Chocolade en aardbeien roomijs


Publicatie datum:

diverse recepten voor zelfgemaakt ijs in de ijsmachine

Gesponsorde koppelingen

Maak zelf uw chocolade-ijs, kokos-ijs, vanille-ijs of aardbeienroomijs

Chocolade-ijs

Ingrediënten
1oo gr melkchocolade
4 eidooiers
50 gr kristalsuiker
150 ml melk
300 ml slagroom

Bereiding
Hak de chocolade fijn en zet hem opzij. Klop de eidooiers met de suiker licht en luchtig. Breng in een steelpan de melk en room tegen de kook en schenk het in een dun straaltje al kloppend bij het dooiermengsel. Doe alles terug in de pan en verwarm het tot de vla is gebonden. Roer er van het vuur af de chocolade door en blijf roeren tot deze is gesmolten. Laat de vla volledig afkoelen en draai er dan ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.

 

 Aardbeienroomijs

Ingrediënten
150 ml slagroom
100 g gecondenseerde zoete melk (blikje)
1 pond verse aardbeien (of frambozen, bramen of een mix)

Bereiding
Breng in een steelpan de slagroom en gecondenseerde melk al roerend langzaam tegen de kook aan. Laat hierna het mengsel volledig afkoelen. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze in plakjes of hak ze grof en pureer ze in een blender of keukenmachine. Roer de aardbeienpuree door het afgekoelde roommengsel en draai hiervan ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.

Serveersuggestie
Bewaar een paar aardbeien ter decoratie.In plaats van aardbeien kunt u natuurlijk ook bramen, frambozen of ander zomerfruit gebruiken.

 

Kokos-ijs

Ingrediënten
500 ml kokosmelk
200 ml gecondenseerde gezoete melk (blikje)

Bereiding
Breng in een steelpan, onder af en toe roeren, de kokosmelk en gecondenseerde melk langzaam tegen de kook en laat het mengsel daarna volledig afkoelen. Draai van de afgekoelde vla ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine. Hoe kouder het mengsel, hoe sneller het ijs klaar is.

Serveersuggesties
Heerlijk met gecaramelliseerde ananas of lychees.

 

Vanille-ijs

Ingrediënten
300 ml vanillevla uit pak of fles
300 ml slagroom
25 g poedersuiker
2 theelepels vanille-essence

Bereiding
Doe de vanillevla in een kom, voeg de vanille-essence toe en meng alles goed. Schenk de slagroom erbij, zeef de poedersuiker erboven en roer alles nogmaals goed door. Zet als je tijd hebt het vlamengsel zo'n 3-4 uur in de koelkast om de bereidingstijd in de ijsmachine te verkorten. Draai van het mengsel vervolgens ijs volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine. Als het mengsel goed koud is, is het ijs in ± 15 minuten klaar, hoe minder koud het mengsel, hoe langer de bereidingstijd, maar nooit langer dan 45 minuten. Als het dan nog geen ijs is, wordt het nooit ijs.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel

Antilliaanse Nasi (aros brua) voor ongeveer 10 personen

eigen recept bekendste rijstgerecht uit curaçao

Frutta con zabaglione

Een heerlijk Italiaans desert!

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Crostini met paddestoelen

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

stroopwafels

Stroopwafels zijn iets typisch Nederlands. Lees hier over de geschiedenis van stroopwafels, het recept en heel interessante bijzonderheden

Canneloni met kip

Heerlijke canneloni's met kip!

Mediterrane muffins

Mediterrane muffins

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Welke E nummers zijn Haram?

E nummers met beschrijving waarom zij

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Lamsrib met rozemarijn en ansjovis

Een heerlijk Italiaans stuk vlees binnen 30 minuten klaar!

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Fondue recepten en tips

Tips en ervaringen met fondue en gourmet

De lekkerste Italiaanse desserts

Lees hier hoe u de lekkerste Italiaanse desserts kunt maken in uw eigen keuken!

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Hamschijven met peterselieboter - ovengerecht

Een receptje dat misschien wel iets meer tijd nodig heeft, maar de hamschijven met peterselieboter zijn toch wel die moeite waard.

Kalkoen met gorgonzola en parmaham

Een heerlijk gerecht dat ze alleen in de beste restaurants in Italie serveren! Maak het nu in uw eigen keuken!

Deze lasagna lust iedereen!

Altijd prijs lasagna in 3 stappen

Een goed ontbijt is het beste begin van de dag

Een goed ontbijt zorgt voor voldoende energie om de ochtend goed door te komen.