Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)


Publicatie datum:

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Gesponsorde koppelingen

Wij, Nederlanders, hebben de traditie om familie, vrienden en kennissen uit te nodigen om de verjaardag gezamenlijk te vieren. Eerst een stuk taart/vlaai met koffie of thee en daarna komen de borrelhapjes op tafel. Veelal is dit stokbrood of toastjes met diverse soorten beleg. Maar het is natuurlijk veel leuker om het bezoek te doen kwijlen van de lekkere hapjes die je zelf hebt gemaakt... In dit artikel gaat het om eenvoudig te maken gevulde hapjes.

Cherrytomaatjes gevuld met mozzarella en basilicum

Snijdt de cherrytomaatjes in tweeën en hol ieder partje uit. Leg vervolgensop ieder uitgehold partje een klein stukje basilicum. Leghierop een stukje mozzarella. Strooi hierover wat peper, zout en olijfolie. Eventueel is het lekker om het geheel even in de oven te schuiven, maar dat is niet persé nodig.

Cherrytomaatjes gevuld met roomkaas en bieslook

Snijdt de cherrytomaatjes in tweeën en hol ieder partje uit. Meng wat roomkaas met gesneden bieslook. Vul ieder partjemet het bieslook-roomkaas mengsel. Decoreer het met een plukje bieslook. Eventueel kun je hierop nog wat peper strooien.

Gevulde eieren

Kook de eieren in 7 tot 8 minuten hard. Om ze makkelijk te pellen, kun je deze het beste vervolgens in koud water laten afkoelen. Als de eieren zijn afgekoeld, snijdt je ieder einetjes in tweeën (over de lengte doormidden snijden, zorg dat beide parten heel blijven). Neem vervolgens een kom en een lepel. Verwijder bijieder ei het eigeel met de lepel en doe dit in de kom.Leg de (witte) eierparten op een schaal/bord.Doe bij het eigeel in de kom de volgende ingrediënten: mayonaise, paprikapoeder, fijn gesnipperd uitje, peper, zout en eventueel een beetje mosterd/ kerriepoeder/cayennepeper.Meng dit alles samen.Proef het af of je het lekker vindt. Als je tevreden bent, pak daneen spuitzak, doe hierin het mengsel en vul tenslotte de eieren met het mengsel. Om het te decoreren kun je wat bieslook nemen en/of een dotje mayonaise en/of wat paprikapoeder eroverheen strooien.

Dadels gevuld met kruidenkaas en/of notenkaas

Verwijder bij iedere dadel de pit, door deze over de lengte in te snijden (een sneetje).Neem vervolgens de kruidenkaas of notenkaas en vul de dadel hiermee. De combinatie van smaken is echt verrassend lekker.

Gevulde gedroogde abrikozen met roomkaas (en ontbijtspek)

Snijdt de gedroogde abrikozen over de lengte in (een sneetje). Vul de abrikozen meteen beetje roomkaas. Je kunt hiervoor ook een andere kaas gebruiken, zoals geitenkaas of roquefort. Je kunt het op deze wijze serveren, maar ook warm. Wikkel dan deabrikozen met een beetje ontbijtspek en bak het even in de oven. Prik het eventueel van tevoren vast met een prikkertje.

Asperges omwikkeld door gerookte ham

Neem hiervoor asperges uit een potje.Laat deze asperges uitlekken op een keukenrol.Neem vervolgens de gerookte ham en snijdt deze (in verband met de grootte) in tweeën.Wikkel de ham om 1-2 asperges en prik het vast met een prikkertje.

Andere variaties:

Voor deze laatste twee variaties verwijs ik je naar mijn andere artikel, waarin ik de recepten van olijftapenade en tonijnsaladestap voor stap uit zal leggen.

- Tomaatjes gevuld met olijftapenade

 http://artikelen.foobie.nl/eten-drinken/olijftapenade-zonder-poespas/

.- Tomaatjes gevuld met tonijnsalade

 

Om me te bedanken voor dit artikel zou je op een willekeurige link of willekeurig artikel kunnen klikken hieronder of hiernaast zodat ik iets bijverdien. Bedankt!

/

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 10
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Chocolade maken, Recept voor chocolade, goedkope chocolade

In dit artikel een uitgebreide handleiding voor het zelf maken van de lekkerste chocolade.

De gevaren van glucose-fructosestroop

In veel zoete producten zit fructosestroop, maar helaas is dit toevoegmiddel niet zo goed voor je gezondheid. Lees hier waarom!

Pennesalade met tonijn en peultjes

Een echt zomerse salade. lekker firs en gezond!

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Makkelijk Marokkaans recept: Marokkaanse gehaktballetjes (kefta)

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Een vleugje Spanje in eigen tuin: lekkere tapas ideeën !

Lekkere tapasideetjes voor tuinfeesten en recepten.

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

Lekkere Griekse nagerechten

Lekkere Griekse nagerechten in een handomdraai

Broodje döner.

Een broodje döner kebab, een zout- en vetbom.

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Lekker en simpel - Tomatensoep met heel veel verstopte groenten

Hoe krijg je kinderen aan de groente?

Een walnotenglazuurtaart in laagsjes

Een lekkere glazuurtaart maken, voo reen leuke gelegenheid, of omdat het je gewoon leuk lijkt om te doen. Nou hier is mijn recept.

Rauwe ham met fruit als voorgerecht

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Gegrilde teriyaki aubergine

Heerlijk oosters bijgerecht!