Tonijnsalade zoals het moet...


Publicatie datum:

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...

Gesponsorde koppelingen

Je kent het wel, tonijnsalade uit een potje van de supermarkt. Ze konden het beter mayonaise-salade met een beetje tonijn noemen. Hoe je nou echt lekkere tonijnsalade met een beetje mayonaise maakt, lees je in dit artikel.

Je kunt deze salade serveren bij een lunch of als voorgerecht met wat sla. Maar wat vooral lekker is, is om het te serveren bij een stuk stokbrood in de avonduren, bij een feest of een verjaardag.

Voor een lekker frisse en gezonde tonijnsalade heb je behoorlijk wat ingrediënten nodig. Neem er dus de tijd voor en besteed er wat aandacht aan. Het is zeker de moeite waard!

Ingrediënten:

  • 2 blikjes tonijn (op waterbasis)
  • 1/2 ui
  • ca. 10 kleine augurkjes
  • ca. 20 zilveruitjes
  • granny-appel (een zurige appel is bij dit gerecht lekkerder dan een zoete)
  • citroensap
  • mayonaise/ fritessaus
  • slasaus
  • peper 
  • zout
  • peterselie
  • bieslook

Je kunt in bij deze ingrediënten ook eventueel heel klein beetje sambal en/of kappertjes toevoegen. Dat geeft het wel extra smaak.

Hoe maak je het?

Je neemt een grote kom. Je opent de blikjes tonijn en laat het water eruit lopen. Doe de tonijn vervolgens in de kom. Snijdt de halve ui in hele kleine stukjes. Je kunt er ook voor kiezen de hakmachine te gebruiken. Als je het lekker vindt, kun je ook een hele ui nemen. 

Snijdt de augurkjes en zilveruitjes in kleine stukjes met een mesje. Doe hetzelfde met de appel. Doe de stukjes augurk, zilverui en appel in de kom. Snijdt de peterselie en bieslook fijn en voeg deze ook toe aan het geheel. Pers een beetje citroensap uit en doe dit er ook bij. Peper en zout toevoegen naar smaak. Roer het om en bepaal of je het zo de juiste verhouding vindt. Eventueel voeg je een beetje sambal toe en (gesneden) kappertjes.

Neem vervolgens de slasaus en de mayonaise of fritessaus. Doe een aantal scheppen van ieder bij het gerecht. De slasaus maakt het wat zuriger, de fritessaus juist wat dikker en romiger. Voeg zoveel toe als je zelf lekker vindt. Hoe minder, hoe gezonder natuurlijk... Proef het geheel af. Je kunt het vervolgens het beste een tijdje in de koelkast zetten (zeg 1-2 uur) om de smaken samen te laten voegen. Maar dit is natuurlijk niet verplicht.

Serveer het met stokbrood of op toast. Of kies er juist voor om met wat sla te eten.

Smakelijk eten! Dit is nou een salade, zoals een salade hoort te zijn... Wellicht krijg je nog meer inspiratie bij andere gerechten die op deze site staan vermeld. Kijk dus rustig rond! Ook staan er voldoende links die je verwijzen naar andere lekkere gerechten en salades! 

Smullen maar!

 

Om me te bedanken voor dit artikel zou je op een willekeurige link of willekeurig artikel kunnen klikken hieronder of hiernaast zodat ik iets bijverdien. Bedankt!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 10
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Schaal- en schelpdieren - gezond eten

Het verschil tussen schaal- en schelpdieren. Welke soorten bestaan er en op wat moet je letten bij aankoop?

Recept romig kip pannetje met tuinkers

Recept

Fruitige Milkshake

Een heerlijk milkshake recept, snel en gemakkelijk te bereiden!

Ontbijten! Een goed begin van de dag.

Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Helaas wordt het ontbijt nog steeds door veel mensen overgeslagen.

Crème karamel of vanille flan

Heerlijk recept crème karamel of vanille flan!

Het Eierdieet

Snel afvallen en op een gezond gewicht blijven?

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Sushi serveren

Leer zelf sushi maken.

Kippensoep tegen verkoudheid, Carnosine natuurlijk middel tegen verkoudheid

Verkoudheid kun je effectief bestrijden met natuurlijke producten die Carnosine bevatten.

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Gekarameliseerde witlof stronken

gekarameliseerde witlof, heerlijk bijgerecht en snel klaar.

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

Italiaanse broodjes met gedroogde tomaat!

Overheerlijke italiaanse broodjes met gedroogde tomaat oftewel 'Panini con pomodori secchi'

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

Ook bij regenachtige dagen lekker grillen met de grillpan

grillpan

Recept - steak au poivre - vleesgerecht

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Wokgerecht: Zoetzure kip

Snel klaar, niet alledaags en onbeschrijfelijk lekker, zoetzure kip in de wok klaargemaakt.

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Vitello fircito 'gevulde kalfsbiefstukjes'

Verras uw vrienden met deze heerlijke gevulde kalfsbiefstuk!