Hachee afgebonden met perkoek


Publicatie datum:

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Gesponsorde koppelingen

Hachee is er in vele varianten. Deze hachee heeft een opvallende smaak omdat hij is gebonden met peperkoek.

Hachee is op veel verschillende manieren te bereiden. Moeilijk is het absoluut niet alleen het sudderen van het vlees vergt wel wat tijd. Een goede hachee is op zijn lekkerst als het vlees helemaal uit elkaar is gevallen gehuld in een lekkere gebonden jus.

Ik heb er in het onderstaande gerecht voor gekozen om het af te binden met een paar plakjes peperkoek. Veel mensen zullen dit misschien niet aandurven, maar het geeft de hachee een heerlijke typische volle smaak, zonder dat je hem hoeft af te binden met een roux of bloem.

Bereidingstijd:

Minimaal 3 uur: om het vlees zijn structuur te laten behouden.

Minimaal 6 uur: om het vlees helemaal uit elkaar te laten vallen. (aanbevolen)

Ingredienten: (voor 8 tot 10 personen:)

  • Hachee vlees: 1.5 kilo
  • Droge rode wijn: 0.5 liter
  • Bouillon: 1.5 liter
  • Uien: 5 grote
  • laurierblad: 3 stuks
  • Kruidnagel: 8 stuks
  • Peperkoek/ontbijtkoek: 4 plakken
  • Peper en zout: naar smaak
  • Bakboter: 50 gram
  • Azijn: 3 eetlepels 

Bereidingswijze:

  1. Pel de ui en snij hem in grove stukken.
  2. Zet de braadpan op een hoog vuur en doe de boter erin.
  3. Doe de stukjes hacheevlees in de pan bak deze aan.
  4. Voeg na ongeveer 3 minuten de ui toe en bak deze even mee.
  5. Blus het geheel af met de droge rode wijn en laat het even sudderen.
  6. Zet het vlees nu onder met de bouillon.
  7. Doe de azijn, laurier en de kruidnagel bij het geheel.
  8. Doe de deksel schuin op de pan en laat dit op een zachtvuurtje minimaal 3 uur stoven.
  9. Vergeet af en toe niet te roeren tussendoor.
  10. Bindt de jus af met peperkoek tot de gewenste dikte is bereikt. Niet teveel, dan gaat het overheersen.
  11. Voeg perer en/of zout toe naar smaak.

 

Tips:

  • Varieer met de hoeveelheid wijn voor een vollere smaak
  • In plaats van gewone azijn kun je Balsamico azijn gebruiken. Deze wijnazijn heeft een heerlijke speciale smaak en is zeker het proberen waard.
  • De laurier en kruidnagel kun je in een thee-ei doen zodat je ze later niet 1 voor 1 uit de pan hoeft te vissen.
  • Het recept smaakt heerlijk bij frietjes, aardappelen en stampot.

 

Ik hoor uiteraard graag van u of het gerecht u heeft gesmaakt. Op www.foobie.nl staan nog meer gerechten van mij waaronder een heerlijke uiensoep die u blij zal verassen.

 Eet smakelijk.

 

Edwin Kuipers

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

De smaak van geur

Hoe heerlijk de smaak van een bereiding ook, wanneer je neus weinig of niets waarneemt zullen je hersenen het gerecht als minder geslaagd registreren.

Wervelkoek

Wervelkoek

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Goedkoop eten in Alanya, goedkoop uit eten in Alanya

De beste restaurants in Alanya waar je goedkoop kunt eten.

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Soto Ajam ( Indonesisch )

Indonesische soep

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Risotto met paddestoelen en gorgonzola

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke risotto met paddestoelen en gorgonzola!

Slank worden in korte tijd, het kan echt!

Een verantwoorde manier om af te vallen.

Asperges voor consumptie alleen van het mannelijk geslacht.

In de winkel liggen alleen maar asperges van het mannelijk geslacht omdat het mannelijk geslacht het grootst is bij de Asperge.

Garnalencocktail

Een makkelijk recept voor een heerlijke garnalencocktail.

Schaal- en schelpdieren - gezond eten

Het verschil tussen schaal- en schelpdieren. Welke soorten bestaan er en op wat moet je letten bij aankoop?

Salade met komkommer & tomaat

gemakkelijk te maken, salade van komkommer & tomaat

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Hoe moeilijk is vegetarisch eten

Tips en makkelijke recepten

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

Kalfsoester op thaise wijze