Hachee afgebonden met perkoek


Publicatie datum:

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Gesponsorde koppelingen

Hachee is er in vele varianten. Deze hachee heeft een opvallende smaak omdat hij is gebonden met peperkoek.

Gesponsorde koppelingen

Hachee is op veel verschillende manieren te bereiden. Moeilijk is het absoluut niet alleen het sudderen van het vlees vergt wel wat tijd. Een goede hachee is op zijn lekkerst als het vlees helemaal uit elkaar is gevallen gehuld in een lekkere gebonden jus.

Ik heb er in het onderstaande gerecht voor gekozen om het af te binden met een paar plakjes peperkoek. Veel mensen zullen dit misschien niet aandurven, maar het geeft de hachee een heerlijke typische volle smaak, zonder dat je hem hoeft af te binden met een roux of bloem.

Bereidingstijd:

Minimaal 3 uur: om het vlees zijn structuur te laten behouden.

Minimaal 6 uur: om het vlees helemaal uit elkaar te laten vallen. (aanbevolen)

Ingredienten: (voor 8 tot 10 personen:)

  • Hachee vlees: 1.5 kilo
  • Droge rode wijn: 0.5 liter
  • Bouillon: 1.5 liter
  • Uien: 5 grote
  • laurierblad: 3 stuks
  • Kruidnagel: 8 stuks
  • Peperkoek/ontbijtkoek: 4 plakken
  • Peper en zout: naar smaak
  • Bakboter: 50 gram
  • Azijn: 3 eetlepels 

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui en snij hem in grove stukken.
  2. Zet de braadpan op een hoog vuur en doe de boter erin.
  3. Doe de stukjes hacheevlees in de pan bak deze aan.
  4. Voeg na ongeveer 3 minuten de ui toe en bak deze even mee.
  5. Blus het geheel af met de droge rode wijn en laat het even sudderen.
  6. Zet het vlees nu onder met de bouillon.
  7. Doe de azijn, laurier en de kruidnagel bij het geheel.
  8. Doe de deksel schuin op de pan en laat dit op een zachtvuurtje minimaal 3 uur stoven.
  9. Vergeet af en toe niet te roeren tussendoor.
  10. Bindt de jus af met peperkoek tot de gewenste dikte is bereikt. Niet teveel, dan gaat het overheersen.
  11. Voeg perer en/of zout toe naar smaak.

 

Tips:

  • Varieer met de hoeveelheid wijn voor een vollere smaak
  • In plaats van gewone azijn kun je Balsamico azijn gebruiken. Deze wijnazijn heeft een heerlijke speciale smaak en is zeker het proberen waard.
  • De laurier en kruidnagel kun je in een thee-ei doen zodat je ze later niet 1 voor 1 uit de pan hoeft te vissen.
  • Het recept smaakt heerlijk bij frietjes, aardappelen en stampot.

 

Ik hoor uiteraard graag van u of het gerecht u heeft gesmaakt. Op www.foobie.nl staan nog meer gerechten van mij waaronder een heerlijke uiensoep die u blij zal verassen.

 Eet smakelijk.

 

Edwin Kuipers

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Empanada's met appelvulling

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Eenvoudige voorgerechten maken

Er zijn op internet vele recepten te vinden om voorgerechten te maken, maar waar vind ik het beste overzicht van recepten?

Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken