Bloemkool Balti


Publicatie datum:

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan razend op zoek naar recepten die ik nog nooit gehoord of gezien heb. Zoals deze....

Gesponsorde koppelingen

Er zitten vreemde producten in waar ik nog nooit van gehoord heb maar bij een Chinese of Indische toko weten ze vrijwel altijd wat ik bedoel, meestal is dit het probleem waarom veel mensen nieuwe recepten nooit uitproberen.

Gesponsorde koppelingen

Bloemkool Balti

Benodigdheden:

2 el zonnebloemolie

1 fijngehakte grote ui

1 aubergine in blokjes gesneden

2 el komijnzaad 

2 theelepels mosterdzaad

1 theelepel gemalen geelwortel

1 el  currypasta

2 tot 3 teentjes gehakte knoflook

400 gr. tomaat uit blik

450 ml groentebouillon

1 bloemkool

1  aardapel in blokjes

3 el gemalen amandelen

verse korianderblaadjes om mee te serveren

Stokbrood of turks brook

 

Je breekte de bloemkool tot kleine roosjes en kookt dit samen met de aardappel in de bouillon en de gehakte tomaten en sap en kookt dit tot het gaar is.

Onder het koken verhit je de olie en fruit hierin de ui tot die goudbruin is. Voeg dan de aubergine toe en bak die tot die zacht is. Schep er vervolgens de komijnzaad, mosterdzaad, geelwortel, currypasta, knoflook en gemalen amandelen in. bak dit tot het net gaar is.

Als de bloemkool bijna gaar is gooi je dit bovenstaande mengsel erbij en kookt dit mee tot de bloemkool en aardappel volledig gaar zijn.

Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 7
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept: Lasagne met courgettebladen

Een supergezond recept voor lasagne! In dit gerecht wordt de pasta vervangen door plakjes courgette.

Spinazie a la crème

Makkelijk te bereiden vegetarisch recept met spinazie

Spaghetti met kruidenkaas

Het lekkerste en simpelste spaghetti recept die er is.

Zoutzure siciliaanse groenten

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!