Frikandelbroodje maken


Publicatie datum:

Recept en werkwijze voor het zelf maken van een heerlijk frikandelbroodje

Gesponsorde koppelingen

Het is een van de beste broodjes uit de supermarkt, een frikandelbroodje. Dit broodje is erg populair onder scholieren. Maar deze smaak nog beter als het zelf gemaakt is. Het beste en makkelijkste recept.

Wie kent ze nou niet? Populair onder de scholieren als een goedkope, snelle en lekkere snack. Tegenwoordig bij iedere supermarkt wel te koop. Maar zijn ze nou niet veel lekkerder als je ze zelf maakt? Jawel, daarom is hier een zeer eenvoudig recept om zelf frikandelbroodjes in elkaar te knutselen. Veel plezier en eet smakelijk.

Het volgende recept is voor één frikandelbroodje, mocht je er meer willen maken vermenigvuldig je de ingredienten gewoon met het aantal broodjes dat je wilt maken.frikandelbroodjes

Wat zijn de ingrediënten?

Een frikandelbroodje heeft niet veel ingrediënten, het enige wat je nodig hebt zijn:- Een ei- Een plakje bladerdeeg (wel ontdooien)- Een frikandel

Andere hulpmiddelen

Verder hebben we nog wat dingen nodig die je nodig hebt bij het maken van een frikandelbroodje, dat zijn:

- Een oven om je broodje in te bakken

- Beker/schaaltje om je ei in te kloppen

- Bakpapier om je broodje op te leggen in de oven

- Bakkwastje

De werkwijze

Allereerst verwarm je de oven voor op 220 graden, je hebt de bakplaat inmiddels natuurlijk al uit de oven gehaald want daar gaat dalijk je broodje op. Pak een stuk bakpapier en leg deze op de bakplaat. Pak een bladerdeegplakje (of bij voorkeur 2) en bekleed de frikandel met een of meerdere bladerdeegplakjes. Het is belangrijk dat de plakkerige kant van de bladerdeegplakjes naar de frikandel toezitten. De gladde kant van de bladerdeegplakjes wordt dadelijk dus de buitenkant van je broodje. Als je de bladerdeegplakjes mooi om de frikandel hebt heengedaan en de randen goed samengeknepen begin je met het kloppen van een ei in een beker of schaaltje. Het geklopte ei smeer je met je bakkwastje over je frikandelbroodje. Plaats het frikandelbroodje zo goed mogelijk in het midden van de oven, na ongeveer 20 minuten heb je een frikandelbroodje. Kijk tussendoor wel af en toe hoe het gaat met je broodje, het broodje moet netjes goudbruin worden.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Goedkoop eten in Alanya, goedkoop uit eten in Alanya

De beste restaurants in Alanya waar je goedkoop kunt eten.

Recept voor zandkoekjes

Een makkelijk recept om heerlijke koekjes te bakken in circa 30 min.

Gekarameliseerde witlof stronken

gekarameliseerde witlof, heerlijk bijgerecht en snel klaar.

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Varkenshaasje

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Hoe maak je lekkere kruidenboter?

Recept voor het maken van kruidenboter.

‘Verborgen’ calorieën

Verborgen calorieen in voedsel

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Slowaakse kwaliteitswijnen

Slowaakse kwaliteitswijnen óók in Nederland te koop via Internet

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Recept appeltaart

Recept appeltaart op grootmoeders wijze

Spagetti met zalm en spinazie

Heerlijk recept waarmee je je 'pastadag' kan varieren

Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

uien soep

Heerlijke uiensoep die bovendien nog makkelijk en snel te maken is.

partysnack Pigs in a blanket!

Heerlijk simpele partysnack.

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

Waarom is thee gezonder dan koffie?

Steeds meer mensen drinken thee in plaats van koffie omdat het gezonder is, waarom is thee gezonder dan koffie?

Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.