Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)


Publicatie datum:

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Gesponsorde koppelingen

Wij, Nederlanders, hebben de traditie om familie, vrienden en kennissen uit te nodigen om de verjaardag gezamenlijk te vieren. Eerst een stuk taart/vlaai met koffie of thee en daarna komen de borrelhapjes op tafel. Veelal is dit stokbrood of toastjes met diverse soorten beleg. Maar het is natuurlijk veel leuker om het bezoek te doen kwijlen van de lekkere hapjes die je zelf hebt gemaakt... In dit artikel gaat het om eenvoudig te maken gevulde hapjes.

Cherrytomaatjes gevuld met mozzarella en basilicum

Snijdt de cherrytomaatjes in tweeën en hol ieder partje uit. Leg vervolgensop ieder uitgehold partje een klein stukje basilicum. Leghierop een stukje mozzarella. Strooi hierover wat peper, zout en olijfolie. Eventueel is het lekker om het geheel even in de oven te schuiven, maar dat is niet persé nodig.

Cherrytomaatjes gevuld met roomkaas en bieslook

Snijdt de cherrytomaatjes in tweeën en hol ieder partje uit. Meng wat roomkaas met gesneden bieslook. Vul ieder partjemet het bieslook-roomkaas mengsel. Decoreer het met een plukje bieslook. Eventueel kun je hierop nog wat peper strooien.

Gevulde eieren

Kook de eieren in 7 tot 8 minuten hard. Om ze makkelijk te pellen, kun je deze het beste vervolgens in koud water laten afkoelen. Als de eieren zijn afgekoeld, snijdt je ieder einetjes in tweeën (over de lengte doormidden snijden, zorg dat beide parten heel blijven). Neem vervolgens een kom en een lepel. Verwijder bijieder ei het eigeel met de lepel en doe dit in de kom.Leg de (witte) eierparten op een schaal/bord.Doe bij het eigeel in de kom de volgende ingrediënten: mayonaise, paprikapoeder, fijn gesnipperd uitje, peper, zout en eventueel een beetje mosterd/ kerriepoeder/cayennepeper.Meng dit alles samen.Proef het af of je het lekker vindt. Als je tevreden bent, pak daneen spuitzak, doe hierin het mengsel en vul tenslotte de eieren met het mengsel. Om het te decoreren kun je wat bieslook nemen en/of een dotje mayonaise en/of wat paprikapoeder eroverheen strooien.

Dadels gevuld met kruidenkaas en/of notenkaas

Verwijder bij iedere dadel de pit, door deze over de lengte in te snijden (een sneetje).Neem vervolgens de kruidenkaas of notenkaas en vul de dadel hiermee. De combinatie van smaken is echt verrassend lekker.

Gevulde gedroogde abrikozen met roomkaas (en ontbijtspek)

Snijdt de gedroogde abrikozen over de lengte in (een sneetje). Vul de abrikozen meteen beetje roomkaas. Je kunt hiervoor ook een andere kaas gebruiken, zoals geitenkaas of roquefort. Je kunt het op deze wijze serveren, maar ook warm. Wikkel dan deabrikozen met een beetje ontbijtspek en bak het even in de oven. Prik het eventueel van tevoren vast met een prikkertje.

Asperges omwikkeld door gerookte ham

Neem hiervoor asperges uit een potje.Laat deze asperges uitlekken op een keukenrol.Neem vervolgens de gerookte ham en snijdt deze (in verband met de grootte) in tweeën.Wikkel de ham om 1-2 asperges en prik het vast met een prikkertje.

Andere variaties:

Voor deze laatste twee variaties verwijs ik je naar mijn andere artikel, waarin ik de recepten van olijftapenade en tonijnsaladestap voor stap uit zal leggen.

- Tomaatjes gevuld met olijftapenade

 http://artikelen.foobie.nl/eten-drinken/olijftapenade-zonder-poespas/

.- Tomaatjes gevuld met tonijnsalade

 

Om me te bedanken voor dit artikel zou je op een willekeurige link of willekeurig artikel kunnen klikken hieronder of hiernaast zodat ik iets bijverdien. Bedankt!

/

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 10
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Een lekkere zondagslunch hoeft niet veel tijd te kosten

Een eenvoudig, maar smakelijk lunchrecept, varieer naar hartelust!

Ananas-grapefruit-crumble

recept voor nagerecht

Pasta saus maken / koken

Simpele manier om een lekkere pasta saus te maken.

Hoe maak je Broccoli soep:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Broodpudding - dessert

Recept voor de bereiding van een overheerlijke broodpudding aangevuld met krenten rozijnen.

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Stoomoven

Stoomoven, gezond en lekker koken op eigentijdse wijze

Rode poon met cherrytomaatjes

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

Toscaanse scholrolletjes

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

4 Heerlijke cocktails met aardbeien

4 Heerlijke cocktails met aardbeienlikeur of aardbeiensiroop!

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Caprinataart met rood fruit

Een heerlijke Italiaanse taart!

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Gourmetten

Gezellig etentje met familie en vrienden. Gourmetten, vlees en groenten in kleine pannen.

salade van geofte paprika, ui en ansjovis

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke salade

Surinaams eten

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.