Zomer snacks


Publicatie datum:

Fris, gezond en lekker

Gesponsorde koppelingen

's Zomers is het extra belangrijk om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen. Zout, vitamines voor je huid en niet te vergeten extra veel vocht bijvoorbeeld. Daarnaast is het met het warme weer veel fijner luchtige tussendoortjes te eten in plaats van zware, warme maaltijden. Maar wat is nou lekker en ook makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld het strand? Een aantal suggesties.

Gesponsorde koppelingen

Groente en fruit
Het meest voor de hand liggend zijn groente en fruit. Het is lekker fris, zit vol vitamines en zorgt er ook voor dat je voldoende vocht binnen krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan watermeloen en druiven, maar ook een gemixte salade is lekker en supergezond. Daarnaast zijn wortels een goede snack, de vitamines geven je huid een extra glans en beschermen je huidcellen tegen beschadiging. Wortel is ook heel lekker in combinatie met humus. Naast wortel, kan je ook komkommer, selderij en paprika snijden en in de humus dopen.

Smoothie
Dit is een heerlijke dorstlesser. Je kan zelf bepalen wat je mixt, waardoor de ene smoothie wat gezonder zal zijn dan de andere, maar fris is het zeker en het is makkelijk te maken. Bekende ingrediënten zijn aardbeien, banaan, appel, bessen, frambozen en meloen, maar in feite kan je alles gebruiken wat je lekker vindt. Honing, siroop, kaneel, vanille, munt en citroen geven de smoothie extra smaak. Om de smoothie zo gezond mogelijk te houden kan je sojamelk gebruiken in plaats van gewone melk en yoghurtijs in plaats van roomijs. Tip: gebruik ingevroren fruit, de smoothie zal dan langer dikker en kouder blijven.

Waterijs
Waterijs is zo slecht nog niet! Een Raketje bevat slechts 40 calorieën en zo zijn er nog veel meer waterijsje die onder de 100 calorieën blijven. Als je bedenkt dat drie bolletjes schepijs zo'n 250 calorieën bevatten, scheelt dit enorm!

Hartige snacks
Naast al die zoetigheid, zijn er ook een aantal luchtige hartige snacks. Rijstwafels bevatten weinig calorieën en vullen je maag. Ze zijn er naturel, maar ook met lekkere smaakjes. Tot slot is ovengebakken chips een goede snack. Doordat je veel vocht verliest in de warmte, is het goed om iets zouts te eten. Een zak ovengebakken chips is makkelijk mee te nemen, heel lekker en bevat minder vet dan gewone chips.

Veel snack plezier!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Champagne op een originele manier

Wil je graag eens champagne op een originele manier schenken? Hier zijn enkele tips om je champagne origineler te maken

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Konijn alla ligure

Een heerlijk Italiaans gerecht konijn alla ligure

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Italiaanse ovenschotel

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met courgette