Olijftapenade (zonder poespas)


Publicatie datum:

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

Gesponsorde koppelingen

Meerdere verjaardagen heb ik deze tapenade gemaakt. Het is een eigen recept. En lekker....! Vooral als je enkel verse ingrediënten gebruikt en er de tijd voor neemt. 

Serveer het op een feest, verjaardag of bbq met wat stokbrood/ Turks brood/ of dergelijke.
En zorg er vooral voor dat degene tegen wie je praat ook een hapje hiervan heeft genomen...

Het recept voor deze olijftapenade zal ik stap voor stap uitleggen.

Tapenade kun je op verschillende wijzen maken. Bij deze tapenade heb je slechts enkele ingrediënten nodig.

De ingrediënten

  • Groene (knoflook) olijven, groot potje/blikje 
  • Zwarte olijven, klein potje/blikje 
  • 2-4 Knoflooktenen 
  • Zongedroogde tomaten 
  • Beetje citroensap 
  • Scheutje olijfolie 
  • Verse peterselie 
  • Verse bieslook 

Het is ook lekker om verse basilicum toe te voegen. Sommigen voegen bijvoorbeeld ook anjovis toe of nootjes. 

Do and Don't:

Wat ik vooral kan afraden is om alle ingrediënten fijn hakken met een hakmachine! De smaak wordt echt heel vies en dan kun je het weggooien. Ik raad aan om er de tijd voor te nemen en alle ingrediënten met de hand fijn te hakken. Voor de knoflook en kruiden zou je eventueel wel de hakmachine kunnen gebruiken. Met de hand alles zeer fijn snijden lijkt veel werk, maar het resultaat is er ook zeker naar! Gebruik bij voorkeur een groot keukenmes of kaasmes. Dat gaat sneller dan een klein mesje.

Stap voor stap:

  1. Snijdt de olijven zeer fijn met een mes 
  2. Snijdt de zongedroogde tomaten zeer fijn 
  3. Pers de knoflooktenen 
  4. Snijdt de kruiden zeer fijn (naar eigen smaak) 
  5. Meng alles door elkaar in een bak 
  6. Doe hier een scheut olijfolie bij, zodat het mengsel beter bij elkaar blijft plakken 
  7. Doe een klein beetje citroensap hierbij en meng het weer 
  8. Laat het geheel afgedekt een paar uur in de koelkast rusten. Proef het af.

Serveren met wat brood. Smakelijk eten!

 

Om me te bedanken voor dit artikel zou je op een willekeurige link of willekeurig artikel kunnen klikken hieronder of hiernaast zodat ik iets bijverdien. Bedankt!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 10
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Pepernoten zelf bakken

Een recept zodat je zelf pepernoten kan bakken

Baby voeding - de Rapley methode

door baby geleid spenen

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip

Alles wat je moet weten over coca-cola.

Coca-cola wordt vervaardigd door de Coca-cola company.

Mexicaans recept voor de liefhebbers: Nachos met salsa

Dit artikel geeft goed weer hoe je het beste Nachos met salsa kunt bereiden.

Courgettesoep

Een smaaksensatie voor je mond!

Zelf bier brouwen

Lees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.

Recept voor een lekkere authentieke bruschetta met pesto

Lekkere Italiaanse Bruschetta.

Recept - chocolade-sinaasappelcrème-taart - taart - dessert

Het recept van een verrukelijke en verse chocolade-sinaasappel-taart.

Heerlijke kindermacaroni

Wilt u wat gezonds, makkelijks en lekkers op tafel voor u zelf en kinderen? Dan is dit een recept voor u!!

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

Broodje met hete kip, heerlijke en simpele snack voor tussendoor!

Een lekker warm broodje als lunch, of gewoon tussendoor.

Welke E nummers zijn Haram?

E nummers met beschrijving waarom zij

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Wok - Chinese kool - garnalen - ham - wokgerecht

Chinese kool op 2 verschillende manieren in de wok klaargemaakt. Niets zo snel klaar, niets zo lekker.

Help mijn kind wil niet eten!

De meeste jonge ouders hebben dit eens meegemaakt.Hun lieve peuter wil niet eten. Het alsof hun kind in een klein monster is veranderd die de strijd met ze aangaat wat eten betreft. Ouders vragen zich ongerust en machteloos af wat ze moeten doen.

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

Pasta met tonijn en broccoli

Recept voor 4 personen

Sauzen: Karamelsaus

Een pittig receptje voor een lekkere Karamelsaus?

Hoe maak je Broccoli soep:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

De gevaren van glucose-fructosestroop

In veel zoete producten zit fructosestroop, maar helaas is dit toevoegmiddel niet zo goed voor je gezondheid. Lees hier waarom!

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.