor baby’s eerste fruithapje


Publicatie datum:

Maak zelf uw baby's fruithapjes

Gesponsorde koppelingen

Het is eindelijk zover! Je baby is zes maanden (of nog wat jonger) en je vindt het tijd worden voor de eerste hapjes. In dit artikel geef ik drie recepten met een zachte smaak die je baby gegarandeerd lekker zal vinden.

Gesponsorde koppelingen

Perenmoes (3 porties)

Schil de peren (3 stuks) en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Breng de peer in een pan met een bodempje water zachtjes aan de kook. Laat de peer 3 minuten zachtjes koken. Giet de peer af en vang het kookvocht op. Pureer de peer met behulp van een staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.

Banaan met sinaasappelsap (1 portie)

Snijd één banaan in stukjes en pureer dit met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Om het geheel te verdunnen voeg je wat versgeperste (of uitgeknepen) sinaasappel toe tot de gewenste dikte is bereikt.

Appel met een vleugje wortel (3 porties)

Schil twee appels en snijd ze in stukjes. Snijd 200 gram wortel in stukjes. Breng de wortel in een afgedekte pan met een klein laagje water aan de kook. Voeg na 5 minuten de stukjes appel toe en kook deze nog 5 minuten mee. Giet het geheel af en bewaar het kookvocht. Pureer de appel en wortel met behulp van een staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel wat te verdunnen.

Tip

Als je appeltjes hebt gekookt, bewaar dan het kookvocht. Als het afgekoeld is heb je een heerlijke appelsap troebel. En, gezonder dan dit kan het niet.

Je hebt nu drie babyvriendelijke hapjes gemaakt. Om het jezelf makkelijk te maken kun je deze hapjes invriezen. Verdeel het fruit over je bakjes, af laten koelen en invriezen maar. Bewaar babyhapjes maximaal 2 tot 3 maanden in de diepvries of 1 tot 2 dagen in de koelkast.

Smakelijk eten!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Coca Cola

Informatie over het ontstaan van Coca-cola en Coca-cola nu.

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 1: geschiedenis en gezondheid

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is.

Toscaanse scholrolletjes

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

Hoe is cola ontstaan

Vroeger zat er cocaïne in cola