Proteinedieten en Low Carb recepten


Publicatie datum:

Low Carb recepten en eiwitrijke dieten horen bij elkaar. Welke dieten en recepten heeft u nodig om snel en veel af te vallen?

Gesponsorde koppelingen

Een eiwitrijk dieet is een Low Carb of koolhydraatarm dieet. Het is dubbel en dwars bewezen dat u hier veel en snel mee af kunt vallen. Waar vind u lekkere Low Carb recepten en een goed eiwitrijk dieet? En waarom valt u zo gemakkelijk af met Low Carb dieten?

Low Carb recepten zijn recepten waarbij er nauwelijks of helemaal geen koolhydraten aan te pas komen. Een eiwitrijk dieet is een dieet waarbij veel eiwitten in de vorm van vlees, vis, kaas en overige zuivel, groentes en ook (beperkt) fruit, gegeten wordt. Koolhydraten worden zoveel mogelijk gemeden, met name de zogenaamde verkeerde koolhydraten. Onderstaande dieten helpen u snel om dit patroon te doorbreken. Een goed proteinedieet biedt u lekker eten, eiwitrijk en vitaminerijk voedsel, lekkere recepten en weinig koolhydraten. U valt snel en gemakkelijk af. Dit is wetenschappelijk bewezen. Enkele bekende dieten op dit gebied zijn:

  1. Het mentale dieetplan (Zeer goed + bevat een compleet Low Carp receptenboek erbij)
  2. Dr. Frank dieet (Wel goed maar naar mijn mening te eenzijdig)
  3. South Beach dieet 
  4. Overige proteinedieten

Het Mentale Dieetplan

Dit dieet is een compleet dieet. Het bevat naast een prima Low Carb eiwtrijk dieet, ook een heel lekker receptenboek. De auteur, K.. Callens heeft echt haar best gedaan op dit in Amerika reeds zeer bekende (Fat Loss) dieet. De mentale ondersteuning maakt het dieet extra goed vol te houden. Met zeer interessante oefeningen wordt de (vaak wat dwangmatige) overeter de ogen geopend. Heel prettig om eens op een andere manier naar het voedselptaroon en de reden achter eten, te kijken. Het geeft echt psychische ondersteuning, hulp, en de vrijheid om te te eten en en toch af te vallen. Het schuldgevoel wordt weggenomen en vanuit een positieve invalshoek wordt geleerd om weer te genieten van eten in plaats van voedsel als wapen tegen uzelf te gebruiken. Niet voor niets is dit een bestseller. Het dieet is niet streng te noemen en varieert lekker in menu's. Toch valt u er snel mee af. Dit dieet krijgt van mij een dikke tien, omdat het zo positief is en omdat de recepten in het (bijgeleverde) gratis receptenboek, zo lekker zijn. De variatie in het voedselpatroon en de mentale steun, maken dit dieet tot een topper. En dan ook nog die heerlijke recepten erbij.

Het dr. Frank dieet

Dit is eigenlijk een standaard (vrij streng) eiwitrijk dieet. Het is niet nieuw. Dr. Atkins heeft het eiwitrijke dieet bedacht en Dr. Frank doet het nog eens dunnetjes over. Er zijn wel enkele verschillen tussen deze twee dieten maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Veel eiwitten, weinig koolhydraten. Geen suikers. Weinig vet. Het nadeel aan dit dieet vind ik dat het te streng is en daarom voor de meeste mensen waarschijnlijk niet zo lang vol te houden. Na drie kilo afgevallen te zijn, hield ik het persoonlijk voor gezien. Ik kon geen biefstuk meer zien en mijn maag was chronisch leeg.

Het South Beach dieet

Het South Beach is eigenlijk geen uitgesproken proteinedieet, maar maakt wel heel handig gebruik van de voordelen van proteine ten opzichte van verkeerde koolhydraten. Bij dit dieet wordt er verschil gemaakt tussen goede en slechte koolhydraten. Net als bij het mentale dieetplan zijn er meerdere fases en wordt er wel ook voldoende groente en regelmatig ook fruit gegeten. Verkeerde koolhydraten zitten in pasta, witte rijst, suiker, cake, witmeel producten en dergelijke. Goede vetten zitten in mager vlees, olijfolie, vis, noten, enzovoorts. Het South Beach dieet is net als het Mentale Dieetplan, goed vol te houden.

Verkeerde koolhydraten, wat zijn dat?

Verkeerde koolhydraten zijn koolhydraten die voor het lichaam weinig voedingsstoffen bevatten en welke voornamelijk als vet worden opgeslagen. Makkelijk voor 'later' dat vet op uw lichaam, voor als u ooit eens honger lijdt... Maar In een wereld vol welvaartsvoedswel heeft u echter nooit honger, en daarom komt u alleen maar aan en wordt u dikker en dikker.


Foobie gebruiker Bestseller

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 41

Meer uit de categorie eten-drinken

Eenvoudig recept voor lekkere oestertjes

In dit artikel leg ik uit hoe ik op eenvoudige wijze mijn lekkere oestertjes klaarmaak.

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Heerlijke echte amerikaans cheesecake!

HET recept voor een tradionele amerikaans dessert

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Recept sabayon met perzikenbier

Recept sabayon met perzikenbier

Lamsrollade met appel

Een rollade van lamsvlees en appelen, dit uitgelegd in een eenvoudig receptje.

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 1: geschiedenis en gezondheid

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is.

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

De Bierpad

Na de koffiepads is er een nieuw fenomeen: De Bierpad.

Overheerlijk appelwafeltje

maak in minder dan 5 minuten een heerlijk appelwafeltje

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Vispakketjes met pesto en groenten gestoomd in de oven

Vispakketjes met pesto en groenten, gestoomd in de oven

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

Help mijn kind wil niet eten!

De meeste jonge ouders hebben dit eens meegemaakt.Hun lieve peuter wil niet eten. Het alsof hun kind in een klein monster is veranderd die de strijd met ze aangaat wat eten betreft. Ouders vragen zich ongerust en machteloos af wat ze moeten doen.

Ingewikkelde Vegetarische gerechten belasten het milieu.

Ingewikkelde vegetarische gerechten belasten het milieu doordat veel ingrediënten geïmporteerd moeten worden.

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Heerlijke Hollandse appeltaart met een eigen swing

Het beste recept voor heerlijke hollandse appeltaart met gember.

Whisky

De eerste stappen in de wereld van whisky