Hachee afgebonden met perkoek


Publicatie datum:

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Gesponsorde koppelingen

Hachee is er in vele varianten. Deze hachee heeft een opvallende smaak omdat hij is gebonden met peperkoek.

Hachee is op veel verschillende manieren te bereiden. Moeilijk is het absoluut niet alleen het sudderen van het vlees vergt wel wat tijd. Een goede hachee is op zijn lekkerst als het vlees helemaal uit elkaar is gevallen gehuld in een lekkere gebonden jus.

Ik heb er in het onderstaande gerecht voor gekozen om het af te binden met een paar plakjes peperkoek. Veel mensen zullen dit misschien niet aandurven, maar het geeft de hachee een heerlijke typische volle smaak, zonder dat je hem hoeft af te binden met een roux of bloem.

Bereidingstijd:

Minimaal 3 uur: om het vlees zijn structuur te laten behouden.

Minimaal 6 uur: om het vlees helemaal uit elkaar te laten vallen. (aanbevolen)

Ingredienten: (voor 8 tot 10 personen:)

  • Hachee vlees: 1.5 kilo
  • Droge rode wijn: 0.5 liter
  • Bouillon: 1.5 liter
  • Uien: 5 grote
  • laurierblad: 3 stuks
  • Kruidnagel: 8 stuks
  • Peperkoek/ontbijtkoek: 4 plakken
  • Peper en zout: naar smaak
  • Bakboter: 50 gram
  • Azijn: 3 eetlepels 

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui en snij hem in grove stukken.
  2. Zet de braadpan op een hoog vuur en doe de boter erin.
  3. Doe de stukjes hacheevlees in de pan bak deze aan.
  4. Voeg na ongeveer 3 minuten de ui toe en bak deze even mee.
  5. Blus het geheel af met de droge rode wijn en laat het even sudderen.
  6. Zet het vlees nu onder met de bouillon.
  7. Doe de azijn, laurier en de kruidnagel bij het geheel.
  8. Doe de deksel schuin op de pan en laat dit op een zachtvuurtje minimaal 3 uur stoven.
  9. Vergeet af en toe niet te roeren tussendoor.
  10. Bindt de jus af met peperkoek tot de gewenste dikte is bereikt. Niet teveel, dan gaat het overheersen.
  11. Voeg perer en/of zout toe naar smaak.

 

Tips:

  • Varieer met de hoeveelheid wijn voor een vollere smaak
  • In plaats van gewone azijn kun je Balsamico azijn gebruiken. Deze wijnazijn heeft een heerlijke speciale smaak en is zeker het proberen waard.
  • De laurier en kruidnagel kun je in een thee-ei doen zodat je ze later niet 1 voor 1 uit de pan hoeft te vissen.
  • Het recept smaakt heerlijk bij frietjes, aardappelen en stampot.

 

Ik hoor uiteraard graag van u of het gerecht u heeft gesmaakt. Op www.foobie.nl staan nog meer gerechten van mij waaronder een heerlijke uiensoep die u blij zal verassen.

 Eet smakelijk.

 

Edwin Kuipers

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Aardbeiendessert met balsmico

Een heerlijk Italiaans aardbeien dessert!

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!

Cake met Engelse tint

Hoe maak je een Engelse cake?

Aardbeienrol

Heerlijke verse aardbeienrol

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Pepernoten zelf bakken

Een recept zodat je zelf pepernoten kan bakken

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Fondue recepten en tips

Tips en ervaringen met fondue en gourmet

Uien en tranende ogen

Als je geregeld uien snijdt ken je het vast wel: Tranende ogen. Vraag je je ook wel eens af wat de oorzaak hiervan is? Je komt het in dit artikel te weten!

Chocola en je karakter

Verband tussen chocola en jouw karaktereigenschappen?

Hoe maak je een makkelijke en snelle bruine bonenschotel

Een pittig hoofdgerecht van bruine bonen en shoarmavlees

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

Kip met honing thijm saus snel en makkelijk

Een overheelijk kiprecept die makkelijk en snel te bereiden is

Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

Gebraden haas met roomsaus

Een heerlijk hoofdgerecht!

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Goedkope kipschotel met tzatziki

Eenvoudige maar lekker hoofdgerecht voor als je weinig tijd hebt.

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Eenvoudig recept voor lekkere oestertjes

In dit artikel leg ik uit hoe ik op eenvoudige wijze mijn lekkere oestertjes klaarmaak.

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven